IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тука някъде очакват да е пика.
    Дано да е така.Следващата седмица ще покаже.Трябва да задържи и плавно да намаля.
    Иначе нещо оптимистично.Днес имат 729 новородени.
    Добре дошли на най-новите италианци.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Би трябвало да почнат да намаляват след 2-3 дни ако локдауна върши работа. Сега са на 12-тия ден, при китайците почват да намаляват на 14-тия но естествено там са доста по-стриктни нещата.
      При Китай данните бяха силно занижени,трябва да проследим пандемията в Италия за да добием пълна представа за бедствието.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Ептен ще тапицираш кокала.

Днес, по заръка на мама и тати тръшнах 4 магазина. Почти навсякъде хората бяха с маски, а навалица въобще нямаше. Пенсионерите се бяха напазарували и не щъкаха из хабитатя, дори хлапетата не се движеха на тумби.
        Наздраве, Мрънкало!

П.П. Братчетката се обади от Италия, вече беше обърнала плочата. Талянците не взели мерки, за разлика от българите. Маниии.
        Лапетиите са като прасетата при свинския грип....
        Не боледуват, а са само приносители.
        "Ох на баба и на дядо сладурчетата - я ела да ви цункаме...Унуците мръщят бузи , а старците се гътват....."

Наздраве !

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
          Върнах се назад в темата и погледнах ,че на 21.02 в Италия е имало 9 болни,от които 7 излекувани...
          Днес,един месец по-късно, 21.03 в Италия има 793 починали .....Дори и цифрите да не са съвсем точни(съфорумец даде малко по-различни цифри за 21.02),мисля си ,че тенденцията сочи категорично,какво се случва,когото нещата се неглижират и не се приемат на сериозно...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            А починалите утре ще бъдат 1 на 10 000 население. А пикът е далеч, още поне 1 седмица ще растат.

Най-вероятно ако се следват моделите след 10 дена тези данни ще са по 10. Някой може ли да го осмисли за по-малко от 2 месеца 1 на 1000 население починали.
            Би трябвало да почнат да намаляват след 2-3 дни ако локдауна върши работа. Сега са на 12-тия ден, при китайците почват да намаляват на 14-тия но естествено там са доста по-стриктни нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Другите магазини са гостоприемни за такива като мен. В Лидл дори ми дезинфекцираха ръцете. Това ми беше първото им миене от пет години, откак почнах да си кореспондирам с теб и не смея да се измия, че да не ти чара отмия. Наздраве, Съкровища от пластмасови маниста!

Имаш и определен час за пазаруване - около 9.30 ч...
              По- младите са от 8.30 до 9.30, а след това са изпосталелите, дет едва кретат ..( що не ползваш социалната придобивка на Фандъчка - безплатна доставка на храни и лекарства. за възрастни.....?)
              Тва в Лидл ми мяза на Ботюво стихотворение - една му ръцете миеше, друга през маска му уста цалуваше, трета кошницата с кисело мляко носеше......
              А той пита - де е чичо да ме отмени в ......

Наздраве !
              пп Да се оплача - вече минах 2х25 и не ми стига....( някой бе задал въпроса - кога се става алкохолик....? Чакам отговора...! )

Коментар

• Италия днес нови 6500+ заразени и нови 800 починали. Утре Италия най-вероятно ще мине 1000 починали за ден.

При 60 000 000 население утре ще имат 60 000 заразени, което е 1 на всеки 1000. Като говорим само за сериозно заразени със сериозни симптоми, потърсили медицинско лечение.

А починалите утре ще бъдат 1 на 10 000 население. А пикът е далеч, още поне 1 седмица ще растат.

Най-вероятно ако се следват моделите след 10 дена тези данни ще са по 10. Някой може ли да го осмисли за по-малко от 2 месеца 1 на 1000 население починали.

Не знам как ще издържат. Аз лично не мога да си го представя. Как ще имат възможност да обработват тестовете. Дано устоят, щото това ми и на границата на разпада.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Днес, по заръка на мама и тати тръшнах 4 магазина. Почти навсякъде хората бяха с маски, а навалица въобще нямаше. Пенсионерите се бяха напазарували и не щъкаха из хабитатя, дори хлапетата не се движеха на тумби.
                  Наздраве, Мрънкало!

П.П. Братчетката се обади от Италия, вече беше обърнала плочата. Талянците не взели мерки, за разлика от българите. Маниии.
                  Другите магазини са гостоприемни за такива като мен. В Лидл дори ми дезинфекцираха ръцете. Това ми беше първото им миене от пет години, откак почнах да си кореспондирам с теб и не смея да се измия, че да не ти чара отмия. Наздраве, Съкровища от пластмасови мъниста!
                  Last edited by Trakatrak; 21.03.2020, 19:55.

Коментар

Днес в Т-маркет не пускаха без маска. В околните три аптеки викяха надписи, че няма маски, ръкавици, спирт и пр. Та като няма предпазни средства, ще стоиш гладен. Хаос!
                    Аре, капризи, баба ти се с N95 е ходила. Ше сложиш някакъв шал или ше отрежеш едно парче плат, ше му зашиеш две връвчици и няма да стоиш гладен.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

А реално от кое заболяване е починал?

От изостряне на основните заболявания. Това в преобладаващата част от случаите.

Коментар

Днес в Т-маркет не пускаха без маска. В околните три аптеки викяха надписи, че няма маски, ръкавици, спирт и пр. Та като няма предпазни средства, ще стоиш гладен. Хаос!

Наздраве, Мрънкало!

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Ама имаш и една сестра на 25 починала и онзиден 32 и 38 годишни мъже ... Вчера в една група си пишеха но не можеха да извадят точна статистика статиста.ит ли беше сайта или нещо такова

Умрелите на ден в цялата облас която Включва и Милано са приблизително 2000 на ден за минлата година така че 600 умрели отгоре от китайската чума е само някакви 25% смъртност над нормалната (обаче в Милано засега нямаш клъстър на болеста) имаш в две градчета Бергамо и още едно някой го смята че са имали по 300 умрели тези две градчета ама незнам как го сметна - някой ако му се занимава треидърите ин инвестоторите са добри със сттатостиката

ПП да добавя в италия до един момент тестваха чак като идеш в болницата и съветваха всички без нужда от болнично лечение да си седят вкъщи (идва такъв момент като претовариш системата) Сега май масово тестват ама незнам колко масово
                          Крайно време е да се даде географска статистика за случаите у нас по селища и квартали, за да се види къде са пробивите. Но ме съмнява, че може да стане доста неудобна статистика около петстотния случай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Все още има дефицити на предпазни средстава. Когато липсите бъдат отстранени може, да говорим за ефектите от използването им!

В момента едно е ясно, че в страни като Италия, е нямало никакво изпозлване на предпазни средства!

В България, към момента има липса на маски, спирт, ръкавици, очила.... Един на 6-7 човека ползва предпазни средства.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Е, това е филма Гатака, което си описал за кошерното общество.
                              По скоро първо ще преминем през ситуация като във "Елизиум"..... с Мат Деймън
                              Кошерното общество като в "Гатака" ще е по далече в бъдещето......

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                                Все още има дефицити на предпазни средстава. Когато липсите бъдат отстранени може, да говорим за ефектите от използването им!

В момента едно е ясно, че в страни като Италия, е нямало никакво изпозлване на предпазни средства!

В България, към момента има липса на маски, спирт, ръкавици, очила.... Един на 6-7 човека ползва предпазни средства.

По-лошото е друго, че много малка част от хората го възприемат на сериозно това нещо, а дори и тези с маските не знаят точно какво да правят и че не трябва да пипат маската с ръце и после да си пипат лицето, защото и такива изпълнения гледах... то си губи смисъла.

Освен това касиерките, продължават да се БЕЗ маски.... рискуват им живота на тези женици. Те задължително трябва да са с маски, така ги излагат на опасност.

Коментар

X