If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кой го кара, кой не го кара, кой има ПСР и уж е под карантина, кой са го тествали с анти-генен тест, па е болен, ама не е карантиниран, кой го кара леко и знае че е корона вирус, ама нали е леко за чий да ходи на доктор да си прави тест като ще му забият карантина. И си щъкат сред хората и го сеят вируса.
Последните седмици имаме екстра смъртност от 300+ човека дневно. От корона казват че са само 150, ми другите 150 дето са починали в повече от какво са - колателар дамидж.
Идва ми в повече зле прикриваното лицемерие, струящо с лекота откъде ли не. Ако, грижата за хората беше първостепенна и имаше значение тяхното здраве и заразяване, действията предполагат мерки в съвсем друга посока от прилаганата.
Да започнем с тестовете, за които разни хора вменяват вина на "невимателното общество". Ако са толкова важни, държавата можеше да влезе в прерогативите си и да ги субсидира. Ако имат значението, което им се приписва! При цена от 120лв за едно семейство и близките им, евентуално с повторен тест след карантина, при българския стандарт на живот по презумпция е наивно да се очаква масово желание.
Повече от милиард се декларираха преди 8 месеца, чакат и още от евро фондове. Нито един основен ремонт на инфекциозни отделения, особено в провинцията или изграждане на нови.
Липсват лекарства, липсва техника, липсва необходимия помощен персонал. За квалифицирания много сме писали и засега тежката драма там съвсем леко е отложена, защото част от лекарите не са напуснали по причина, че им отвориха ковид отделения и ревматолози, например, работят там, за да получат изобщо заплата и евентуално с 1000 отгоре. Иначе, затворените други отделения ги оставяше и без доходи или с минимален такъв.
Няма смисъл да продължавам, коментира се едно и също всичките тези месеци без драстична промяна, каквато предполага една Кризисна за здравето ситуация, нали?
Както и - ако е важно здравето, защо се всява нон стоп страх, дори само с ежедневните сводки за смъртни случаи. Няма значение 5 или 55. Паническите състояния полезни ли са?
Кой го кара, кой не го кара, кой има ПСР и уж е под карантина, кой са го тествали с анти-генен тест, па е болен, ама не е карантиниран, кой го кара леко и знае че е корона вирус, ама нали е леко за чий да ходи на доктор да си прави тест като ще му забият карантина. И си щъкат сред хората и го сеят вируса.
Последните седмици имаме екстра смъртност от 300+ човека дневно. От корона казват че са само 150, ми другите 150 дето са починали в повече от какво са - колателар дамидж.
С един чип се оправя проблема :-)
М/у другото чипирането не е чак такава научна фантастика - от няколко години има пазарно представен сензор /чип/ за следене на кръвната захар , който се имплантира подкожно амбулаторно за 15 минути.... Сменя се на всеки 6 или 12 месеца Има и купища други подобни проекти за следене на различни показатели и предаването им на външен приемник. Т.е. технологията я има и би могло може би да се адаптира и за антитела на този вирус.
Не ме разбирайте погрешно - не пиша за конспирации, а само че технологично могат да се направят чудеса при пари и желание :-)
Това е, което не разбирам при привържениците на тези сегашни ваксини. Уверени са, че ще ги предпазват, ще ги защитят от останалите. Вярват в професионализма на гига фармациите и честността им всичко да се декларира.
Чудесно!
Правят си ваксина и си свиркат като волни птички
Откъде идва тази агресия за тотално ваксиниране и всички да следват вярванията и емоциите им?
Форумните тролеове ги изключвам, при тях е задължение Мисля за психологията на масовия човек. Толкова ли е закърняло чувството за свобода и правото да се гарантира и на отсрещния?
Ами някои хора не сме патологични егоисти. Не ни е приятна вероятността да заразим някой.
Това е, което не разбирам при привържениците на тези сегашни ваксини. Уверени са, че ще ги предпазват, ще ги защитят от останалите. Вярват в професионализма на гига фармациите и честността им всичко да се декларира.
Чудесно!
Откъде идва тази агресия за тотално ваксиниране и всички да следват вярванията и емоциите им?
Форумните тролеове ги изключвам, при тях е задължение Мисля за психологията на масовия човек. Толкова ли е закърняло чувството за свобода и правото да се гарантира и на отсрещния?
Левчо е спеца, но доколкото съм срещал инфо в нета, което може и да не е достоверно то ваксината не те предпазва от разболяване на 100% , а помага за по-леко протичане, което хич не е малко особено ако си в групата с кофти гените.... Обаче при този вирус разпространението започва преди симптомите да станат явни.... Предполагам и че досега не е изследвано дали ваксинирани болни разпространяват вируса....
Бърза се много, а нещата поне за широката публика са неизвестни.... Всъщност не съм сигурен дали има повече от 100-ина човека в света които да са наясно / меринджейте и водещите учени в компаниите за ваксините, които имат най-много данни/
Медийният натиск за ваксиниране е изключителен и не само медиен, а и политически / случаят Бразилия е показателен/. За мен единственото обяснение е че ключовите хора знаят повече отколкото ние публиката. И това знание не е за нещо хубаво....и в същото време по някакви причини / възможна паника/ не желаят да го обяснят - може би ги злепоставя по някакъв начин / например ако е имал изкуствен произход първоначално/.
Цялото това притискане за ваксиниране без да е подплатено достатъчно солидно си мисля че води до обратният ефект поне за момента, но хората ще бъдат ''меко'' принудени да се ваксинират.... почти без изключение...
Чудесно!
Не, Съни...ще приема вашата теза. Сега взех това решение. А тя е проста. Без ваксина просто няма шанс никой. Въпрос на време е, днес, утре, след седмица или две...рискувам живота на всички около мен. Моя майната му, все ми е тая.
Но времето е кът и ценно. Но стратегията да чакам 50% ваксинирани за да спихне епидемичната верига на предаване ( с още 5 локдауна и още милион заразени в следващите месеци без ваксина...напълно бъди сигурна в това) изглежда печеливша...само дето трябва да се скрия за 5 мес с всичката рода и възрастен родител в гори тилилейски и да чакам балъците да се ваксинират поне на 50%.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
С една дума ще стане пълно мазало и хаос - кой васиниран, кога и колко пъти, бил ли е преди това болен, коя ваксина си е сложил, ама другата била по-ефектива, неваксиниранитеи и те били ли са болни, тестове за антитела, тестове за онова, за второ и трето, пълна лудница ще настане
Е то и сега е мазало и хаос
От друга страна се надявам на по-малко хора да си шеф щото имаш няколко съществени пропуска -
1. Като си ваксиниран нали неваксинираните не могат да те заразят ? Какво ти пука за тях тогава .... Да си се заразяват помежду си колкото искат :-)
....
Чудесно!
Тук Майки обясняваше как нямало да стане така :-) Разбира се че ще стане....:-)
От друга страна се надявам на по-малко хора да си шеф щото имаш няколко съществени пропуска -
1. Като си ваксиниран нали неваксинираните не могат да те заразят ? Какво ти пука за тях тогава .... Да си се заразяват помежду си колкото искат :-)
2. Ваксинираните също разнасят заразата , ако по някаква случайност са пипнали вируса.... и върху други ваксинирани също... Ще ги изгониш ли и тях ?
3. Докато у нас всички се ваксинират ще трябва да се ваксинират отново за следващият щам....
С една дума ще стане пълно мазало и хаос - кой васиниран, кога и колко пъти, бил ли е преди това болен, коя ваксина си е сложил, ама другата била по-ефектива, неваксиниранитеи и те били ли са болни, тестове за антитела, тестове за онова, за второ и трето, пълна лудница ще настане
Лев, сега гледах интервю с проф. Н. Габровски. Той каза, че ще си сложи ваксината, но разбирал колегите си, които били изкарали вируса, имали висок титър на антитела и нямало да се ваксинират. Но все пак той не уточни позицията му относно антителата за какъв времеви диапазон се отнася. Интересно ми е какво е виждането ти?
Нямам виждане за споделяне вече, Нептун. Извинявай, уважавам те безкрайно. Споделих отдавна всичко. Виждането си е само мое.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар