IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Не е точна така.
    Казал съм всеки месец по суверенче от апартаментче.

Пари си имам, не съм дребнав мизерник да смятам проценти. Дали е 1 или 10% баш ме брига.
    Да вадя ли хисторито?
    П.С Коня направи 10% за има няма 1 ден. Колко направи туулата ти?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

то стига да съкратят 50% от кол центровете ... имаш ли идея колко работни места са това. Към момента тези хора внасят в бюджета + харчат + влизат пари отвън... в един момент като се наредят на бюрото по труда ( да си починат 6-9 месеца, че са осигурявани на реалните пари) ... няма как да не се усети.
      От 5ти март "съкращаваме" +нови 16 човека във Варна. Офиса се напълни до дупка и тръгнахме да оглеждане още един офис. Започват хора хванати от кол и въже на стартова 3500. Но тук чекаме гоУемото МЯУ де, то и малкото мяу каза, че ще се появи. 80% от хората ни си имат и странични доходи от втора работа. По мои груби сметки общо за месец го добутват до към 5000. Положението е плачевно откъм работна ръка, но икономиката сгъва де.
      Last edited by два_таралежа; 27.02.2024, 14:24.

Коментар

не е заяждане, но и аз като колегата(трайчо) мисля, че си от агнеция/сектор НИ
        ОК Интересно. Тъй като си държа на анонимността, ще пропусна да докажа, че не съм.

Но за протокола: не ги обичам брокерите и избягвам да ги ползвам, дори когато знам, че могат да са ми полезни.

Просто винаги съм бил привърженик на този тип инвестиране. Явно това ме прави брокер.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	55.JPG
Views:	1
Size:	33.5 КБ
ID:	4160875

https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub...ress_a1_bg.pdf

Коментар

то стига да съкратят 50% от кол центровете ... имаш ли идея колко работни места са това. Към момента тези хора внасят в бюджета + харчат + влизат пари отвън... в един момент като се наредят на бюрото по труда ( да си починат 6-9 месеца, че са осигурявани на реалните пари) ... няма как да не се усети.
            Бакшишите са първи по пистата -

https://www.youtube.com/watch?v=JHgr9SgeicM

Коментар

50% са около 20 000 човека - Ти имаш ли представа какъв е недостигът на работна ръка в БГ???

Според някои проучвания ние сме на 5-то място в света по недостиг на работна ръка

А според министърката не ни достигат 300 000 работници

https://news.bg/economics/balgariya-...bota-raka.html

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

И електричеството, и автомобилите и интернет в началото са били като цирков трик.
                И не само те но много неща са си останали само цирков трик

- Научаването на папагал да говори не е променило света

- Научаването на AI да води привидно смислен разговор и да ви дава бърз отговор на неща дето не знаете няма да промени света, както го е променило електричеството

Коментар

• Тежък срив на лихвените проценти по всички видове кредити в лева за домакинствата. Фразата "този път е различно и този път банките ще повишат лихвите си" си остава просто един сбор от думи, лишени от реализъм, логика и надежда.

Година/месец: Новоотпуснати ипотечни кредити: Новоотпуснати потребителски кредити:
                  2023.12 2.58% 9.60%
                  2024.01 2.57% (-0.01%) 8.67% (-0.93%)

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Ай стига с общите приказки с две думи кажи кои са тия професии в БГ дето ще изчезнат заради изкуствен интелект

Ето аз ще ти помогна
                    - Кол центровете са първи на пистата
                    - Голяма част от журналистите дето и в момента освен да превеждат статии от чужди медии друго не правят

Теоретично много професии могат да изчезнат, като шофьори на автобуси на таксита на продавачи в магазини и тн и тн - но тези професии ще изчезнат в следствие на автоматизацията а не на въпросният изкуствен интелект

В темата за Дрона писах - Системите за автоматично излитане и кацане скоро ще навършат 100 години ама утре от Дрона ще ви кажат че те го правят с "изкуствен интелект" и ще се наакате от кеф
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Сайтът определено е супер, де да го бях направил аз.

Иначе вашите измислили, че съм брокер са далеч от истината. Аз се занимавам с изключително по-допринасяща към обществото дейност, но тук ще спра да коментирам.

Вече няма да адресирам тези смешни машинации. Оставям ви да си и живеете тези фантазии. Май друго не ви е останало.

не е заяждане, но и аз като колегата(трайчо) мисля, че си от агнеция/сектор НИ
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Да, това за което говориш е AGI(artificial general intelligence). За него и писах в оригиналния си коментар, редно е малко да почетеш и се образоваш преди да правиш заключения кое какво било, без да си вникнал в това което съм писал.
                        Ай стига с общите приказки с две думи кажи кои са тия професии в БГ дето ще изчезнат заради изкуствен интелект

Ето аз ще ти помогна
                        - Кол центровете са първи на пистата
                        - Голяма част от журналистите дето и в момента освен да превеждат статии от чужди медии друго не правят

Теоретично много професии могат да изчезнат, като шофьори на автобуси на таксита на продавачи в магазини и тн и тн - но тези професии ще изчезнат в следствие на автоматизацията а не на въпросният изкуствен интелект

В темата за Дрона писах - Системите за автоматично излитане и кацане скоро ще навършат 100 години ама утре от Дрона ще ви кажат че те го правят с "изкуствен интелект" и ще се наакате от кеф

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Чувствам се обиден.Сравняваш ме с касиер.
                          В Белгия махат безкасиерните каси, и връщат касиерките по много магазини, които се водеха cashless. Касиери ще се търсят по други причини. Все пак ИИ не може да оварди стоката от кражба.

btw, там съм виждал сергии без продавач, просто оставени плодове и всеки си взима и оставя пари. Вече отдавна са в историята тези времена. И не, не е виновен ИИ за изчезването им, а точно обратното естествения интелект ни отдалечава от навлизането на искуствен. За да има някъде интеграция на искуствен интелект е нужно в обществото да има критична маса естествен интелект.

Коментар

Няма значение, кой го правил. Благодаря за споделянето.

Инече, така извадени о контекста данните(база 2017г)... Излиза, че няма балон, а напротив сме в начална фаза на еуфория. Което няма как да е истина на база фундамент.... За това статистиката е любимата ми дисциплина... Променяш базата с три години и хоп общата картина е изменена кардинално. И пак благодаря за споделянето.

Коментар

няма начин навлизането на ИИ да не се отрази на работни места свързани с относително ниско квалифицирана дейност извършвана на комютър.
                              телефонисти, чиновници, счетоводители, касиери... няма да изчезнат, но идните години тези професии ще са застрашени.
                              Чувствам се обиден.Сравняваш ме с касиер.

Коментар

• Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

Хубав сайт сте направили с колегите от агенцията. Добра заблуда броени минути преди публикуването на лихвените проценти от БНБ и безапелационното погребване на сектор “недвижими имоти” за следващите 5 години.

Иначе вашите измислили, че съм брокер са далеч от истината. Аз се занимавам с изключително по-допринасяща към обществото дейност, но тук ще спра да коментирам.

Вече няма да адресирам тези смешни машинации. Оставям ви да си и живеете тези фантазии. Май друго не ви е останало.

Коментар

Working...
                                X