Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Днес човекът от фирмата за почистване на комини предположи, че къщата ми е на около 90г. Казах му, горе-долу, на 84. А, той ми вика: По-здрава е от новостроящите. Втрещих се... Според някои понижители, тя трябва да си е изпяла песента. А човекът ми каза, че преди мен е чистил старата кооперация на Лили Иванова в Оборище и каза, че тези кооперации с много ще надживеят днешното ново.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Преди малко си погледнах в счетоводните ми тефтери - от тези ASML штучки имам купени през 2022 на цена 462, и все още ги държа...
А ти за брокер на тухли нещо много почна да се интересуваш от пазара на акции...Бере яко дивидент.
Last edited by nradev1111; 09.03.2024, 19:29.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Моя е такъв в Докторска. Даже дневната е по-малка, около 20-22 кв. Но с широка трапезария и кухня. 1980 г. строителство. Сграда като мавзолея. С плочи по 50 см.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Досега се тушираше с имоти, но заради лудото "печатане" - приключи. Ако някой иска да бие инфлацията, трябва да се качи на най-бързия кон, а именно битКон.- колко хора дето купиха на 20-30 000 и повече не продадоха на 60 000 и после издържаха да не продадат като стана 3-4 000 долара коня? И колко хора се качиха на коня на тези цени след като масата чакаше коня да загине за да са на печалба сега?
.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
Защото не са проумели, че само монетарната инфлация средно (долар) е 10% годишно, и едва я тушираш със средна доходност от акции, имоти и други активи.
Инфлационните индекси мерители заблуждават обществото.
Ако държиш кеша, само не умираш ако е в период на спад на стойност на тези активи и с цел евентуално вливане в обратно в тези активи.
Затова, който е имал късмета/проницанието, е успял да разбие предубежденията си и да разбере реалната същност на нещата и да обгърне Биткойн
тогава и аз ще мина на имоти.
Ха-ха-ха...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Защото не са проумели, че само монетарната инфлация средно (долар) е 10% годишно, и едва я тушираш със средна доходност от акции, имоти и други активи.
Ако държиш кеша, само не умираш ако е в период на спад на стойност на тези активи и с цел евентуално вливане в обратно в тези активи.
Затова, който е имал късмета/проницанието, е успял да разбие предубежденията си и да разбере реалната същност на нещата и да обгърне Биткойн
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Кавръка.
В голяма степен ме сбърка факта че не бях във Бг и да реагирам светкавично при подходящи оферти.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
ТОП!
Ако цените паднат 30?%, ще ми го продадеш лиОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Така е, най-върховната глупост е да държиш спестените си пари, в кеш. Само нашите милионери-понижители го правятИ после, рев, ГОЛЯМ РЕВ...Има герои от фауната на перона, които са държали кеш почти десетилетие...със сигурност менталното здраве там е тотално увредено...
- 1 like
Коментар
� -
Е ка 300, те за 250 купуват в Европа
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
LUX, LUX, LUX / Location, Location, Location
Дава под Наем 2-СТАЕН
град София, Оборище
380 EUR
(6 EUR/m2)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...&slink=aeenmh& f1=1
Дава под Наем 2-СТАЕН
град София, Оборище
750 лв.
(13 лв./m2)+ 8 мартенски дискаунт по случай празника
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=aeepwf&f1=1
Дава под Наем 2-СТАЕН
град София, Оборище
435 EUR
(7 EUR/m2)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=aeepwf&f1=1Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Моя е такъв в Докторска. Даже дневната е по-малка, около 20-22 кв. Но с широка трапезария и кухня. 1980 г. строителство. Сграда като мавзолея. С плочи по 50 см.
Ако цените паднат 30?%, ще ми го продадеш ли
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеЯ виж ти къде бил скрит златният пай при бг-имотите... в панелките?!
Другарчета тухладжии - прекарали сте се яко!
Вместо да теглите 30 годишни кредити за ново строителство,
трябвало е още през 2005-та година да си накупите яко панелки на килограм по 20 000 лева/парчето...
Сега същите панелки вървят по половин милион...Изпуснахте си златната, диамантена, платинена възможност да станете тухлени олигарси като Шиши...
Даже Тонкин с неговите тъпи гаражи на кредит се е прекарал яко...
-------------------------------
Панелките у нас бият по скъпотия луксозните имоти в испанските топкурорти
Многостайните са по 200 000 евро в Испания, в София чукнаха половин милион
Многостайните са по 200 000 евро в Испания, в София чукнаха половин милион
Панелките у нас бият по скъпотия луксозните имоти в испанските топкурорти, показа проучване, направено от „Телеграф“, сред български и испански брокери. Хит в момента са апартаментите в Аликанте, като цените им започват от 59 000 евро за тристаен апартамент. Имаме голям интерес не само от испанци, а и от чужденци. Това е много популярен град, съобщи Анна Захаренко, която е консултант в испанска агенция за ваканционни имоти. За инвестиции там се оглеждат и българи.
Интерес
Аликанте е сред най-посещаваните туристически дестинации. Това е и причината за интереса към ваканционните имоти там. Въпреки това цените могат да се сравнят с тези в софийските жилищни квартали.
Сред най-бюджетните предложения в Аликанте е тристаен за 59 000 евро. Той е от 78 квадрата и има три спални и една всекидневна. Разполага с баня, тераса и климатик. Причина за ниската цена е, че сградата е строена през 1966 година, но е реновирана и в отлично състояние. Към нея има нова детска площадка и е в близост до магазини и църква, уточниха брокери.
По-луксозните предложения в Аликанте вървят около 200 000 евро. Разполагат с по две или три спални и обикновено са в затворени комплекси с басейн. Апетитна оферта в момента е за апартамент с три спални за 156 000 евро. Жилището е разположено върху 105 квадрата и разполага с баня, балкон и собствен гараж. На третия етаж е, като в сградата има асансьор. Агентите изтъкват като предимство близостта на имота до футболно игрище. Друг тузарски имот в Аликанте се продава за 229 000 евро.
Има две спални и две бани, в затворен комплекс е, напълно обзаведен с дизайнерски мебели, вградени кухненски уреди и излаз към голяма веранда с шезлонги. За 209 000 евро може да се купи друг апартамент на Белия бряг. Жилището е в сграда, строена през 2017 година, и има 3 спални и две бани. Обзаведено е модерно, има прекрасен изглед към плажа, който е буквално на 100 метра разстояние от сградата. Много от имотите за по 200 000-250 000 евро са в комплекси с големи басейни и охрана, а в цената влиза и паркомясто.
Сравнение
За сравнение у нас за същите пари може да си купите обзаведена тристайна панелка в столичния квартал „Надежда“. Около 200 000 евро вървят апартаментите с по две спални, всекидневна, кухня и баня в северните квартали, като високата цена обикновено се оправдава с основен ремонт и прилично обзавеждане. Ако жилището е от тухла, тогава стойността скача.
Сред примерите е тристаен в „Надежда 2“ за 287 000 евро. Площта му е 115 квадрата. Има две спални, всекидневна, кухня, антре. В цената не влиза паркомясто. Ако имате желание, трябва допълнително да се бръкнете за гараж. За 50 000 евро по-малко може да станете собственик на тристаен в същия район, но той няма да е обзаведен и ще е за ремонт. В по-желаните квартали на София като „Лозенец“ и „Изгрев“ например имотите с по две спални и обзавеждане се продават за по половин милион евро.
На морето цените също остават високи, като сред най-скъпите дестинации са Варна, Несебър, Созопол. В град Бяла топоферта в момента е за имот от 192 000 евро от 120 квадрата. Намира се в затворен комплекс с басейн.
Питайте човек, който е живял там и е купувал жилище, плащал данъците и т.н.
Как така всичките мои приятели от годините ми в чужбина имат трудности да си купят апартамент (говорим за платежоспособни млади хора). Високи цени, кофти предлагане (да, не е само в СФ). Там за разлика от тук има силен демографски прилив в желаните градове/райони и това затруднява строителството. Много по-малко парцели за строеж в желани вкартали.
Избрани сензационни извадки имат малка стойност, особено ако знаеш за какво става въпрос.
- 1 like
Коментар
�
Коментар