If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Що сте гласували за Ливърпул бе?
Догодина пак червените дяволи ще са шампиони.... само Анчелоти да не направи някой шашма и да върне титлата на Станфорд Бридж???
M... едва ли Челси ще успеят да вземат титлата , но второ място след Манчестер ще им стои добре
Що сте гласували за Ливърпул бе?
Догодина пак червените дяволи ще са шампиони.... само Анчелоти да не направи някой шашма и да върне титлата на Станфорд Бридж???
....... вместо ливърпул по-следващата година :lol:
По-вероятно е на мястото на някой от другите отбори, играещи с червени екипи
От каде такава злоба за другите отбори с червени екипи , още повече видяхме че имат и бели. Догодина в Англия класирането ще бъде същото , или поне първото място ще принадлежи на същия отбор
Току що прочетох какво отговаря Стоянов....
Аз не съм разбирач толкова на тая игра, ама на мен ми изглеждат странни някои изрази.
Публиката ще ни даде крила.
Дай Боже.
Очакваме...
Публиката решаващ фактор.
Критиката него не го притеснява.
Най-важният фактор е публиката.
Питат го едно, отговаря друго...
Не знам, нещо не ми харесва...
То ако публиката можеше да бие Ейре нямаше да се налага тоя пръч да лети чак от Страната на джапанките.
Току що прочетох какво отговаря Стоянов....
Аз не съм разбирач толкова на тая игра, ама на мен ми изглеждат странни някои изрази.
Публиката ще ни даде крила.
Дай Боже.
Очакваме...
Публиката решаващ фактор.
Критиката него не го притеснява.
Най-важният фактор е публиката.
Питат го едно, отговаря друго...
Контузии на петима основни футболисти притесняват Трапатони От Иван Опренов
Всички статии на автора
Последна промяна в 10:51 на 05 юни 2009, 63 прочитания, 0 коментара
Трапатони се надява всичките му футболисти да са на разположение за световната квалификация с България
Селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони до последно ще се тревожи за здравословното състояние на петима от основните си футболисти.
Вратарят Шей Гивън, капитанът Роби Кийн, централният бранител Ричард Дън, десният бек Пол Макшейн и нападателят Кейлъб Фолън ще разберат по-късно днес дали ще могат да играят в утрешната световна квалификация с България, съобщава вестник "Айриш Таймс".
Най-оптимистично е състоянието на звездите Гивън и Кийн. И двамата имат леки травми, съответно в бедрото и стъпалото, от контролата с Нигерия миналия петък. Лекарският щаб обаче прави всичко възможно да ги вдигне на крака и вероятно ще успее да го направи.
Ричард Дън има проблеми с коляното си и не участва в последната тренировка на ирландците, но в техния щаб са оптимисти и за неговото състояние. За Фолън също се очаква да е възстановен.
Най-сериозно е положението на крайния бранител Пол Макшейн. Той изкълчи глезен на тренировката в сряда и шансовете му да играе са минимални. Все пак той ше премине фитнес-тест в деня на мача и тогава ще е ясно дали ще може да участва в него.
Ако той не се възстанови, със сигурност младият Шон Сейнт Леджър ще започне като титуляр на Националния стадион "Васил Левски". Централният бранител направи официалния си дебют с фланелката на Ирландия именно в контролата с Нигерия на 29 май.
Е за Стоянов по каквото и да съдим, изводът си е един и същ: няма място в националния. Но "великия треньор" практикуващ "правилен футбол" си го харесва поради някакви свои причини и изобщо не му пука... За Малката Перука е ясно на кого се слага, но за Илиян Стоянов не мога да разбера какъв е случая
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Илиан Стоянов: Само в България те съдят по възрастта
05 юни 2009 | 04:27
Защитникът на България Илиан Стоянов е един от най-опитните футболисти в националния отбор. Играчът на японския Санфрече бе върнат в състава от Станимир Стоилов. След първите мачове имаше доста критики към отбраната на България. В крайна сметка Стоянов поне даде каквото можа за равенството с Ирландия и победата над Кипър.
- Илиане, какво бихте казали на феновете преди мача?
- В отбора всичко е нормално. Очакваме победа, с която да запазим шансовете си за класиране на световното първенство. Тренираме пълноценно, всички са здрави. Дай боже, нещата да останат така и да победим.
- Подкрепата на публиката ще бъде ли решаващ фактор?
- Надявам се да стане така. Очаква се пълен стадион. Нашата невероятна публика ще ни даде криле и затова трябва да зарадваме феновете с победа. Друга алтернатива нямаме. Дори равенството ще е провал. Така губим всякакъв шанс за класиране. Колкото до мен, вече се аклиматизирах бързо след прибирането си от Япония.
- Очаквате ли напрежението върху защитата да е по-малко в сравнение с първия мач?
- Не знам. Гледаме видео, разучаваме съперника. При такива нападатели като Роби Кийн трябва постоянно да сме нащрек
Няма значение как ще подходят. Може да играят на контраатаки, може да излязат само с един нападател. Още не знаем. Но при такива именити футболисти няма да ни е леко.
- Имаше доста критики към защитата в последните мачове. Защо се получава така?
- Критики винаги има. Мен такива неща не ме притесняват. Не съм млад да се влияя от това. Критики винаги е имало и ще има.
- С кой съотборник се чувствате най-добре в защита?
- Важното е кои са в най-добро състояние. Те трябва да играят. Може и аз да не играя, ако така реши треньорът. Той преценява кои 11 състезатели са най-добре подготвени и трябва да бъдат на терена.
- Това, че почти цялата защита е изградена от бивши футболисти на Левски, плюс ли е?
- Щом са тук, значи така трябва да бъде. Така е преценил Станимир Стоилов, това е положението.
- Проблем ли е за вас, ако трябва да играете като бек или опорен халф?
- Нека първо стане ясно дали ще съм титуляр. Има време до мача. Тези момчета, които са повикани, са на много добро ниво. Дори да не играя, не е проблем за мен.
- Станимир Стоилов повика основно играчи от чужбина?
- Него трябва да питате. Така е преценил, така е направил.
- Към Мъри има критики, че вика играчи на висока възраст. Съгласен ли сте с това?
- Аз съм на друго мнение. Има можещи и не можещи футболисти, не млади и стари. Годините не влияят. Ако се чувстваш добре и си във форма, защо да не играеш и до 37-38 години? В останалите страни годините никога не са били фактор. Може да си на 17 години, но да показваш повече качества от по-опитните футболисти. Само в България те съдят по годините и възраста. Много играчи в Европа са на по 33 и повече години, но им предлагат нови договори. Продължават да играят. Там не се гледа на колко години си, а какви качества имаш.
Тук на 29 години вече те считат за стар
Това не е нормално.
- Какво ви е мнението за Ирландия?
- Всички футболисти играят на острова, в Англия и Шотландия. Гледаме постоянно видео с изявите им. С идването на Трапатони играят доста дисциплинирано. Може да победят всеки съперник, но може и да паднат от всеки. Имат силни страни, имат и слаби, като всеки отбор.
- Съгласен ли сте, че ирландците са домакински отбор?
- Не мисля така. Вече силите са доста изравнени. Ако не сме концентрирани максимално, ще ни бъде доста трудно. В крайна сметка не винаги може да побеждаваме. Дори и да загубим, трябва да имаме игра и желание. Да покажем на тези хора, които ще дойдат да ни гледат, че сме се хвърлили с всички сили, за да победим. Никой не е застрахован от загуба. Важното е да играеш със сърце и хората да го видят. А не да излезеш и да разхождаш фланелката и само да се биеш в гърдите, че си в националния отбор. Аз съм играл на приливи и отливи, но винаги съм го правил с желание. Всеки греши. Както знаем да побеждаваме, така трябва да можем и да губим. Като един отбор.
- Кой е най-опасният футболист на Ирландия?
- Те наблягат повече на колектива. Разчитат най-вече на Роби Кийн. Играят много сплотено, много дисциплинирано. Не нарушават постройката на игра. Ще ни бъде по-тежко, отколкото в Ирландия.
- Какви грешки от първия мач не бива да допускате?
- Отборите от Острова са много силни на статични положения. Там трябва да сме концентрирани най-много. Опасни са при дългите пасове, при изританите топки напред. Много се борят и до последната минута. Сигурен съм, че ще вкараме гол. И Бербатов, и Мартин са тук вече. Само не бива да допуснем грешка в защита.
- Връщането на футболисти като Мартин Петров и Бербатов, които не играха в миналите мачове заради травми, ще се отрази ли на отбора?
- Нормално е да е така. С тях отборът играе по-спокойно. Няма какво да ги коментирам, те са доказани в Европа. Но най-важният фактор ще бъде публиката. Нашите фенове са взискателни, но като виждат, че играеш с желание, те подкрепят 90 минути. Феновете ще бъдат дванадесетият играч на България.
- Следите ли какво става в България?
- Да, гледам мачове когато мога. Левски заслужено станаха шампиони
Победиха в директния мач с ЦСКА. Те пък се издъниха в останалите срещи. Изненадах се, че сините изоставаха с 4 точки, но успяха. Това е футболът. Левски показа характер и желание. Играл съм там, знам за какво става въпрос.
- Оставате ли в Япония?
- Да, имам договор за още една година. Надявам се да поиграя още време там.
- Имате ли желание някой ден да се върнете да работите в Левски?
- Има още време да поиграя. Искам обаче, като прекратя кариерата си, да продължа да се занимавам с футбол. Но има още доста време, надявам се.
СИРАКОВ: СТАНИСЛАВ АНГЕЛОВ ЩЕ ИГРАЕ
5 юни 2009 08:57 |
Принтирай Изпрати Директорът на националните отбори Наско Сираков изрази увереност, че универсалният футболист Станислав Ангелов се възстанови от травмата си и ще може да играе в събота срещу Ирландия.
„Избягваме да даваме гръмки обещания. Излизаме единствено с целта да победим. Имаме отлични индивидуалности и мисля, че сме впрегнали техните качества в отборната цел и това ще ни донесе една победа в събота”, заяви Сираков, който бе гост в сутрешния блок на БНТ1.
„Убеден съм, че Станислав ще играе. Той е основен играч. Още има съмнения, но вярвам, че ще играе.”
„Само за да се угоди на някой за някакво подмладяване и насила да правим млади футболисти национали - няма да стане. Националната фланелка тежи и тя трябва да се заслужи, както за нея се пребориха Ивелин Попов и Станислав Манолев.”
„Футболистите трябва да играят така, че независимо от резултата, всички на стадиона и тези пред телевизорите трябва да бъдат доволни. Ако го постигнат това, съм убеден, че ще спечелим”, каза още Наско Сираков
20:32
04.06.09Христолов и Галя Топалова - сякаш една майка ги раждала
автор: Николай Спасов, прочитания: 360, коментари: 1
"Тези двама президенти на ФК "Ботев" (Пд) и "Локомотив" (Пд) Димитър Христолов и Галя Топалова сякаш една майка ги е раждала, защото и на двамата май хич не им пука за такива велики клубове като нашите, пловдивските", изцепи се наскоро беловлас футболен запалянко, който не пропуска мач в града под тепетата.
Май е прав човечецът, тъй като тези двамата са на път да докарат до просяшка тояга всички в така наречените пловдивски грандове и да превърнат в унизителна професия едни от най-печелившите занимания в държавите поне от половината ни планета - тези на професионален футболист и треньор. И "жълто-черни", и "черно-бели" са поставени във финансово отношение в положение "партер" и единственото им развлечение напоследък май е да си броят и смятат неполучените заплати и премии. В "Ботев" имат да вземат по 3 заплати и 5 премии, а в "Локомотив" все още са с едни гърди напред, тъй като чакат само 2 месечни възнаграждения. Христолов продължава да ръси щедри обещания за премии по 2000 лева за победите над "Пирин" в Благоевград с 3:0 и над "Вихрен" (Сандански), но това щяло да стане едва след като си вземе траншовете от ЦСКА за Йордан Минев и Дормушали Саидходжа. Галя Топалова пък явно чака парите от телевизионни права за шестото място в крайното класиране в "А" група, за да се разплати. Доста хора на "Лаута" се чудят как бизнес дамата ще строи нов стадион за 10 милиона лева, след като не може да осигури навреме пари дори за заплати и премии. Галя Топалова е на път да открадне "ноухауто" на Христолов да прави селекция без пари, но сметките и на двамата може да се окажат криви, ако на водещите им играчи им писне и си разтрогнат това лято договорите по вина на ФК и напуснат без финансови искове.
Заради финансовите неуредици в "Локомотив" (Пд) се стигна дори дотам футболистите от отбора да пишат вчера декларации и да се кълнат пред феновете си, че бойкот на пловдивското дерби с "Ботев" на 13 юни от 17 часа на "Лаута" няма да има. "Ние не крием, че ръководството ни дължи пари. Нормално е да се вълнуваме, когато сумите набъбват и наближава краят на сезона. Ние храним семейства. Дори при това положение обаче никой от нас не може и да си помисли за бойкот на вашия празник. Най-малкото защото тези пари сме ги спечелили с вашата безрезервна подкрепа", пише в декларацията на локоиграчите до феновете на "Лаута".
Коментар