If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сайтът на Юнайтед направи обзор на сезона за Бербо
От Топспорт.бг
Най-силният момент на българина е мачът срещу Уест хем
Последна редакция: 09.06.2009, 14:29
Публикуване: 09.06.2009, 13:52
Размер на шрифта: a a a
Текст
Официалният сайт на Манчестър Юнайтед направи обзор на първия сезон на Димитър Бербатов с екипа на английския шампион.
Според анализаторите на manutd.com, най-силният момент на българския нападател през сезона е бил в мача от Висшата лига срещу Уест Хям през октомври 2008 година, завършил 2:0 в полза на "червените дяволи".
Тогава Бербатов се отличи с невероятна техника и асистира за втория гол на Кристиано Роналдо. В края на декември и през януари капитанът на българския национален отбор имаше основна заслуга за някои от победите на Юнайтед.
На Коледа Бербатов подаде за попадението на Карлос Тевес при успеха с 1:0 срещу Стоук Сити, а след това се разписа при победите също с по 1:0 срещу Мидълзбро и Болтън. В края на сезона българският национал има голям принос и при домакинското 5:2 срещу бившия му отбор Тотнъм.
Тогава Димитър Бербатов участва в две от четирите атаки, довели до 4:2 за Юнайтед и след това сам вкара петия гол. В средата на януари Бербатов реализира третото попадение при категоричния успех 3:0 в полза на Манчестър Юнайтед срещу един от най-големите съперници за Шампионската титла Челси.
В началото на декември нападателят не успя да вземе участие в световното клубно първенство, спечелено от Юнайтед. Тогава Митко заболя от вирус и определи периода като "най-лош в неговия живот".
На полуфиналите в турнира за ФА Къп Юнайтед отпадна след изпълнение на дузпи от Евертън, а бившият футболист на Байер (Леверкузен) не успя да реализира от бялата точка.
Димитър Бербатов изигра общо 42 мача с екипа на Юнайтед този сезон и вкара 14 гола във всички турнири. Някои от специалистите във Великобритания дори сравниха родения в Благоевград нападател с легендата на "червените дяволи" Ерик Кантона
Жалко за Кака, отива от любимия ми отбор в най-омразния ми Но завинаги ще остане в нашите сърца, истински талант и пример за отдаденост на отбора. FORZA MILAN !!!
Жалко наистина Дано Леонардо успее отново да намери някой като него.Сега ще му е трудно,но всички МИЛАНИСТИ сме зад него. FORZA MILAN !!!
Аре ся ... Жалко..
Взимате му добра пара... Ще намерите друг...
Дано намерим,иначе и без това бяхме зле през сезона,а сега вече не ми се мисли.
Леонардо бе велик като играч и като скаут ,но като тренер все още не знаем
Успех на Кралете с новия човек
Жалко за Кака, отива от любимия ми отбор в най-омразния ми Но завинаги ще остане в нашите сърца, истински талант и пример за отдаденост на отбора. FORZA MILAN !!!
Жалко наистина Дано Леонардо успее отново да намери някой като него.Сега ще му е трудно,но всички МИЛАНИСТИ сме зад него. FORZA MILAN !!!
Аре ся ... Жалко..
Взимате му добра пара... Ще намерите друг...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Every passing minute is another chance to turn it all around
Абе това с мъжеството го разбрах,това с Камбуров също,ама това с феарплея и най добрия тренер нещо нимоем го разбера
аз пък не мога да направя разлика между отличията "футболист на футболистите" и "най-добър футболист" - някой по-светнат нека ми обясни - според мен е едно и също
Това футболист на футболистите според мен е по истинско защото го избират футболистите,докато другото е пълна измама защото го правят честните неподкупни журналисти.
да де , ама от едната тройка да няма нито един футболист в другата тройка и обратното - те все едно играят в различни първенства
Победители в тазгодишната анкета "Футболист на футболистите", организирана от Асоциацията на българските футболисти:
футболист на футболистите:
Мартин Камбуров от Локомотив София;
второто място е поделено между Александър Александров от Черно море и Георги Иванов от Левски - тук съм ок
Най-добър футболист: Спас Делев от Пирин-Благоевград, подгласници Александър Тонев (ЦСКА), Иван Иванов (ЦСКА) - предполагам, че е най-добър млад футболист, защото иначе няма никаква логика. Специално за Делев - има хляб, но на финала беше абсолютна дупка, жалко за публиката от Благоевград, сред които бях и аз.
Най-добър треньор: Станимир Стоилов от Литекс, подгласници Красимир Балъков (Черноморец), Никола Спасов (Черно море) - първите 2-ма даже не са и за топ 10 - с толкова кинти единия трябваше да вземе безпроблемно купата (поради бездарието на нашите /играещи въпреки бездарието начело на треньорския щаб/ и чорбата), а втория трябваше да има поне 10-на победи. Спасов е ок
Най-прогресиращ състезател: Станислав Манолев от Литекс - ми става
Награда за мъжество и характер: Ботев - отборна награда - съгласен, но бих добавил и Левски /заради тренера/ и чорбата /заради скандалите/. все пак Ботев най-много я заслужават
Награда за феърплей: Сливен - отборна награда - хехе, ебати пародията - феърплей и Сливен, по-добре да я бяха дали на дъртата к.рва Слабия
Награда за цялостен принос към играта: Здравко Здравков от Славия - това не го знам за какво, но ако е за вратар с най-много разгромни загуби в национала - ок.
Лека, че днес съм в приповдигнато настроение от Дауто - нищо общо с нашата измислена борса - е, и тя не е за изхвърляне
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Абе това с мъжеството го разбрах,това с Камбуров също,ама това с феарплея и най добрия тренер нещо нимоем го разбера
аз пък не мога да направя разлика между отличията "футболист на футболистите" и "най-добър футболист" - някой по-светнат нека ми обясни - според мен е едно и също
Това футболист на футболистите според мен е по истинско защото го избират футболистите,докато другото е пълна измама защото го правят честните неподкупни журналисти.
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар