IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След Мечока, Зарколина и Чичката друг мераклия има ли да чупи тъпомера?!

П.П. Шъ гу фращам да ходи в БАН и да им кряка на тях как било преди 2012 година да'е ..

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
      Манчо,

Ти твърдо си подкарал отметките ми в отдел "Любима музика от пубертета", дето ги държа в браузерите!
      Дъл не си ми хакнал компа?

....................
      Ма за таз воопще не си и чувал:

http://www.youtube.com/watch?v=Ixqbc7X2NQY

http://www.youtube.com/watch?v=n5Jzdkgj-XI
      Бат' Серго,

ти ко правиш с пълни малоумници кат' видиш, бря? Сладко бебе Манков вдяна от раз, че шпрехаме за различни неща и си млъкна - ма, след него цял керван върви да скъса тъпомера.

--------------------------------------

Кое не е ясно, от каквото съм написал?
      -------------------------------------

Преди 2012 г. правилна беше единствено формата именник, с която се означаваше и лице, и текст.

Източници:

Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 302.
      Нов правописен речник на българския език. С., БАН, Хейзъл, 2002, с. 383.
      Правописен речник на съвременния български книжовен език. Второ фототипно изд. С., БАН, Академично издателство „Проф. Марин Дринов“, 1995, с. 344.
      Речник на българския език. Т. 6. С., БАН, 1990, с. 835.

http://kaksepishe.com/imenik-imennik/

------------------------------------------

Сега съм маркирал и в черничко да четат - посочени са източниците ( изданията на БАН по години и на страница еди-коя си как се е пишела тая дума ).

Още колко малоумника според теб ще си проботат версията как било според тях?!?!

Като пише, че промяната е влязла в сила чак след 2012 година за тази дума? Преди това е била единствено и само именник.
      -------------------------------------------

Дай ми бичкията да си резна вените надълго. После кога ще се оправи БГ-стан. Ами, нивгиж да'е ....

Последните 4-ри издания на БАН съм им дал ( 1990, 1995, 2002, 2012 г ) и те пак умуват

Ха, наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Евала Манчо...бий нечистоплътните.....!
        Съни, добре дошла..... Аз съм от другият списък ....но това не е интересно...
        Наивника да се явява, че ще му пална фабриката.....

пп Банда, днес превъртях на обратно тъпомера......
        Почти си запалих вилата...беличкита ми стаи са черни негра...
        Ще ме извините, но ще споделя.....Щот ми се плаче....
        Ще бъда много кратък.....
        Появи се мацка ( котка)..Още не съм разтоварил колата а тя се върти около мене и мърка кът трактор....Запалих печката и камината и излезнах да и дам нещо за ядене....
        Гледам я ежи се на една купчина....АААА, усетила е сляпо куче...Отварям дупката и и наврях муцуната да подуши......Котката се дърпа в началото , но след това усети миризмата...."Айде маце и викам, чакай си десерта".....
        Влизам в къщата и слагам на тръбите дрехите за преобличане. Мятам една саморазпалка за да набере сила огънят...
        В този момент чувам някаква суматоха отвън...Показвам се и гледам котката си подмята един слепок на половината колкото нея.....накефих се...и я гладам как си играе ....души го , после се обръща и го рита ...........
        Звънва телефона и аз тръгвам към къщата...Ужас ..От вратата черен дим....Слагам някакъв парцал и влизам...Видимост над 1м височина - нулева....Вижда се , че горят дрехите на тръбите...Явно нещо има синтетика....Гася с вода...кашлям, задушавам се... Отворих след това врати, прозорци .....Таван, стени - черни..... Тавана се напука..Ако беше тръгнало по летви и греди щеше да изгори за 2 часа....
        Било ми писано да правя ремонт......
        Друга ми беше идеята за споделяне - глупаците умират първи , а на някои от тях, Господ дава шанс до третия път...
        Първо овъглих една блуза , после една бархетна риза затлея и аз я изхвърлих през вратата на верандата и там се разгоря...Сега обаче прошка няма.....
        На цялата работа, днес купих 12 м2 ламинат за последната стая.....сега не мога да го сложа до пролетта...
        Голям кеф......
        Дълга приказка е бил деня ти
        да беше се разприказвал с врабчета, аме не - с мацета се занимаваш...
        Важното е, че ти си цял
        като разчистиш може и да ти хареса повече ...пространството )
        Потърси една покривка с много цветове - зелено, оранж, червено,жълто, ...Шарена, пъстра от памук - изтипосай я на масата и като ходиш после ще виждаш нея, не опушените стени
        Нещо са се насъбрали едни деструктивни съзвездия, май, не е много време за работа ... повече мързел и съзерцаване в близките месеци ... докато стане всичко зелено навън )

п.п. Тънъмъ, викаш ли поп, когато правиш курбан ...и как го наричаш?

Коментар

• [QUOTE=mia11;1059563620]Ай, наздраве!За всички имен(н)ици и оцелели от бедствия!
          Сипнах си едно домашно винце( не знам бяло ли е червено ли е) ама е с кехлибарен цвят, нарязах си пак домашна луканчица и си панирах цветното зеле от туршия(тва го правя сефте и ми ареса, хрупкаво).
          Леле, чашата свършила, отивам за втора.
          Мъка, ТнМ, мъка!]

След четвъртата чаша е позволено да не се заглеждаш в цвета на виното и в цвета и големината "на очите" на съседката....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Иди с деца на баня, да ти изядат сапуня !!!
            За теб майтап, но аз на крехката възраст от 2 годинки съм изпила част от шампоана на леля си.
            Било е голямо преживяване за нея, оставило тайна следа в съзнанието й. Още си спомня от време на време как от устата и носа ми е излизала пяна
            Last edited by tnm; 18.01.2014, 20:05.
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
              Мани, немой!
              Ке те гепнат!

Аз ти предлагам мачока, щом кьорне некво добиче, ма с повече гадинки по козината - турай у чувала. Това гниди, буби, кърлежи, бълхи, пиявици, .....и секакви караконджули. Ма дебни и за повече пичи въшки да има!
              После ми дай торбето и скивай сеир!

Щото Наивника, веднъг след Данъчното - най-млогу се кефи на ХЕИ-то.
              Мани ги данъчните...Още ме преследват за някакви си 6000 лв....
              И ХЕИ са горе - долу....до 200 лв
              Да не ти дойдат охрана на труда - глобите им почват от 1500 до 15 000 лв.
              След това Пожарната - гледат , гледат и от 2000 нагоре....
              Общината са за кафе с дебел "морков" - само от 20 -200 лв....

Коментар

• Ай, наздраве!За всички имен(н)ици и оцелели от бедствия!
                Сипнах си едно домашно винце( не знам бяло ли е червено ли е) ама е с кехлибарен цвят, нарязах си пак домашна луканчица и си панирах цветното зеле от туршия(тва го правя сефте и ми ареса, хрупкаво).
                Леле, чашата свършила, отивам за втора.
                Мъка, ТнМ, мъка!

о
                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

Благодаря...!
                  Може да ви се струва майтап, но бях на един курс за действие при пожар, авария, първа помощ и бла-бла.....
                  Наистина са полезни !
                  Щото и приказвах малко на хората , та ми остана в главата - ниско долу, нещо на устата и без паника...Ако вдишаш тази гадост се задушаваш...До печката имам стар гардероб а от горе , руло стериопорен тапет .....Беше се разтопил....Каква е тази топлина, толкова бързо...? От тавана на къщата има куки ( това е старата част - стая 7/4.5) ...Бях сложил брашното и захарта в една торба - скъсала се е от топлината.....А са горели дрехи - блуза и анцунг.......
                  Не искам да ви досаждам , но се оказа ,че е добре човек да споделя за разни дребни подробности...Не се знае, къде и в каква ситуация, могат да помогнат....ю

пп Като си оправя къщата, ще сложа едно яре в трапа..

Имала съм подобни преживявания. Въобще не е майтап работата и е добре човек да изкара подобен курс или поне да се запознае как се действа в такава ситуация.

П.П. Дано имаш застраховка.
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    И аз мислех да изкарам почивните дни в тишина и спокойствие..., но това, което мислела мишката, котката го разваляла.
                    Днес събрах пълноправните членове на домочадието, изнесох кратко, но прочувствено слово, свързано с настъпващата пролет и необходимостта от почистване на мази и гаражи. Възложих задачите и разчистих хабитата от дразнители.
                    В създалата се ситуация, реших, че мога да положа морно тяло и да почина, докато другите работят.
                    За целта затворих дебелото псе в хола /като му отрязах достъпа до хранителните продукти/ и се оттеглих в моята стаята. Почетох малко книжка и после съм заспала.
                    След кратък период на сън/напълно недостатъчен/, в стаята ми влетя един тасманийски дявол /племенницата/, заедно с дебелото псе.
                    Детето е на пет години, досадно като листна въшка и устато като квартална клюкарка. Пресече ми съня, развали ми рахатлъка. Мъка мъкаааа
                    Иди с деца на баня, да ти изядат сапуня !!!
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

........
                      Наивника да се явява, че ще му пална фабриката......
                      ..........................

Мани, немой!
                      Ке те гепнат!

Аз ти предлагам мачока, щом кьорне некво добиче, ма с повече гадинки по козината - турай у чувала. Това гниди, буби, кърлежи, бълхи, пиявици, .....и секакви караконджули. Ма дебни и за повече пичи въшки да има!
                      После ми дай торбето и скивай сеир!

Щото Наивника, веднъг след Данъчното - най-млогу се кефи на ХЕИ-то.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Усещам, че без курбан работата няма да се оправи. Доста травми претърпя през последните месеци. Време е да дадеш жертва и да се откупиш.
                        Но, от друга страна - ще си имаш занимавка за доста време наред.

П.П. Радвам се, че не си пострадал, 4i40.
                        Благодаря...!
                        Може да ви се струва майтап, но бях на един курс за действие при пожар, авария, първа помощ и бла-бла.....
                        Наистина са полезни !
                        Щото и приказвах малко на хората , та ми остана в главата - ниско долу, нещо на устата и без паника...Ако вдишаш тази гадост се задушаваш...До печката имам стар гардероб а от горе , руло стериопорен тапет .....Беше се разтопил....Каква е тази топлина, толкова бързо...? От тавана на къщата има куки ( това е старата част - стая 7/4.5) ...Бях сложил брашното и захарта в една торба - скъсала се е от топлината.....А са горели дрехи - блуза и анцунг.......
                        Не искам да ви досаждам , но се оказа ,че е добре човек да споделя за разни дребни подробности...Не се знае, къде и в каква ситуация, могат да помогнат....ю

пп Като си оправя къщата, ще сложа едно яре в трапа..

Коментар

Появи се мацка ( котка)..Още не съм разтоварил колата а тя се върти около мене и мърка кът трактор....Запалих печката и камината и излезнах да и дам нещо за ядене....
                          Гледам я ежи се на една купчина....АААА, усетила е сляпо куче...Отварям дупката и и наврях муцуната да подуши......Котката се дърпа в началото , но след това усети миризмата...."Айде маце и викам, чакай си десерта".....
                          Влизам в къщата и слагам на тръбите дрехите за преобличане. Мятам една саморазпалка за да набере сила огънят...
                          В този момент чувам някаква суматоха отвън...Показвам се и гледам котката си подмята един слепок на половината колкото нея.....накефих се...и я гладам как си играе ....души го , после се обръща и го рита ...........
                          Звънва телефона и аз тръгвам към къщата...Ужас ..От вратата черен дим....Слагам някакъв парцал и влизам...Видимост над 1м височина - нулева....Вижда се , че горят дрехите на тръбите...Явно нещо има синтетика....Гася с вода...кашлям, задушавам се... Отворих след това врати, прозорци .....Таван, стени - черни..... Тавана се напука..Ако беше тръгнало по летви и греди щеше да изгори за 2 часа....
                          Друга ми беше идеята за споделяне - глупаците умират първи , а на някои от тях, Господ дава шанс до третия път...
                          Първо овъглих една блуза , после една бархетна риза затлея и аз я изхвърлих през вратата на верандата и там се разгоря...Сега обаче прошка няма.....
                          На цялата работа, днес купих 12 м2 ламинат за последната стая.....сега не мога да го сложа до пролетта...
                          Голям кеф......
                          Усещам, че без курбан работата няма да се оправи. Доста травми претърпя през последните месеци. Време е да дадеш жертва и да се откупиш.
                          Но, от друга страна - ще си имаш занимавка за доста време наред.

П.П. Радвам се, че не си пострадал, 4i40.
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                            Лудница, Тнм, колко да е лудница?
                            При мен е една такава тишина и спокойствие, че дори и лап топа ми стачкува.
                            Какво ли не правих, ама той мълчи ли мълчи. Не мога да чуя поздравите, които си разменяте. Явно ще ходи на лекар.
                            ...дай едно рестарт-че на компа ... и го виж после как е
                            или пусни една "бърза инсталация" на Adobe Flash Player ...може да се е бъгнал нещо

Хубава вечер
                            https://www.youtube.com/watch?v=mEQldSi-heE

Коментар

• Обичам 60-те ( а и не само тях):

Rolling Stones - She's a rainbow

Happy Together - Turtles

Jefferson Airplane -White Rabbit

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                                Са...
                                граматичният нацист обяснява:
                                Име - имен ден.
                                Но...
                                Име - именен списък.

Двойното "н" в българския език следва от "нен":
                                луна - лунен<-> лунно.
                                име - имен.

Списъкът на имена е: имена - именен списък - именник (като една дума за поредица имена).

Голям кеф......

Коментар

Working...
                                X