IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
    П.П. Манков, какво за "аз-ът", приятелю?
    Е, имах пред вид, че "аз" не е аз.
    "Аз" съм построен от други - гени, нечие възпитание, натиска на обществената/общата среда.
    А аз без кавички би требвало да съм аз.
    И, то ест, "аз" е различно от аз.
    Както и казват източните изследователи.
    Не, че ги следвам, но съм съ-гласен в много неща с тях.
    Освен в избора на аксиомите. Там не знам, дали съм съгласен, но не възприемам да ми налагат аксиоми.
    Аксиомите са предмет на личен избор. Ако не беше така - нема смисъл и от понятието "аксиома".

Коментар

• Буйрунус.

Тоя език ще стане много модерен скоро!
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Ха, наздраве за именниците!
        Не е забележка към теб, Маранди.

Но граммар-наци напомня, че думата се изписва с едно "н" - именици.

Щото има имен ден, но няма именен ден.
        Само във втория случай имениците са именници. Но вторият случай не съществува в езика ни.

Прочее, по тая логика на грешката, ако има именен ден, нищо повече не пречи да има имененен, именененен и т.н. ден

Нека се стараем да говорим чист правилен език, за да можем се чу по-лесно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Да ти е жив и здрав бат Маранди... Па как обичам руска салата домашно приготвена ееееееее... Наздраве. Явно при теб днес ще е голямо къркане.
          Бе, можех и по-добре я направя, ама брад'чеда на Ламята кат' се изсипа в 9ч и седна в кухнята - па то беше всичко в тенджери - сварените картофи, сварен грах и моркови.

И той не се усеща, че ми пречи и соса не много мазен стана и седнал до хладилника, па там ми е синапа - аз го ползвам за ефект като горчица като искам да предам на сос-а. Ма, къде да го счукам - като ми заел пътя към хладилника и шкафчето с миксера. Че я правих с шпек салам да'е .. - нямаше шунка и кой да ходи по магазините кат' юнака заседна.

И майната му - те изяли над половината купа - сега ходих да си правя кафе - баси дъртофелниците - па, аз викам ще остане и ще се чудя ко да я правя да'е ..

П.П. Вчера леко ти видоизмених онази случка от филма и я боднах в 1-на страница в книгата тая сутрин като станах.

Че, тъкмо се чудех как да направя един преход от картина в друга и ми свърши идеална работа - хич не се разбира, защото го изтеглих по съвсем различен начин и смисъл и послание после, ма ме вдъхнови като го прочетох.

Та, благодарско!

Ха, наздраве!

Коментар

Много хубаво си направил, бат' Космо.

Аз па, вчера едва изчаках да свърши алъш-вериша по форекс-о и съм отнесъл плувката и добре, че вчера сварих 1 кекс с ябълки и орехи да спретна.

И тая сутрин се надигнах към 5ч и в 7ч почнах да им правя една голяма купа с руска салата - към 3 кила + 1 тава на фурна, обрадена в краищата от 6 дебели наденици, а по средата с 12 кюфтаци.

И Ламята днес именник и си канил гости и първия се изсипа още в 9 часа сутринта да'е ... ма, сварих да им направя софрата. Бабето от горния етаж и тя се изсипа преди час и нещо. И ся си зобят и си къркат.

Имат 4 кила общо кльопачка и да действат там - вино, ракия, малко трушия, после сладко, кафе - ще къркат поне до 19-20часа. Ако свършат т'ва - ще им спретна още нещо набързо.

П.П. Ей, така се прави - 10 часа на маса да'е ... ( после възрастните били фрости, ърмм ... )

Ха, наздраве! ( че и аз къркам от 9часа )

Да ти е жив и здрав бат Маранди... Па как обичам руска салата домашно приготвена ееееееее... Наздраве. Явно при теб днес ще е голямо къркане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
              Мале бат Маранди тая сутрин как ми тръгна глътка.... Един съсед дипломат ме събуди в 7.30 сутринта че тръгвал по работа а съм му бил запушил колата. Като видях как съм спрял чак срам ме хвана - то не неговата кола съм запушил а цяла улица.. Как да е извини ми се човека с една бутилка Метакса... Той преди години е бил някакъв меринджей по гръцкото посолство и до ден днешен е извор на гръцки бутилки от преди поне 15 години.. И като се подкарах с метакса и бонбони... Мислех да ходя към Горубляне ама май ще си поркам у нас и довечера ще си викна една кака за да ми осмисли деня и така..
              Много хубаво си направил, бат' Космо.

Аз па, вчера едва изчаках да свърши алъш-вериша по форекс-о и съм отнесъл плувката и добре, че вчера сварих 1 кекс с ябълки и орехи да спретна.

И тая сутрин се надигнах към 5ч и в 7ч почнах да им правя една голяма купа с руска салата - към 3 кила + 1 тава на фурна, обрадена в краищата от 6 дебели наденици, а по средата с 12 кюфтаци.

И Ламята днес именник и си канил гости и първия се изсипа още в 9 часа сутринта да'е ... ма, сварих да им направя софрата. Бабето от горния етаж и тя се изсипа преди час и нещо. И ся си зобят и си къркат.

Имат 4 кила общо кльопачка и да действат там - вино, ракия, малко трушия, после сладко, кафе - ще къркат поне до 19-20часа. Ако свършат т'ва - ще им спретна още нещо набързо.

П.П. Ей, така се прави - 10 часа на маса да'е ... ( после възрастните били фрости, ърмм ... )

Ха, наздраве! ( че и аз къркам от 9часа )

Коментар

Бааа ..., Шевица ...

по-добре зависим към чашката, отколкото към лекарствата.

'убавото е, че двете са несъвместими едно с друго и требе се мейк чойс.

П.П. Ку от лево са дохтурите с химията - па отдесно бутилката. Коя кунка шъ протегнеш, бря?

Който кърка => не е на лекарства => здрафф ... ( т'ва е по-логиката на Мичокъ )
                Мале бат Маранди тая сутрин как ми тръгна глътка.... Един съсед дипломат ме събуди в 7.30 сутринта че тръгвал по работа а съм му бил запушил колата. Като видях как съм спрял чак срам ме хвана - то не неговата кола съм запушил а цяла улица.. Как да е извини ми се човека с една бутилка Метакса... Той преди години е бил някакъв меринджей по гръцкото посолство и до ден днешен е извор на гръцки бутилки от преди поне 15 години.. И като се подкарах с метакса и бонбони... Мислех да ходя към Горубляне ама май ще си поркам у нас и довечера ще си викна една кака за да ми осмисли деня и така..

Коментар

• Честито на именниците!
                  Особено на тъща ми.

Коментар

т'ва е по-логиката на Мичокъ
                    Така мислех и аз до скоро. Оказа се, че Игнасио Мате Бланко ме е изпреварил.
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                      Кърдав,
                      Цаката на пиенето е в неговата продължителна непрекъснатост.
                      Така не ти остава време дори да си помислиш за умиргане.
                      Допълнителната опция е, че никога не се напиваш. Камо ли да те боли глава.

Ето, аз сега изцедих последните капки от бутилочката водка, която наченах вчера/със боза/. И сега се мая, дали да продължа на вино или ракия. Може пък да изляза да си зема огнена вода.
                      И се подсетих, че отдавна не съм спирал поне за десетина дена време. Не че нещо ми има.Просто само да проверя, дали не съм развил неква зависимост.
                      Но строго погледнато към идващите студове, смятам че точно сега не е мумента за подобни експерименти.
                      Бааа ..., Шевица ...

по-добре зависим към чашката, отколкото към лекарствата.

'убавото е, че двете са несъвместими едно с друго и требе се мейк чойс.

П.П. Ку от лево са дохтурите с химията - па отдесно бутилката. Коя кунка шъ протегнеш, бря?

Който кърка => не е на лекарства => здрафф ... ( т'ва е по-логиката на Мичокъ )

Коментар

Ха, наздраве за именниците!

И тоя ден ще се кърка да'е ...

П.П.

Петък пих с бат' Серго.
                        Събота - искам да умра.
                        Неделя - пак пих с бат' Серго.
                        Понеделник - що не умрях в събота.

Кърдав,
                        Цаката на пиенето е в неговата продължителна непрекъснатост.
                        Така не ти остава време дори да си помислиш за умиргане.
                        Допълнителната опция е, че никога не се напиваш. Камо ли да те боли глава.

Ето, аз сега изцедих последните капки от бутилочката водка, която наченах вчера/със боза/. И сега се мая, дали да продължа на вино или ракия. Може пък да изляза да си зема огнена вода.
                        И се подсетих, че отдавна не съм спирал поне за десетина дена време. Не че нещо ми има.Просто само да проверя, дали не съм развил неква зависимост.
                        Но строго погледнато към идващите студове, смятам че точно сега не е мумента за подобни експерименти.

Коментар

• Ха, наздраве за именниците!

И тоя ден ще се кърка да'е ...

П.П.

Петък пих с бат' Серго.
                          Събота - искам да умра.
                          Неделя - пак пих с бат' Серго.
                          Понеделник - що не умрях в събота.

Коментар

• Добро утро tnm
                            Добро утро на почти всички

"Вярата е акт на волята"
                            Рене Декарт
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• За много години, здрави и мирни

Коментар

• Факи,сигур от двайсе и повече годин си пускам,ей така,профилактично,по един-два фиша и досега,може да се каже,че почти нищо не съм спечелил,освен някоя и друга тройка,и две три четворки....

8,20,49,53,60
                                2

Ей тия числа,дето съм ти ги изписал,може спокойно да ги изключиш,е...нема да се паднат...

Коментар

Working...
                                X