IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
    Лудница, Тнм, колко да е лудница?
    При мен е една такава тишина и спокойствие, че дори и лап топа ми стачкува.
    Какво ли не правих, ама той мълчи ли мълчи. Не мога да чуя поздравите, които си разменяте. Явно ще ходи на лекар.
    И аз мислех да изкарам почивните дни в тишина и спокойствие..., но това, което мислела мишката, котката го разваляла.
    Днес събрах пълноправните членове на домочадието, изнесох кратко, но прочувствено слово, свързано с настъпващата пролет и необходимостта от почистване на мази и гаражи. Възложих задачите и разчистих хабитата от дразнители.
    В създалата се ситуация, реших, че мога да положа морно тяло и да почина, докато другите работят.
    За целта затворих дебелото псе в хола /като му отрязах достъпа до хранителните продукти/ и се оттеглих в моята стаята. Почетох малко книжка и после съм заспала.
    След кратък период на сън/напълно недостатъчен/, в стаята ми влетя един тасманийски дявол /племенницата/, заедно с дебелото псе.
    Детето е на пет години, досадно като листна въшка и устато като квартална клюкарка. Пресече ми съня, развали ми рахатлъка. Мъка мъкаааа
    Last edited by tnm; 18.01.2014, 19:17.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Гледах Хю.Мааалко съм му фен.
      Hugh Laurie & Gaby Moreno - Kiss of Fire

Коментар

• Лудница, Тнм, колко да е лудница?
        При мен е една такава тишина и спокойствие, че дори и лап топа ми стачкува.
        Какво ли не правих, ама той мълчи ли мълчи. Не мога да чуя поздравите, които си разменяте. Явно ще ходи на лекар.
        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Сметам сега да гаврътна една чаша с цялата смиреност на която съм способен, в памет на "плачещото момиче".
          Утре щеше да навърши седемдесет и една.

http://www.youtube.com/watch?v=c7jeENBtXoE

Коментар

• Добро утро, Мечо!
            Добро утро, тайфата!

В къщи лудница, във форума лудница ... наистина голям кеф.

П.П. За много години, Съни!
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
              I - ajde edin marzeliv sledobed!

https://www.youtube.com/watch?v=pIKsHh3BFPI

Манчо,

Ти твърдо си подкарал отметките ми в отдел "Любима музика от пубертета", дето ги държа в браузерите!
              Дъл не си ми хакнал компа?

....................
              Ма за таз воопще не си и чувал:

http://www.youtube.com/watch?v=Ixqbc7X2NQY

http://www.youtube.com/watch?v=n5Jzdkgj-XI
              Last edited by sergo; 18.01.2014, 18:10.

Коментар

• чудя се нещо...
                есента ли е закъсняла или пролетта е подранила

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                  Какъв кеф струи навсякъде тук... "най-голям кеф" - е по-голям и от големият......,

... а аз по едно време се учудих на първия поздрав на участник /или - участничка/ в тоя форум, който /която/ честити Новата /вероятно 2015/ година, няколко поста по-назад в тая тема...

Това беше интересен начин, човек да покаже, че - независимо от своите сериозни ангажименти, той /тя, то/ - много държи да е първи при поднасянето на поздравите си...
                  xaxa, за много години, мирни, нехапливи ))
                  идва годината на Коня, не ...на ззмията

Коментар

• I - ajde edin marzeliv sledobed!

https://www.youtube.com/watch?v=pIKsHh3BFPI

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Ами, тава - 46-50 см някъде диаметър ( плоска с височина 7 см ) - на око ти казвам нещата от инженерството - да сбъркам +/- 1 см.

Ходих да търся опаковките за наденицата да'е ... - значи сурова наденица - 400 гр. по 3 бр. са в тарелки на Съксес ООД, Пловдив.

Кайма за кюфтаци, каквато си ползваш - 2 пакета за 12 бр. да изкараш от тях.

Тавата я застилам върху лек маслен клин и постилам по едно листо кисело/втасоло зеле да не лепнат за тавата. После го махам да остане само мръвката и редиш.

По външния диаметър ще ти се съберат точно 6 парчета наденица и в средата хакаш кюфтаците.

Фурна 170-180 градуса и без да обръщаш - само местиш на долна и горна през 10 мин. - т.е. до готовност - не знам кой к'ва фурна ползва, ама то се вижда като станат.

Ама, с повече зеле, ако искаш ще ти трябва повече време и по-твърдо месо - примерно пържоли, щот' е нужно повече време за зелето, отколкото на тия каймяните неща. Чети послеписа.

П.П. Иначе, ако искаш нещо като гювеч да си направиш на фурна - пак постилаш с листа от зеле най-отдоле - ама ръгаш и лук и морков ( едро нарязани ), розички броколи, гъби и т.н. около мръвката, където има място и доливаш с малко вода/бульон - или тръскаш от бирена бутилка и ги фускаш като са вече сгорещени да изцвърчат, или с малко леко винце и т.н.

5 мин. преди да станат готови ( след час и половина някъде ) - може да залееш с домати намачкани консерва - бити през робот и т.н. - но накрая домата, че киселината спира готвенето и има да чакаш 100 часа. В сос-а може си изнесеш подправките - 5 мин. му стигат да си опознаят вкусовете.

Техниката е да оставяш леко отворена вратичката на фурната да изпарява сос-а и да ги поливаш през 5-10 мин. със сосчето. Вратичката я подпирам с т'ва дет' се вади тавата - онова с двете дръжки от парцали дет' го правят с една връв помежду им. Прегъваш го на 2 или 4-ри и подпираш леко в кишето вратичката да стои 1-2 мл открехнато.

Ако не ти изпарява водата - не се получава готвене - щот' няма прием на кислород. Та, това е задължително и само с наденички и кюфтаци да го направиш, освен ако не ти е някоя модерна печката.

Ма, пести много време - на тиган докато обърна 12 кюфтака и 6 наденици отиде 1 час по печки, а т'ва само местиш от долна на горна фурна до готовност и вадиш.

Ха, наздраве, че пресъхнах от толкоз писане да'е ..
                      Blagodarja, Marandi!

Mnogo dobro i kachestveno opisanie, shte go probvam skoro.

(Sa nemam naokolo kirilizirana klaviatura, molja ne mi fashtajte karez)

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        супееер ,щом поздравът е за всички...че се стряскам от недомлъвки - "почти всички"
                        с най-голям кеф и аз ти желая
                        Много усмихнати уикендски дни ) леко диви и красиви ...
                        http://www.youtube.com/watch?v=VDCf4YFuZzg

Какъв кеф струи навсякъде тук... "най-голям кеф" - е по-голям и от големият......,

... а аз по едно време се учудих на първия поздрав на участник /или - участничка/ в тоя форум, който /която/ честити Новата /вероятно 2015/ година, няколко поста по-назад в тая тема...

Това беше интересен начин, човек да покаже, че - независимо от своите сериозни ангажименти, той /тя, то/ - много държи да е първи при поднасянето на поздравите си...

Коментар

• Първоначално изпратено от trujusfre Разгледай мнение
                          добро

Какво име би сложил?

сещам се за една мисъл на Оскар Уайлд
                          "Повечето хора са други хора.
                          Техните мисли са чужди мнения, животът им е мимикрия, техните страсти - една поговорка."

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                            Готин ден на всички
                            http://www.youtube.com/watch?v=y2kEx5BLoC4
                            супееер ,щом поздравът е за всички...че се стряскам от недомлъвки - "почти всички"
                            с най-голям кеф и аз ти желая
                            Много усмихнати уикендски дни ) леко диви и красиви ...
                            http://www.youtube.com/watch?v=VDCf4YFuZzg

Коментар

• Вижте сега, колко тъпо се получава...

Хванал се е един във форума - да ме учи, ОТ КОГА важи правилото с думите, завършващи на "НЕН" в мъжкия род, ед. число на българския език...

Вече го казвах нееднократно: човек, който не е бил роден, когато съм учил тия неща в училище - да ми казва, че такова правило не е съществувало, преди 2012 г.???

Ама нали ти казвам, Ве, приятелю - че няма как да почне от теб историята - това е валидно за всички новоизлюпени! Не си ти, който си създал историята, ако си преписвал разни факти оттук-оттам... Не си ти, който ще създадеш колелото... Не си ти, който ЗНАЕШ, откога е валидно дадено правило в езиковите ни форми /ако си чел книжка от 2012 година, например/, ако някой е учил нещата точно така поставени, както ти сега не приемаш, защото си се ВЕЧЕ излюпил и смяташ, че трябва да учиш околните, сам учил-недоучил...

Дали въпросът е подвластен на идеята за качеството на образованието в страната, което е получил, ИЛИ - за това, че заинтересуваният си е "чоплил носа", когато са му го преподавали - това не коментирам.

Важно е, че - дума, която в м.р. ед.ч. - завършва на "НЕН" - задължително получава двойно "Н" в множествено число .... и обратно: завършващи на "ЕН" в ед.ч. - единично "Н" - в мн.ч....

Примери: имЕН ден - имеНи дни, имеНик,
                              съНЕН следобяд - съННи следобеди,
                              страНЕН човек - страННи хора

И това са правила, които действат от повече от 40 години, независимо, кога се е излюпил някой от нас и е "узрял" за дадена истина в живота /СИ/...

Накрая, всеки може да греши, както сам желае и никой не би му направил забележка, но - ако някой се пъне, за да ме учел, ако би имал желание да пръска знания около себе си - то той трябва да знае установените правила /в случая - от десетилетия!... и нищо, че не е бил роден тогава - щом ще ме учи - искам от него КОМ-ПЕ-ТЕН-ЦИ-И!!!/... И, трябва да отчетем, че тия правила МНОГО ЧЕСТО не се учат в нета, а по-скоро в класните стаи и то - на една по-различна възраст от "30+", колкото и преломна да е тя в тоя форум...

Иначе - прави ми впечатление, че хората, които с основание правят някакви корекции тук-там, едва ли претендират да е необходимо да получават някакви специални благодарности, за разлика от незнаещите, които - дори и когато грешат - живеят с някакви огромни претенции /без никакво основание!/ и се репчат - под път - и над път...

Та, така: редно е да "сверяваме часовниците си" и често го правя, именно - с участията на Манков в тоя форум. Разбира се, за това съм му благодарен... и си мисля: дали само Манков знае тия правила?..., мисля, че доста от участващите тук имат подобни компетенции... , т.е. - тая страна няма да отиде на тотален провал само заради разни неудачници, които искали да /ми/ бъдат водачи ли, настойници ли, или - каквото там...

Затова често казвам: търсете си правилните и точни източници на знания, като сравнявате многото истини на различни хора, специалисти в своите области, но в нета саморекламата често води в грешната посока.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                                Интересно и сигурно вкусно.

Но в цитираната част ми обясни по-подробно, ако може, моля.
                                А и, на мой вкус, бих сложил повече кисело зеле.

Моля за уточнение, Маранди. За да стане къко що си требе
                                Ами, тава - 46-50 см някъде диаметър ( плоска с височина 7 см ) - на око ти казвам нещата от инженерството - да сбъркам +/- 1 см.

Ходих да търся опаковките за наденицата да'е ... - значи сурова наденица - 400 гр. по 3 бр. са в тарелки на Съксес ООД, Пловдив.

Кайма за кюфтаци, каквато си ползваш - 2 пакета за 12 бр. да изкараш от тях.

Тавата я застилам върху лек маслен клин и постилам по едно листо кисело/втасоло зеле да не лепнат за тавата. После го махам да остане само мръвката и редиш.

По външния диаметър ще ти се съберат точно 6 парчета наденица и в средата хакаш кюфтаците.

Фурна 170-180 градуса и без да обръщаш - само местиш на долна и горна през 10 мин. - т.е. до готовност - не знам кой к'ва фурна ползва, ама то се вижда като станат.

Ама, с повече зеле, ако искаш ще ти трябва повече време и по-твърдо месо - примерно пържоли, щот' е нужно повече време за зелето, отколкото на тия каймяните неща. Чети послеписа.

П.П. Иначе, ако искаш нещо като гювеч да си направиш на фурна - пак постилаш с листа от зеле най-отдоле - ама ръгаш и лук и морков ( едро нарязани ), розички броколи, гъби и т.н. около мръвката, където има място и доливаш с малко вода/бульон - или тръскаш от бирена бутилка и ги фускаш като са вече сгорещени да изцвърчат, или с малко леко винце и т.н.

5 мин. преди да станат готови ( след час и половина някъде ) - може да залееш с домати намачкани консерва - бити през робот и т.н. - но накрая домата, че киселината спира готвенето и има да чакаш 100 часа. В сос-а може си изнесеш подправките - 5 мин. му стигат да си опознаят вкусовете.

Техниката е да оставяш леко отворена вратичката на фурната да изпарява сос-а и да ги поливаш през 5-10 мин. със сосчето. Вратичката я подпирам с т'ва дет' се вади тавата - онова с двете дръжки от парцали дет' го правят с една връв помежду им. Прегъваш го на 2 или 4-ри и подпираш леко в кишето вратичката да стои 1-2 мл открехнато.

Ако не ти изпарява водата - не се получава готвене - щот' няма прием на кислород. Та, това е задължително и само с наденички и кюфтаци да го направиш, освен ако не ти е някоя модерна печката.

Ма, пести много време - на тиган докато обърна 12 кюфтака и 6 наденици отиде 1 час по печки, а т'ва само местиш от долна на горна фурна до готовност и вадиш.

Ха, наздраве, че пресъхнах от толкоз писане да'е ..
                                Last edited by marandi; 18.01.2014, 16:31.

Коментар

Working...
                                X