IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Скоро но, колко да е скоро !? Имаш ли някакво макар и сурово "усещане" за това скоро.Например дни или месеци ?
    5-6 месеца. Или до масово поразяване или до масово използване на лични предпазни средстава и ограничаване.

Коментар

• Тук е инициирана някаква нова форма на диалог - чрез клипове. Може би това съвсем ни разтоварва от труда да пишем, пък и да четем. Да не говорим, че посредством клипове разговорът се превръща в битка на творчески концепции.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Защо да не можем, Можем да се разберем като изясняваме понятията, Майк, Мисля че представите ти за вселената като свобода по-скоро граничат до хаоса, Да спорна е торията, дали сме продукт на хаоса или не. Аз например не я предпочитам, а и не бих обвързал свободата-демокрацията с хаоса. Е, като казахме хаос, трябва да отчетем че има и детерминиран (подвластен на анализ от човека) и недетерминиран в който човек е постоянно изненадан от случващото се в наблюдаваното. Такъв вариант също е възможен, макар да изглежда див и непредсказуем. Вероятно такава цивилизация не би просъществувала много дълго, Но и човешката цивилизация не е на много години спрямо годините на планетата, слънцето .... вслената Което също може да те подтикне към нови въпроси, т.е. ако досега я караме на "вересия" (защото всичко ни е "дадено" да се удоволстваме), но пък в един момент очевидно нещо се обърква то дали не е проблема и в нашия светоглед.!? - Само повод за размисъл.
        Хаосът и равновесието са просто две страни, на една и съща монета. Живота е вечно движение! За да има движение, е необходима промяна!
        Хаосът е разрушението, което ще направи място, за да бъде съзидено!

Когато живота, тече в рамките на това, които ние разбираме за "нормалност", имаме период на равновесие. Необходимостта за движение, винаги преминава през хаос, за да се отвори път за ново съзидание!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Трябват яки маски, а не от тия парцали масовите!

Необходима е по-добра фиксация в горната част!

Сега много от хората на практика все едно не са с маски. Открит нос, само някакъв парцал на устата и тн....

Аз дори и мерене на температурата не знам, дали би било необходимо, ако всеки е с яка маска!

Вярно е, че вируса може и да се предаде от замърсени ръце, но все пак, там вече говорим за нисък шанс.....

Носенето на маски повсеместно ще обърне шанса в наша полза.

Според мен сега ако заредят маски, хората се научиха да ги носят, нещата ще кротнат! В Италия и Испания имаме това мазало, защото там сигурно в пика на разпространението 1 на 1000 е носил маска!
          И обикновенните стават както и парцалчето ти каза 37 за теб не съм сигурен но малко по големите са ги израждали акушерки с маски от многслоен памук който също спират до някъде

Иначе за който има възмоност FFP2/3 и нагоре = N95/N99 или направо полу-маска с подходящи филтри

ПП Тази българската маска п70 дето я извадиха от резерва също се води висок клас- незнам кой я е правил ама това трябва да го пуснат веднага да се прави отново - видях на кадрите някои полицаите на блокадата пред банско да носят такива

mWPCloud.com

Коментар

...

Съвсем скоро обаче, когато Короната отмине, всичко ще продължи по стару му..... Кошери за хора и все по далеч и по далеч от природата....
            Скоро но, колко да е скоро !? Имаш ли някакво макар и сурово "усещане" за това скоро.Например дни или месеци ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Китайски лекари са в откровен шок от поведението на италианците. Колкото до испанците, именно заради теоретични спорове какво е демокрация те закъсняха с два месеца или поне с един да наложат мерките, които налагат сега.

Ето един линк:

https://www.lavanguardia.com/interna...inamiento.html
              Да и според мен италианците са си виновни, чрез начина си на живот! И игнорирането на опасността! За съжаление ми се струва, че дори и в момента се случва. Тука ни дават някакви сълзливи репортажи как пеели, но е време за мобилизация и пазене, а не за стойки!

Най-виновен е Еврогейския съюз, че не ограничи изначално контактите с Китай!

В Испания същата работа като в Италия!

Просто не виждам как ще излезнем от тази дупка. Този вирус, като че ли няма да изчезне от топлото!
              Предстои тотален крах! Единственото спасение е предпазни средства на АБСОЛЮТНО ВСЕКИ и да се види какво ще стане от там на сетне.

Живота в момента е спрял. До 30 дена ще почнат огромните проблеми!
              Вече няма да става въпрос, за спад на БВП или просто за повишение на безработицата, ще говорим за оцеляване и то не само в бедна България, а повсеместно!

Коментар

Да, Вселената е всичко, а всичко, означава свобода. НЕдемокрацията е НЕсвобода! Това е в разрез с неограничеността на Вселената и неограничеността на избора.

Бог, създаде човека, по свой образ и подобие....

Възможно е да сме много повече от това, което привидно, Короната може да унищожи....

Свободията е Хаос, но НЕсвободата, не означава Равновесие!

Едва ли може да се разберем по темата!
                Защо да не можем, Можем да се разберем като изясняваме понятията, Майк, Мисля че представите ти за вселената като свобода по-скоро граничат до хаоса, Да спорна е торията, дали сме продукт на хаоса или не. Аз например не я предпочитам, а и не бих обвързал свободата-демокрацията с хаоса. Е, като казахме хаос, трябва да отчетем че има и детерминиран (подвластен на анализ от човека) и недетерминиран в който човек е постоянно изненадан от случващото се в наблюдаваното. Такъв вариант също е възможен, макар да изглежда див и непредсказуем. Вероятно такава цивилизация не би просъществувала много дълго, Но и човешката цивилизация не е на много години спрямо годините на планетата, слънцето .... вслената Което също може да те подтикне към нови въпроси, т.е. ако досега я караме на "вересия" (защото всичко ни е "дадено" да се удоволстваме), но пък в един момент очевидно нещо се обърква то дали не е проблема и в нашия светоглед.!? - Само повод за размисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                  https://www.youtube.com/watch?v=hPrGy3Y4R3M

Коментар

Сега много от хората на практика все едно не са с маски. Открит нос, само някакъв парцал на устата и тн....

Аз дори и мерене на температурата не знам, дали би било необходимо, ако все е с яка маска!

Вярно е, че вируса може и да се предаде от замърсени ръце, но все пак, там вече говорим за нисък шанс.....

Според мен сега ако заредят маски, хората се научиха да ги носят, нещата ще кротнат! В Италия и Испания имаме това мазало, защото там сигурно в пика на разпространението 1 на 1000 е носил маска!
                    Китайски лекари са в откровен шок от поведението на италианците. Колкото до испанците, именно заради теоретични спорове какво е демокрация те закъсняха с два месеца или поне с един да наложат мерките, които налагат сега.

Ето един линк:

https://www.lavanguardia.com/interna...inamiento.html

I don’t know what you’re thinking.” The head of a visiting Chinese Red Cross delegation helping Italy respond to the coronavirus crisis says the country is not doing enough to contain the virus

https://twitter.com/TIME/status/1240832531659964417
                    Last edited by Selena; 21.03.2020, 17:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

А реално от кое заболяване е починал?

Както в сащ, тестват те за грип и ако имаш грип това пишат ти може да имаш и двете , CDC director says some COVID-19 deaths diagnosed as flu-related in U.S.

И като тук жертва номер 3 ако не я бяха тествали за корона вирус можеха да я напишат с инсулт

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020...uvelichiha_na/
                      Той допълни, че през нощта е починала 80-годишна жена, настанена в "Пирогов". Тя е била и с инсулт.

Ако не тестваш за корона няма да откриеш корона - просто усложнение от инсулта
                      Last edited by marketleverage; 21.03.2020, 17:28.
                      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Точно така направи Тайван + Разтвори за дезинфекция навсякъде, пръскат ти ръцете преди да влезеш в ресторант или магазин и камери за температура на повече места (в метрото , на входа на болниците) (забранен достъп без маска до болницата) а и магазините който могат да си го позволят също може да си сложат камери за температура... И да не допускат хора без маски вътре на всякакви места

Следващия път вместо карантина може да издаде заповед за маски горе и с малко доброволна социална дистанция всичко да се размине с много по малък шок и за хората и за икономиката и за болничната система (Тайваницте са близо 24 милиона, 36 000 км територия) 4 пъти повече от нас на 3 пъти по малка територия и имат 15 човека повече от нас заразени а го има там от два месеца

Просто не трябва да поверяваме на китайците да правят 90% от медикал съплаиса

Аз дори и мерене на температурата не знам, дали би било необходимо, ако всеки е с яка маска!

Last edited by Mike Florida; 21.03.2020, 17:06.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	covid.jpg
Views:	1
Size:	19.2 КБ
ID:	3562086

Коментар

Най-важното нещо е носенето на маски и очила!

Ако заразения носи маска, пръските от неговото дихание биват възпирани!
                            Здравият, допълнително се предпазва от тях, носейки маска!

За вируса, се появяват 2 сериозни прегради, за да може да зарази! Шнасовете му да преодолеее и двете прегради, силно се ограничават!

Така погледнато, заразяването може да стане главно през ръцете и в семейството, в къщи без маски.

Ако всеки носи непрекъснато маска и очила на вън, за мен шанса, дори и без карантина, вируса да може да изчезне е огромен!

Единственото сериозно предизвикателство биха били храните, които фактически, няма да бъде добре, да се храним с приготвени такива на вън!
                            Точно така направи Тайван + Разтвори за дезинфекция навсякъде, пръскат ти ръцете преди да влезеш в ресторант или магазин и камери за температура на повече места (в метрото , на входа на болниците) (забранен достъп без маска до болницата) а и магазините който могат да си го позволят също може да си сложат камери за температура... И да не допускат хора без маски вътре на всякакви места

Следващия път вместо карантина може да издаде заповед за маски горе и с малко доброволна социална дистанция всичко да се размине с много по малък шок и за хората и за икономиката и за болничната система (Тайваницте са близо 24 милиона, 36 000 км територия) 4 пъти повече от нас на 3 пъти по малка територия и имат 15 човека повече от нас заразени а го има там от два месеца

Просто не трябва да поверяваме на китайците да правят 90% от медикал съплаиса

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                              Не гледаме как се развиват разболелите се световно

Например че е отнело месец и половина да се стигне до 100 000 случая след това 12 дни до 200 и сега имаме 50 000 за два дни

Цифрите ме позамислиха, Бих взел само последните 3 жълти реда, (защото мисля, че предишните не са толкова надеждни, поради нееднакво отнощение към диагностиката в различни места и др.), после бих поставил данните във волфрам алфа и чрез операцията "exponential fit" можем да получим някаква "първична" апроксимация на мощта на вируса към момента. Мисля си че, ако не се повлияе на вируса с някакви нови мерки- които може да са всякакви, дори и не само шумо или друга излоация а да се надяваме преди всичко и на лекарство, ваксина, или нещо по-различно от досега, та без нови мерки, за мен конкретно няма да е изненадващо да видя в отчетите и 3 пъти ръст в числата за след 20 дни. Моля се, "някой или някоя", да осени човешкият гений за да открие каквато и да е иновация, пък ако ще да и е промяна в отношението към тези "някой-някоя"
                              Не е препоръка естествено

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                                И на каква база сте способни да направите оценка, че определена мярка е прекомерна?
                                Прекомерно е само това, че форумите се напълниха с "квалифицирани епидемиолози".
                                Прекомерна е щото няма още достатъчно трупове, като почнат да виждат как от входа почива някой, веднага ще ревнат защо мярката не е била наложена по-рано. Те така работят нещата у демокрацията. Винаги има недоволни. Виж у диктатурата не е здравословно да си недоволен, там можеш да бъдеш само доволен.

Коментар

Working...
                                X