IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как викнах Пако де Лусиа на бис

https://www.youtube.com/watch?v=7MtB3MkgP1U#t=160

Първият му концерт в СССР, в Ленинград.

Некъде 85-86-та година.

В голяма зала, за 3000 места, пълна.
    Е, обичам си Пако, та отидох, не беше чак толкова скъпо.
    Почна сам с две-три сола, на всеко следващо изпълнение се включваха, един по един, двамата му братя, после чичо му, после - братовчеди и братовчедки, свирещи, пеещи и танцуващи, та беше много гот и голям купон.

Но ето, свърши си програмата Пако (около час и половина).
    Ръкопляскания, почти френетични, най-накрая в резонанс.
    И аз, и аз плясках с голямо удоволствие.
    Но лека-полека затихват ръкоплясканията. Затихват-затихват до там, че аз оставам единственият ракопляскащ сред тея 3000, но продължавам. Понеже виждам, че цялата компания на сцената очаква и е готова за "бис".
    Изкарах така 10-15 секунди единственият пляскащ всред 3000, искащ още.
    Другите се свили, мълчат, но още седят на местата си.

И... на моята редица се включи още един. Ние двамата сами пляскаме. А некои вече почнаха да стават и да си отиват. Ние с него се спогледахме и усилихме докрай усилията си.
    След секунда се включи още некой; след две секунди пляскахме вече 100-тима. След още три секунди пляскаше цялата зала.

Наблюдавах Пако... Когато дойде вълната на цялата зала за бис, лицето му се измени от отчуждено към топло, и викна хората си, и изкара още 10-15 неща, които беха много свободни и готини. И ние, слушащи и гледащи от залата, също бехме свободни и готини в това време.
    Last edited by vmаnkov; 14.01.2014, 20:19.
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Обичам шоколадова торта.
      Тайфата, Мечо черпи!

П.П. Нали знаеш каква памет имам?
      Те докторите верно са ми забранили да черпя, ама ако не им кажете, откъде ще разберат ???
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Обичам шоколадова торта.
        Тайфата, Мечо черпи!

П.П. Нали знаеш каква памет имам?
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
          Добро Утро
          Добър ден
          Добър вечер

В зависимост кой кога е станал или къде по света се намира
          Не знам къде си, но тука е вечер от няколко часа.
          домоуправител

Коментар

А, я познай на мен какво ми иде от вътре да ви направя двамцата с Мечо, докато ви чета философско-психологическите дисекции?
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
              На мен пък това изложение със "симетрия" и "асиметрия" ми допадна, макар че лично аз предпочитам думите "хармония" и "дисхармония" като синоними на свободна и несвободна логика. Хармонията е навсякъде в природата, а от гледна точка на човека тя е абсолютната спонтанна и свободно изразена воля и позиция, дори и по въпроси по които не сме съвсем компетентни, необлечена в някакви странни понятия, неподвластна на скрупули и независеща от външни фактори, а просто отразяваща собствената ни гледна точка. Обратното е когато сме в дисхармония - тогава всяко външно дразнение или нежелана промяна в условията или нещата с които сме свикнали предизвиква у нас дискомфорт и съответното неприятно чувство. Или с други думи, когато сме в хармония ние сме тези които определяме как да се чувстваме и приемаме нещата такива каквито са, дори например и хората които не разбираме, т.е.посоката е отвътре навън. А когато не сме в хармония посоката на влияние е отвън навътре, и тогава сме доста по-емоционално подвластни на независещи от нас събития и фактори, което е причина например за намразването и на вторниците

П.П. С най-добри чувства към Тнм, и извинение за това че постът и от сутринта стана обект и бе подложен на лека философско-психологическа дисекция, но Мечо започна пръв, а на мен прочитайки неговото мнение просто ми дойде отвътре да напиша и моето
              А, я познай на мен какво ми иде от вътре да ви направя двамцата с Мечо, докато ви чета философско-психологическите дисекции?
              Мечо

Коментар

• Добро Утро
                Добър ден
                Добър вечер

В зависимост кой кога е станал или къде по света се намира
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Свободно възклицание. Излиза направо от несъзнателното. Симетрията е пълна. Свободна, симетрична логика - черно.
                  На мен пък това изложение със "симетрия" и "асиметрия" ми допадна, макар че лично аз предпочитам думите "хармония" и "дисхармония" като синоними на свободна и несвободна логика. Хармонията е навсякъде в природата, а от гледна точка на човека тя е абсолютната спонтанна и свободно изразена воля и позиция, дори и по въпроси по които не сме съвсем компетентни, необлечена в някакви странни понятия, неподвластна на скрупули и независеща от външни фактори, а просто отразяваща собствената ни гледна точка. Обратното е когато сме в дисхармония - тогава всяко външно дразнение или нежелана промяна в условията или нещата с които сме свикнали предизвиква у нас дискомфорт и съответното неприятно чувство. Или с други думи, когато сме в хармония ние сме тези които определяме как да се чувстваме и приемаме нещата такива каквито са, дори например и хората които не разбираме, т.е.посоката е отвътре навън. А когато не сме в хармония посоката на влияние е отвън навътре, и тогава сме доста по-емоционално подвластни на независещи от нас събития и фактори, което е причина например за намразването и на вторниците

П.П. С най-добри чувства към Тнм, и извинение за това че постът и от сутринта стана обект и бе подложен на лека философско-психологическа дисекция, но Мечо започна пръв, а на мен прочитайки неговото мнение просто ми дойде отвътре да напиша и моето
                  Last edited by kev; 14.01.2014, 16:35.

Коментар

Ето обяснено с практически пример това дето не можах да го обясня на Вал из оня ден. Асиметричната логика съм я обозначил с червено, пък симетричната съм я обозначил с черно. Използвам за критерий простите правила, които описах онзи ден и за които дадох линкове за това как ги е описал Игнасио Бланко.

"Започвам да мразя вторниците" е в червено, защото това е асиметрично твърдение. Продукт на асиметрична (ограничена, съзнателна) логика. Как познавам. Обръщам твърдението на 180 градуса. Получава се "Започвам да обичам вторниците". Явно tnm няма предвид това обърнатото твърдение, а има предвид точно това което казва, а именно, че досега не ги е мразела вторниците, но вече поради някакви причини започва да ги мрази. Тук тя явно различава обичам от мразя. Това е асиметрична логика.

"И не мога да разбера хората около мен..." е в черно защото тя едно че не различава отделните хора около себе си, и второ ако се обърне твърдението на 180 градуса се получава точно това, което тя действително има предвид, а именно че ги разбира ама не е тъй. Обратимостта на твърдението и факта, че тя не различава отделните хора говори за използване на симетрична (свободна) логика.

"Хубав и слънчев ден..." Тук е ясно. Твърдението е необратимо, логиката е асиметрична, следователно КЪРМЪЗЪ !!!
                    Е?!?!?!? .... що пък червената боя Фана бре .... немаше ли друга
                    Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Свободно възклицание. Излиза направо от несъзнателното. Симетрията е пълна. Свободна, симетрична логика - черно.

Ко рече....

Коментар

Ъъъъ, ужасТ.
                        tnm

Коментар

Ето обяснено с практически пример това дето не можах да го обясня на Вал из оня ден. Асиметричната логика съм я обозначил с червено, пък симетричната съм я обозначил с черно. Използвам за критерий простите правила, които описах онзи ден и за които дадох линкове за това как ги е описал Игнасио Бланко.

"Започвам да мразя вторниците" е в червено, защото това е асиметрично твърдение. Продукт на асиметрична (ограничена, съзнателна) логика. Как познавам. Обръщам твърдението на 180 градуса. Получава се "Започвам да обичам вторниците". Явно tnm няма предвид това обърнатото твърдение, а има предвид точно това което казва, а именно, че досега не ги е мразела вторниците, но вече поради някакви причини започва да ги мрази. Тук тя явно различава обичам от мразя. Това е асиметрична логика.

"И не мога да разбера хората около мен..." е в черно защото тя едно че не различава отделните хора около себе си, и второ ако се обърне твърдението на 180 градуса се получава точно това, което тя действително има предвид, а именно че ги разбира ама не е тъй. Обратимостта на твърдението и факта, че тя не различава отделните хора говори за използване на симетрична (свободна) логика.

"Хубав и слънчев ден..." Тук е ясно. Твърдението е необратимо, логиката е асиметрична, следователно КЪРМЪЗЪ !!!
                          Ъъъъ, ужасТ.
                          Мечо

Коментар

Добро утро, Мечо!
                            Добро утро, тайфата!

Започвам да мразя и вторниците. И не мога да ги разбера хората около мен - какъв е тоя трудов ентусиазъм, който ги е лепнал посред зима!?
                            Хубав и слънчев ден ви пожелавам:D!

tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                              Просто идея нямаш колко е вярно това...
                              Как беше вица:

- Я, крокодил?! - си говорели двама.
                              - Не съм крокодил, бря - отвърнала жената.
                              - Хах ..., че и говори?! - учудил се другият.

П.П. На чалгарките са ми най-смешни децата. Ма, ся до 16-18 год. няма да могат да ги тунинговат - ма големи крокодили са им киндерите.

Смятай чалгарките к'ви са били преди тунинг-а и после що им набили шута. Че то крокодил няма роди лебед да'е ...
                              Attached Files
                              Last edited by marandi; 14.01.2014, 11:48.

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                                Добро утро, тайфата!

Започвам да мразя и вторниците. И не мога да ги разбера хората около мен - какъв е тоя трудов ентусиазъм, който ги е лепнал посред зима!?
                                Хубав и слънчев ден ви пожелавам!
                                Last edited by tnm; 14.01.2014, 09:56.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X