IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

А ти Дано да си с Наоми Кембъл в самолета като заминеш

Благодаря, изгледах клипа - забавен е. Особено е забавно как си пипа лицето с мръсните ръкавици

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Пуснал съм за зелена карта. Сбъркан народ е тука. Никакви ценности няма.

Ние се опитваме да спасим много хора като проносят маски

А ти Дано да си с Наоми Кембъл в самолета като заминеш

Като всички навсякъде дори и на новото ти място за живеене ти казва нещо а ти си наопаки - грешката обикновенно не е във всички други

От Официалния туитър на Наоми Кембъл (със син чекмарк)
      https://twitter.com/NaomiCampbell/st...46300691734528
      Last edited by marketleverage; 22.03.2020, 01:51.
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Не ми се изпада в безмислени спорове. Но нека го кажа по друг начин смъртността може да варира между 20 и 80% в зависимост от здравословното състояние и възрастта на населението (това е валидно само при положение, че не са взети никакви мерки). Така по-добре ли е?! Надявам се тези цифри да не са верни, но за съжаление, може и да се окажат верни. Това разбира се ще се случи ако рухне здравната система, затова не трябва да го допускаме.

Колкото до "черната чума" при нея на места смъртността е била 90 - 100%. та не може и дума да става за сравнение.
        Тя смъртносТТа може да варира от 0% до 100% в зависимост от здравословното състояние,но да обявиш ковид 19 за заболяване с 80% смъртност е меко казано профания ! Пак ще повторя Черната Чума е имала пик 80% смъртност при средно 50%-60% .

Коментар

Ако я спечелиш, обещаваш ли да разредиш писането тук?
          Ти си готин, всичко разбираш, от нищо не те е страх! Що се хабиш толкова в тая тема?
          Не се ли изтощи от толкова писане тая вечер?

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
            60% - 80 % смъртност ти в час ли си бре ?! Черната чума е била с такава смъртност ! Ти имаш ли идея какво пишеш ?
            Не ми се изпада в безмислени спорове. Но нека го кажа по друг начин смъртността може да варира между 20 и 80% в зависимост от здравословното състояние и възрастта на населението (това е валидно само при положение, че не са взети никакви мерки). Така по-добре ли е?! Надявам се тези цифри да не са верни, но за съжаление, може и да се окажат верни. Това разбира се ще се случи ако рухне здравната система, затова не трябва да го допускаме.

Колкото до "черната чума" при нея на места смъртността е била 90 - 100%. та не може и дума да става за сравнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mr.Gekko Разгледай мнение
              Кандидатствай за зелена карта, после еднопосочен до Nashville

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

60% - 80 % смъртност ти в час ли си бре ?! Черната чума е била с такава смъртност ! Ти имаш ли идея какво пишеш ?
                Не, няма. Аз вече разделям хората на тикива които са се побъркали покрай вируса и такива дето са що годе нормални.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Аз преди известно време го бях обяснил, че COVID 19 се държи по различен начин в зависимост от това колко болни има. Примерно ако на корабчето ги бяха оставили да седят, всички да се заразят, много по-висока щеше да е смъртността. Трябваше да ги оставят там за да види цялото човечество за какъв "звяр" става въпрос, а не да обясняват как това било "просто един грип".

Вируса работи на база концентрация на болните т.е. повече болни на едно място, по-тежко заболяване, поради тази причина стадния имунитет няма да проработи, защото ако се заразят всички едновременно много голям процент от хората ще измрат (никой не знае колко точно е този процент, но аз предполагам между 60 и 80%).

Затова не трябва да се събират много хора на едно място, защото е много опасно. Предполагам в Италия е вече пълен хаос и в горещите точки смъртността надминава 50%, затова не могат да извозят труповете. В Ухан който е дори с по-голям капацитет на крематориумите от този на Италия, също имаха проблем с извозването на труповете и затова докараха мобилни крематориуми (това мисля всички го знаят). Сега остава човек да събере 2 + 2 ... и да си направи извод за какво става въпрос.

Надявам се хората в България наистина да проумеят колко е опасен вируса, да ходят с маски, да си мият ръцете и да не ходят насам натам, безмислено. Няма нужда след две седмици да пълним Арена Армеец с болни хора. Малко дисциплина днес, може да спаси много човешки животи утре.

Купете си маски, има вече памучни маски от наши производители, ако не можете да си купите ушийте си, по-добре някаква маска, отколкото никаква. Трябва 100% от хората да са с маски, когато са на обществено място, само така ще го преборим.

Няма да излезнат "банди", защото скоро армията може да започне да патрулира по улиците, а ще има и вечерен час. А ти като не искаш да носиш маска си стой в къщи. Според мен без маски няма да можем да го овладеем. Маските трябва да са абсолютно задължителни.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
                    За мен нещата са нелогични.

По цял ден, навсякъде се говори само за ковид, но никой не дава адекватен отговор - как, аджеба, в Италия мрат като мухи, а в Германия и останалите немско-говорящи и Скандинавието смъртността си е като от най-обикновен грип.

Италианците били дърти... В Германия да не би да са по-млади. Нямало апарати. Възможно е, но чак в такава степен, изразяваща се в стотици пъти по висока смъртност - едва ли. Все пак говорим за Севера, а не за някакво калабрийско село. Тия вкараха пълна карантина на огнищата още преди три седмици... не вярвам оттогава 80-годишни пенсии да са се раздавали в песни и танци по площадите и да са яли паста от една чиния.

И резултатът е 800 букета.... за ден.

​​​​​​Е, на даймънд принцеса от 700 и нагоре болни има 7 умрели и вече 500 оздравели. Вижте и Корея, и Япония, Сингапур...

Мойта аритметика е, че или в Италия има към 1 млн. заразени, или ни правят на боядисани гугутки...

Аз преди известно време го бях обяснил, че COVID 19 се държи по различен начин в зависимост от това колко болни има. Примерно ако на корабчето ги бяха оставили да седят, всички да се заразят, много по-висока щеше да е смъртността. Трябваше да ги оставят там за да види цялото човечество за какъв "звяр" става въпрос, а не да обясняват как това било "просто един грип".

Вируса работи на база концентрация на болните т.е. повече болни на едно място, по-тежко заболяване, поради тази причина стадния имунитет няма да проработи, защото ако се заразят всички едновременно много голям процент от хората ще измрат (никой не знае колко точно е този процент, но аз предполагам между 60 и 80%).

Затова не трябва да се събират много хора на едно място, защото е много опасно. Предполагам в Италия е вече пълен хаос и в горещите точки смъртността надминава 50%, затова не могат да извозят труповете. В Ухан който е дори с по-голям капацитет на крематориумите от този на Италия, също имаха проблем с извозването на труповете и затова докараха мобилни крематориуми (това мисля всички го знаят). Сега остава човек да събере 2 + 2 ... и да си направи извод за какво става въпрос.

Надявам се хората в България наистина да проумеят колко е опасен вируса, да ходят с маски, да си мият ръцете и да не ходят насам натам, безмислено. Няма нужда след две седмици да пълним Арена Армеец с болни хора. Малко дисциплина днес, може да спаси много човешки животи утре.

Купете си маски, има вече памучни маски от наши производители, ако не можете да си купите ушийте си, по-добре някаква маска, отколкото никаква. Трябва 100% от хората да са с маски, когато са на обществено място, само така ще го преборим.

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                    Досега не съм слагал маска няма и да сложа.Не ме страх от никакви тъпи вируси .Според мен би трябвало да се вкара закон за свободно притежание на оръжие ,защото ако продължава така ще излезнат банди и ще стане аннархия
                    Няма да излезнат "банди", защото скоро армията може да започне да патрулира по улиците, а ще има и вечерен час. А ти като не искаш да носиш маска си стой вкъщи. Според мен без маски няма да можем да го овладеем. Маските трябва да са абсолютно задължителни.
                    Last edited by Xman1; 22.03.2020, 01:04.

Коментар

• Средно за година в Италия от грип умират около 17 000 човека. Главно стари хора, вероятно предимно зимно време. 17 000 / 90 = 190 човека дневно. В Италия не правят разлика умрял от коронавирус или умрял с коронавирус. Изглежда доста хора са носители но не умират от коронавирус.

Коментар

Досега не съм слагал маска няма и да сложа.Не ме страх от никакви тъпи вируси .Според мен би трябвало да се вкара закон за свободно притежание на оръжие ,защото ако продължава така ще излезнат банди и ще стане аннархия
                        Като не те страх що пускаш такива неща за вируси от пермафроста - при това "гигантски" вирус дето маските го ловят по-лесно - демек тия дето имат маски ще са готови както ти написах

ПП По скоро ако не увладеем положението сега тези мерки и с помоща на хора носещи медицински маски (да се пазят и да пазят другите) - до няколко седмици ако не проносиш ако се разхождаш без маска ще те вкарат в карантинен център...
                        Last edited by marketleverage; 22.03.2020, 00:41.
                        mWPCloud.com

Коментар

• Може би статистиката е недостатъчна, но интересно.
                          The study published in Wuhan, China compared blood types in 2,173 people in Wuhan and Shenzhen with COVID-19 to more than 3,600 healthy people in the same areas.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                            Няма място за спор, предвид това че носенето на маски е нарушение на съществуващото законодателство, което не е отменено в рамките на извънредното положение:

"Според приетия закон облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето. При носене на такова облекло на публично място наказанието е с глоба в размер на 200 лв. за първо нарушение, в размер на 1500 лв. за всяко следващо, а ако нарушителите са длъжностни лица, глобата е в размер на 500 лв. за първо нарушение и 2000 лв. за всяко следващо."

„Законът за бурките“ от 2016г.
                            Не съм юрист ама при широко тълкувнаие - маските не са облекло а медицинско пособие не с цел скриване лицето ами с цел да не се разпросраняват зарази (нисък клас) и с цел да не вдишват и разпростраянват зарази (висок клас)
                            mWPCloud.com

Коментар

Кандидатствай за зелена карта, после еднопосочен до Nashville

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                                Няма място за спор, предвид това че носенето на маски е нарушение на съществуващото законодателство, което не е отменено в рамките на извънредното положение:

"Според приетия закон облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето. При носене на такова облекло на публично място наказанието е с глоба в размер на 200 лв. за първо нарушение, в размер на 1500 лв. за всяко следващо, а ако нарушителите са длъжностни лица, глобата е в размер на 500 лв. за първо нарушение и 2000 лв. за всяко следващо."

„Законът за бурките“ от 2016г.

Коментар

Working...
                                X