Първоначално изпратено от Hermes73
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ако ставаше така, ККП щеше да бъде далеч по-учтива и любезна.
в началото на февруари обявиха маските за стратегически ресурс и спряха износа а 90% маските по света се правят там ... и ни прецакаха щото междувременно крещяа че сме расисти ако блокираме китай ... абсолютни боклуци са китайците не трябва да им се поверява производствоо на никакъв статегически ресусрс
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Аз не знам, тия филтри как се дезинфикцират, защото тия маски не са еднократни, а ти не може да си е нахлупваш, просто така, непрекъснато!
Еднократнит китайски FFP2/3 - пише че са за до 8 часа - бяха по 3-4 лв в практикер така че за 20 работни дни на няма да натовари бюджета чак толкова но според CDC дори и обикновенната ще работи добре - ако всички носят още по добре - няма нужда от очила и няма да натовари бюджета на по бедните толков
Аз съм привърженик и на многократните от памук с допълнитлен джоб за филтър и всеки какъвто филтър си реши да слага - те се перат всеки ден на 60 градуса и се гладят с ютия за стерлизация -близо 50 години доктороите, сестрите и акушерките, са носили такива преди да се разглезим с китайските еднократни ...
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениеТрудна работа... около блоковете е пълно с идиоти сега са се преместили да не се виждат много много от улиците... извади ли са столове пият бири и играят карти.. на Витоша близък ходил / и той е безсмъртен глупак набил се е с акции и сънува печалби само, че като затворят Лондон и Ню Йорк свят ще му се завие/ било фул коли народ няма къде да паркираш..
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
Именно! 99% процента от починалите в Италия пациенти са на средна възраст от 80 години (статия в Капитал). И всички, дори и останалия по млад % имат съпътстващи заболявания. Предполагам на 80 години са малко хората в цветущо здраве.
Колко от тези хора е вероятно да умрат за същия период от три седмици, без да са заразени с ковид?
И без да съм лекар, срив в общото състояние, органна недостатъчност и сепсиси, могат да се наблюдават и без коронавирус. Все пак говорим за хора в твърде напреднала възраст. И какво излиза, възрастен човек му става зле, вкарват го в болница, тестват го за корона вирус, пробата е положителна - умира.
Средната възраст на заболелите е 63 години. Останалите къде са? Не са заразени, или не са тествани?
Умрелите на ден в цялата облас която Включва и Милано са приблизително 2000 на ден за минлата година така че 600 умрели отгоре от китайската чума е само някакви 25% смъртност над нормалната (обаче в Милано засега нямаш клъстър на болеста) имаш в две градчета Бергамо и още едно някой го смята че са имали по 300 умрели тези две градчета ама незнам как го сметна - някой ако му се занимава треидърите ин инвестоторите са добри със сттатостиката
ПП да добавя в италия до един момент тестваха чак като идеш в болницата и съветваха всички без нужда от болнично лечение да си седят вкъщи (идва такъв момент като претовариш системата) Сега май масово тестват ама незнам колко масовоLast edited by marketleverage; 21.03.2020, 18:17.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ако ставаше така, ККП щеше да бъде далеч по-учтива и любезна.
В момента едно е ясно, че в страни като Италия, е нямало никакво изпозлване на предпазни средства!
В България, към момента има липса на маски, спирт, ръкавици, очила.... Един на 6-7 човека ползва предпазни средства.
- 1 like
Коментар
� -
Трудна работа... около блоковете / София / е пълно с идиоти сега са се преместили да не се виждат много много от улиците... извади ли са столове пият бири и играят карти.. на Витоша близък ходил / и той е безсмъртен глупак набил се е с акции и сънува печалби само, че като затворят Лондон и Ню Йорк свят ще му се завие/ било фул коли народ няма къде да паркираш..Last edited by al4en; 21.03.2020, 18:00.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Според мен ако всеки се изпляска с маска и очила, плюс добра дезинфекция, нещата доста ще утихнат, до пълно изчезване вероятно.
Коментар
� -
Според мен ако всеки се изпляска с маска и очила, плюс добра дезинфекция, нещата доста ще утихнат, до пълно изчезване вероятно.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Мммм не. Не е точно същата работа. Има едни тънки разлики между Италия и Испания. Времето ще покаже. А иначе, в Китай имаше един пик след около два месеца. Ако там започна декември, сега е март и те казват, че са овладели ситуацията. В Испания нещата загрубяха малко след Италия към началото на февруари, т.е. някъде към края на април ще има по-голяма яснота. Вирусът ще се позабави от топлото време. Предстои да се види как ще се развият нещата.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение...
Живота е вечно движение! За да има движение, е необходима промяна!
Хаосът е разрушението, което ще направи място, за да бъде съзидено!
Когато живота, тече в рамките на това, които ние разбираме за "нормалност", имаме период на равновесие. Необходимостта за движение, винаги преминава през хаос, за да се отвори път за ново съзидание!И няма ли нещо (или някой) спрямо което отчитаме движението, защото иначе как да го забележим !? все въпроси без точен отговор и може би и това ни поражда част от проблемите. Но повече размисъл ме подтикна към мисълта ти за равновесието - продукт на нормалността. Може би благодарение на временна или текущата "нормалност", периодично на човечеството се случват войни, епидемии, смяна на обществен строй и т.н. до поредната редкация на представата за "нормалност". Те, дали не е възможно пак да се окажем в ситуация да я редактираме, за да влезе популацията в ново равновесие
Е да, подобни редакции са били болезнени, за съжаление. Може би като човчество не сме измилисли нещо по-добро от "Проба-грешка"
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Както в сащ, тестват те за грип и ако имаш грип това пишат ти може да имаш и двете , CDC director says some COVID-19 deaths diagnosed as flu-related in U.S.
И като тук жертва номер 3
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020...v elichiha_na/
Той допълни, че през нощта е починала 80-годишна жена, настанена в "Пирогов". Тя е била и с инсулт.
Ако не тестваш за корона няма да откриеш корона - просто усложнение от инсулта
Колко от тези хора е вероятно да умрат за същия период от три седмици, без да са заразени с ковид?
И без да съм лекар, срив в общото състояние, органна недостатъчност и сепсиси, могат да се наблюдават и без коронавирус. Все пак говорим за хора в твърде напреднала възраст. И какво излиза, възрастен човек му става зле, вкарват го в болница, тестват го за корона вирус, пробата е положителна - умира.
Средната възраст на заболелите е 63 години. Останалите къде са? Не са заразени, или не са тествани?
- 1 like
Коментар
� -
Да и според мен италианците са си виновни, чрез начина си на живот! И игнорирането на опасността! За съжаление ми се струва, че дори и в момента се случва. Тука ни дават някакви сълзливи репортажи как пеели, но е време за мобилизация и пазене, а не за стойки!
Най-виновен е Еврогейския съюз, че не ограничи изначално контактите с Китай!
В Испания същата работа като в Италия!
Просто не виждам как ще излезнем от тази дупка. Този вирус, като че ли няма да изчезне от топлото!
Предстои тотален крах! Единственото спасение е предпазни средства на АБСОЛЮТНО ВСЕКИ и да се види какво ще стане от там на сетне.
Живота в момента е спрял. До 30 дена ще почнат огромните проблеми!
Вече няма да става въпрос, за спад на БВП или просто за повишение на безработицата, ще говорим за оцеляване и то не само в бедна България, а повсеместно!
- 1 like
Коментар
� -
И нещо друго ми идва наум в този дълъг и отегчителен следобед, изпълнен с празни догадки и обезсърчителни прозрения. Ако изкарам още половин месец затворен, не знам какво ще забръмчи в празния ми кошер - ще посетя сайта на Матеев, за да видя как да си отгледам пчелно семейство, което да подреди мислите ми. Досега наричахме коронавируса - китайски вирус, предвид огнището и измеренията на щетите там. Сега, след като макаронаджиите облякоха жълтата фланелка, следва ли да го наричаме макаронавирус?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
И обикновенните стават както и парцалчето ти каза 37 за теб не съм сигурен но малко по големите са ги израждали акушерки с маски от многслоен памук който също спират до някъде
Иначе за който има възмоност FFP2/3 и нагоре = N95/N99 или направо полу-маска с подходящи филтри
ПП Тази българската маска п70 дето я извадиха от резерва също се води висок клас- незнам кой я е правил ама това трябва да го пуснат веднага да се прави отново - видях на кадрите някои полицаите на блокадата пред банско да носят такива
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар