IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

И като как банката прибира първо лихвата, пълни глупости. Банката прибира лихва САМО върху текущата главница и САМО за текущия период. Няма как да ти вземе авансово лихва за бъдещ период. Страшни лаици.
    Плащането по лихвата винаги е по-голямо в началото на погасителния план като към края е нищожна част от вноската. Ето така банката гледа да прибере първо лихвата и трупа големи печалби на хартия.

Явно трябва да ти обясня, че като главницата е по-малка и плащанията по лихвата(печалбата) са по малки? Така по ясно ли ще ти стане? Или искаш да кажеш че печалбата на банката е по-голяма в края на кредита?
    Last edited by pwise; 28.11.2024, 15:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Ясно ми е това, че банката обича първо да прибира лихвата и после главницата. Мислех, че за някакви други тънкости говориш.
      И като как банката прибира първо лихвата, пълни глупости. Банката прибира лихва САМО върху текущата главница и САМО за текущия период. Няма как да ти вземе авансово лихва за бъдещ период. Страшни лаици.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Бе то може и чудесна тераса с голям леген да имаш, тогава и на море "да не се налага" да ходиш. Ти сигурно и от нашето море нищо не си видял, нито Калиакра, нито Ропотамо, нито Созопол...

Един съвет - потърси си задръстена селянка от зачукано място. Панелният апартамент да и се вижда все едно пентхаус, вилата на баира все едно Позитано, возенето в автобуса все едно лимузина, непохватния евач все едно Казанова.
        Селянките вече далеч не са толкова прости като преди 15-на години. Да не кажа, че тези които останаха по селата са видяли даже повече свят от някои гражданки - често тати е някой земеделец на субсидия, или живеят в старата къща и нямат разходи и обикалят всеки месец някъде. Останали са тези които не са имали нужда да имигрират - тоест не са силно притеснено финансово. Срещат се и ИТ–та по селата. Това със забутаните села където никой не е излизал от тях го няма сигурно от края на 90-те.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

всичко опира до това как банката структурира лихвата.
          при масовия кредит с анюитетни вноски - лихвата(печалбата) се прибира с приоритет, което прави така, че банката започва да реализира хубава печалба веднага след отпускането на кредита. Не казвам, че всичко накуп, но е значително. Резултатът е, че при пазар с много новоотпуснати кредити банковата система започва да отчита големи печалби - което е и на лице в момента. Рекорд след рекорд, който се дължи на бума с ипотеките.
          Цялата система (строители, банки, перачи, брокери, че ако щеш и бачкери) се вози на каруцата пред която са впрегнати ипотекарите. Това е и причината въпреки предупрежденията на много икономисти (и вносни такива), че залитаме - цялата тази ситема да казва "само напред и нагоре" докато може ще се изцеди до последно.

Ясно ми е това, че банката обича първо да прибира лихвата и после главницата. Мислех, че за някакви други тънкости говориш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo

Става дума за стар случай. Но много хора бяха хитри и успяха да си запазят и да си купят ведомствените апартаменти.
            То почти същото.

Първоначално изпратено от Evgo

Защо е токова скъп покрива - предмет на твоя иск.
            Защото се промени скат на покрива, проекти, узаконяване, тотален ремонт 130 кв.м., че и на комшията го узаконих и ми дължи пари...
            Last edited by COVID-19; 28.11.2024, 15:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Еее, не става, аз купих много. Сега оставих кинти колкото да завърша един апартамент и да ремонтирам един в Бургас. Назаем ги давам на жена ми.
              Това какъв проблем е? При прогноза 40% ръст за 1-2 години просто теглиш ипотеки колкото можеш повече.

Коментар

• Ооо, хиено, ти по общински ли бръмчиш... ?!

Има леб и там...

Първоначално изпратено от Evgo

Преди живеехме в този квартал в блок 12. Ползвахме апартамента 23 г под наем и можеше да го купим, но не ни позволиха (последно през 1991 г.). И не избрахме правилна стратегия. Не трябваше да го освобождаваме, никой не ни гонеше, чиновниците ги смениха и накрая щяха да дадат да го купим.

Хубав наем вземате за отдалечен квартал. Детството ми е минало там,

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Зависи, да ти кажа.

Има стари къщи, които след като се оправят, са чудесни и бюджетни.

Преди около 6 м в "Бригада нов дом" даваха за една женица, около 40 г. Сама гледа детето си, родила го е инвитро, първият й мъж е отишъл при друга, която бързо забременяла от него. Майката работеше на 7 места, но беше успяла да купи едно старо училище в село близо до София. Училището беше 100 годишно, но след ремонта стана много хубаво вътре, с огромен хол с бокс, 2 спални, баня и коридор. Мисля, че предаването нямаше бюджет да го оправи отвън, но жената ще изкара пари и ще го санира.

Дори в Банкя има разни занемарени къщи, които стават.

Ще разкажеш ли на какви пари се отдават апартаментите в кв. Бъкстон и лесно ли се намират клиенти? Нали ти имаше там?
                  Правилно си запомнил, голяма промяна няма в Бъкстон, голям апартамент, наемът е около 1100 месечно, от 4 години наемателят е един и същи, не съм пробвал скоро да отдавам, но по принцип е трудно, градският транспорт не е най-добрият, оставиха ни нас без метро, а хората го търсят.
                  Надявам се ти е от полза тази информация.

Коментар

Апартаментите са хубави, блоковете не са стари, навсякъде е правен ремонт и обновление.

Ясно ми е какъв е контингента. Аз съм домоуправител на вход, има голям проблем с хигиенистите, все роми и неграмотни се предлагат и не може човек да се разбере с тях, искат по 150-200 лв на месец.

Майсторите много правят номера по принцип. Дори и преди промените.
                    Скоро правил ли си ремонт? Това с "чистачките" е дреболия..
                    Не каза, панеляци ли са?

п.п. ЗУЕС го знам отвсякъде, дори с последните промени...

п.п.п. Съдя ЕС за ремонт на покрив. Иска е за 45 К BGN.
                    Last edited by COVID-19; 28.11.2024, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

представям си ако не те мързеше
                      Песи събира, събира, събира, събира ...... мат'риал - па земе та се изфърли!!!

Голямо стискане е било.......

Коментар

Преди около 6 м в "Бригада нов дом" даваха за една женица, около 40 г. Сама гледа детето си, родила го е инвитро, първият й мъж е отишъл при друга, която бързо забременяла от него. Майката работеше на 7 места, но беше успяла да купи едно старо училище в село близо до София. Училището беше 100 годишно, но след ремонта стана много хубаво вътре, с огромен хол с бокс, 2 спални, баня и коридор. Мисля, че предаването нямаше бюджет да го оправи отвън, но жената ще изкара пари и ще го санира.
                        Към подходяща за теб си се ориентирал, ама се съмнявам да те хареса.

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
                          Ти, с "бригади" работил ли си скоро...?!?

Вчера един приятел инвеститор ми се оплаква, как му окрали машини и инструменти...

Знаеш ли какъв е контингента на "строителна бригада"...?!?

Апартаментите са хубави, блоковете не са стари, навсякъде е правен ремонт и обновление.

Ясно ми е какъв е контингента. Аз съм домоуправител на вход, има голям проблем с хигиенистите, все роми и неграмотни се предлагат и не може човек да се разбере с тях, искат по 150-200 лв на месец.

Майсторите много правят номера по принцип. Дори и преди промените.

Коментар

2 от апартаментите са само мои, а големият апартамент е общ.
                            Тия двата, панеляци ли са?

Коментар

• Ти, с "бригади" работил ли си скоро...?!?

Вчера един приятел инвеститор ми се оплаква, как му окрали машини и инструменти...

Знаеш ли какъв е контингента на "строителна бригада"...?!?

Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Зависи, да ти кажа.

Ще разкажеш ли на какви пари се отдават апартаментите в кв. Бъкстон и лесно ли се намират клиенти? Нали ти имаше там?

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Мисля, че си се объркал. В покрайнините на София, на Пловдив, а предполагам и покрай другите големи градове, НЯМА достъпни къщи, които да стават за живеене. Около София за нова къща искат над 350 хил. евро, а в някои части (като например Бонсови поляни, над Горна Баня) обявите стигат и до 1.5 млн. евро в онзи известен комплекс. Всъщност наскоро гледах в сайта им, всичко е свободно, мен това не ме учудва.
                                Зависи, да ти кажа.

Коментар

X