Първоначално изпратено от Zalmoxis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Майтапа настрана.
Къде е баланса между това да им помогнем ( апартамент, вноска) и да ги научим да се трудят, борят, да са мотиварани да успеят донякъде сами?
Някои излязоха оправни момчета и увеличиха даденото от техните, а други на по 35-40 години имат единствено постижение в живота да живеят в апартамент на техните ... ма самостоятелно!
При мен нещата уж се наредиха, но като цяло когато цялото общество е ориентирано към това родителите да дават безплатни жилища и коли на децата си, тези извън приетия стандарт почват живота си с 350 000 лв. назад. Пък жените се оказа, че малко или много очакват един млад мъж от София да си има собствен апартамент на 25. Имал съм забавни реплики, когато се окаже, че съм софиянец под наем със живи родители с добър материален статус.
По принцип идеалния вариант е да дадеш на детето си или заем за добро образование, или примерно парите за самоучастие, а не директно да му уреждаш живота на 18, но пак казвам - когато цялото общество дундурка децата, оправящите се сами реално тръгват с голям пасив.
Last edited by Tepix; 26.03.2023, 16:49.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Това ми харесва, т.е. няма да му дадеш имота да го ползва след като вече си му помогнал да си стъпи на краката, до след магистратурата, в годините когато е имал нужда. Те така или иначе са за тях тия имоти в последствие, но да се поблъскат и сами малко.
Оптимисти са. Потупват се по гърбовете, ама други казват, че яко са се осрали.Last edited by vikhunter; 26.03.2023, 16:28.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Закрепостен на локацията благодарение на далновидните си родители. Жалко.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Да бе - закрепостен. Имаше наскоро един възрожденец дето живеел на 8 квадрата и имал само една лампа. И съжалявал, че я въобще я включва, но работел нощем. Работил, моляви се, по проекти. Смях. Следващата му точка ще е 5 квадрата.
Така са младите глобалистчета. Предполагам не си от тях.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Нямам намерение да отдавам нищо на децата си все пак всичко ще е за тях. Мисля да ги уча и го правя как се управляват НИ за да знаят след като спра да се занимавам с тях. Надявам се да се мотивират сами да се учат и развиват, а ако искат да си купят друг имот ще им помогнаРешат ли да пропилеят всичко след като си отидем с баща им ще го направят, няма да се кахъря за това
Благодаря, Дури.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Отдавна знае, че след магистратурата се изнася. Инженер е. Има не лоша заплата. Ако отдам под наем ще деля наема за сина ми и дъщеря ми.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнениеКефи ме как вече всички понижители са се примирили че след като изядаха инфлацията сега бабката от ЕЦБ ще им подстриже и парите директно, даже май пълна конфискация ще има по нашите земи че са ни вдигнали мерника да ни дадат урок що не сме щели еврото. Обаче те продължават да спорят за 10% "примоция" на имоти. 10% баба Лагард ги хрупа на закуска бе хора. Търсите сега как да избягате от кеша, злато - непродаваемо в големи количества, бондове - ще им удължат матуритета докато държите, няма къде да бягате. Трябваше да купите имоти преди две седмици. Сега само в стара загора може. Пусти понижители.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Закрепостен на локацията благодарение на далновидните си родители. Жалко.
Така са младите глобалистчета. Предполагам не си от тях.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аве растеше, че растеше - факт, ама строителите осраха пейзажа с тая гора кранове....Не се притеснявай за неща които няма да видиш
Има още много да строят и да се купуват само се надявам купувачите да имат малко повече акъл.
Коментар
-
Купувам защото знам ,че цената му винаги расте във времето и това ,че евентуално ще падне за кратък период от време изобщо не ме притеснява
Коментар
-
Не му ли взимаш наем?
Така пропускаш ползи.
Къде е баланса между това да им помогнем ( апартамент, вноска) и да ги научим да се трудят, борят, да са мотиварани да успеят донякъде сами?
Питам защото момента да отлети едното птиче от гнездото не е дошъл, но почвам да го подготвям по лека по лека.
Вуиждал съм как едното поколение събира купува, а следващото пилее. Затова ми е интересно твоето мнение и на тези с по-големи деца.
Решат ли да пропилеят всичко след като си отидем с баща им ще го направят, няма да се кахъря за това
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не му ли взимаш наем?
Така пропускаш ползи.
Питам защото момента да отлети едното птиче от гнездото не е дошъл, но почвам да го подготвям по лека по лека.
Вуиждал съм как едното поколение събира купува, а следващото пилее. Затова ми е интересно твоето мнение и на тези с по-големи деца.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Защото така става от както следя пазара на НИ в БГ , а това са много години вече. Няма съмнение ,че ще се случи до 10-15 год. ама никакво
Само като си помисля, че днес един приличен апартамент струва 800 к. € в наше село в столицата на държава от ЕС ще е чудо да не достигне поне тези стойности
Дотогава ляба ще е скочил с 200%, оливуту с 300%, кашкавала ще е 150 кинта кило, и ще излезе, че няма да има кой да ги брои тез 600 000 евра, щото ма твриторията всяко лапе (кът моето например) ще е наследило 4 парчета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнениеКефи ме как вече всички понижители са се примирили че след като изядаха инфлацията сега бабката от ЕЦБ ще им подстриже и парите директно, даже май пълна конфискация ще има по нашите земи че са ни вдигнали мерника да ни дадат урок що не сме щели еврото. Обаче те продължават да спорят за 10% "примоция" на имоти. 10% баба Лагард ги хрупа на закуска бе хора. Търсите сега как да избягате от кеша, злато - непродаваемо в големи количества, бондове - ще им удължат матуритета докато държите, няма къде да бягате. Трябваше да купите имоти преди две седмици. Сега само в стара загора може. Пусти понижители.
Колега, ти или си невменяем или имаш нещо за продаване и не може да го продадеш?
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар