IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
    Ние българите сме древни войни, когато ни нападат, се защитаваме!!!
    Не отговаряме на врага с реторични въпроси, мъмрене и заяждане!
    Хан Аспарух да не е задавал реторични въпроси!
    Ако брат ми ме краде, ще го бия - това е! Сещайте се, кой е крадливия "брат"...
    Менифейсез- българите може и да са били древни войни, но сегашните не са. Преклонена главичка сабя нея сече нали си чувал. Още нещо- колко човека излизат на априлското въстание- имаше една статия май че на ДВ/ не съм сигурен/ Та според тази статия излизат в бг общо около 10 000 души. В някакво гръцко въстание излизат около 100000. Имаше дадени села, градове и т.н За съжаление народа се из**ерасти и ще предпочете да избяга/ както направих и аз, но не съм ***ераст/ вместо да се бие
    Last edited by X_Y; 02.10.2017, 17:39.

Коментар

• http://tass.ru/proisshestviya/4608717
      Стрельба на концерте в Лас-Вегасе. Онлайн

Происшествия
      2 октября, 12:17дата обновления:2 октября, 17:06UTC+3 По последним данным, погибли по меньшей мере 50 человек

Кво става в страната на неограничените възможности ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Във форума също
        Амин !

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          Да живеят свободата и демокрацията във България.
          Във форума също

Коментар

Генералът, за когото няма да прочетете в учебницитe

Неделя, 17 Септември 2017

Това не е урок по история - това е истинската история на един български офицер, чиято памет незаслужено се губеше в забрава в продължение на десетилетия.

Това е историята на сина на български бежанци, който се завръща в освободената "стара родина", без дори да предполага, че ще участва в един от най-епичните моменти на военната й история.

Човекът, който започва службата си като доброволец в Ученическия легион, се превръща в създател на българската кавалерия, като успява да възпита цяло поколение професионални и достойни офицери от "безформената маса на нашите простодушни селяни".

Той е свидетел на раждането на новата българска държава, но и на първата й национална катастрофа. Реваншът обаче също е негово дело. Само три години след злополучната загуба на Южна Добруджа, той има ключов принос за нейното освобождение.

За добро или за лошо - нашият герой умира твърде млад, за да види как целият триумф от победите и жертвите на българската армия е пропилян.
            Благодаря за историята. Във варна живях и аз на тази улица, но не знаех до сега нищо за този генерал

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Ами що не излязохме на 09. 09.44г.да се сбием с крадливия "брат",той пак щеше да ни набие,ама поне най-малкото ще сме се опитали да си защитим честта...А ние го "прегърнахме" и тръгнахме да се бием с довчерашния ни съюзник...Само не ми казвай,че партизаните са виновни,щото тогавашната власт е можеле да смачка наличните партизани точно за няколко часа....
              Никой не ги е прегръщал. Театрални постановки които са представени за истина.
              Колкото до втората част, българската войска е изпратена от вече резбеснелите се терористи (партизани) и новата власт. Червената власт.
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Защитавате се от нападатели към които не сте успели предварително да се присламчите!Това от Историята...

А от днешно време - Украйна не призна бг-малцинство и вие дремете както през есента на 1944.А още по-лошото е,че Албания не призна 170 000 българи и отговорът ви е,че търговските вериги в София са залети с албански домати....

Обяснението за манталитета на днешните тарикати по върховете е много просто: селскотаркатски, крадлив, чуждопоклоннически, рускосервилен и комунистическо-социалистически, сбъркан, изкривен, ненаказан произход.
                The strongest stand last.

Коментар

Защитавате се от нападатели към които не сте успели предварително да се присламчите!Това от Историята...

А от днешно време - Украйна не призна бг-малцинство и вие дремете както през есента на 1944.А още по-лошото е,че Албания не призна 170 000 българи и отговорът ви е,че търговските вериги в София са залети с албански домати....

Спарт, въпроса с признаването на малцинства е нож с две остриета. Постави този въпрос например в България. Как би се отразило например признаването на етническо малцинство да речем в Родопите и евентуално референдум за отделянето му?
                  Има една държава обаче за която подобни въпроси са правилни и принципни, обаче когато става въпрос за тази същата държава, ще удави желаещите за отцепване в реки от кръв...
                  Last edited by Имхотеп; 02.10.2017, 15:09.
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Щото ни хем изтъргуваха като разменна монета и края беше предначертан, хем товарищ Й.В. реши, да ни открадне от европейската карта. Около 9-ти тази година тук в темата подробно го разисквахме. За това и нашите чакаха преговорите и решенията на Големите. За това и заради едната чест, както ти я наричаш, не че в края на една световна война това е възлово важно, за да може потребители след 50 години да го изтъкват като аргумент, не се противопоставихме. Това е моето мнение за конкретния случай..
                    А-ха,разбрах...Разменна монета,преговори,предначертан край,решенията,товарищ Сталин,чакане и т.н....А в Германия и децата се биха и защитаваха Берлин....Без разменни монети,преговори,предначертан край,решения товарищ Сталин,чакане и т.н.....Просто взеха пушките и се биха...

Коментар

Ами що не излязохме на 09. 09.44г.да се сбием с крадливия "брат",той пак щеше да ни набие,ама поне най-малкото ще сме се опитали да си защитим честта...А ние го "прегърнахме" и тръгнахме да се бием с довчерашния ни съюзник...Само не ми казвай,че партизаните са виновни,щото тогавашната власт е можеле да смачка наличните партизани точно за няколко часа....
                      Щото ни хем изтъргуваха като разменна монета и края беше предначертан, хем товарищ Й.В. реши, да ни открадне от европейската карта. Около 9-ти тази година тук в темата подробно го разисквахме. За това и нашите чакаха преговорите и решенията на Големите. За това и заради едната чест, както ти я наричаш, не че в края на една световна война това е възлово важно, за да може потребители след 50 години да го изтъкват като аргумент, не се противопоставихме. Това е моето мнение за конкретния случай..

Коментар

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

И ти ли реторичен въпрос?
                          Защото тук:

сякаш вместо мен даваш отговор??

Виж там въздържай се от мое име, да даваш отговори в угодни за тебя версии.
                          Сега ще ви отговоря от мое име, за да не се разгащвате, да правите некадърни интерпретации на угодни вам варианти.

Коментар

Сигурен съм,че е готов!Както в началото на септември 1944 монархо-фашистката 300 000 армия беше подготвена и "героично" воюва срещу 150 000 хил.Трети украйнски фронт....И после след 45 години, писъци до небесата,че България на 9,09, била окупирана!
                            И ти ли реторичен въпрос?
                            Защото тук:

Сигурен съм,че е готов!
                            сякаш вместо мен даваш отговор??

Виж там въздържай се от мое име, да даваш отговори в угодни за тебя версии.
                            Сега ще ви отговоря от мое име, за да не се разгащвате, да правите некадърни интерпретации на угодни вам варианти.

Коментар

Готов ли си да се биеш срещо руснаците ,ако нахлуят в България..
                              Сигурен съм,че е готов!Както в началото на септември 1944 монархо-фашистката 300 000 армия беше подготвена и "героично" воюва срещу 150 000 хил.Трети украйнски фронт....И после след 45 години, писъци до небесата,че България на 9,09, била окупирана!

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Да си чул понятието "реторичен въпрос"?
                                Да, отдавна го придобих като познание.
                                Ето го под някаква форма на определение:
                                Често се използва в поезията, ораторските слова и ежедневната реч. Особеностите на риторичния въпрос са въпросителната интонация и постройка на фразата, скритият вътрешен диалог, провокиращ силно емоционално въздействие, това, че често е свързан с обръщение, а поредиците от риторични въпроси се използват за възходящи и низходящи градации.

Твоят въпрос обаче няма никаква допирателна с термина, а си е едно махленско заяждане, преливащо към понятието: изповед на неуспялата врачка... Не не го виждам по този начин зададен отговора, щом Раковски, Стоянов и Левски не са доволни от подобен тип освобождение, едва ли аз ще изразя несъгласие с тях. На номер две от задаването ти на отговори, попитай историята, особено тази с генерал Колев.

Коментар

X