IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
    А, ритуалите, да...

На един индиец умрял бащата, например, и върви процедурата на отдаване на последна почит.
    Но кучето им нещо много лаело в двора и пречело, та индиецът го вкарал вътре в къщата и го вързал некъде, та да не пречи.

Га умрял на свой ред пък този индиец, синът му... спомнил си, че баща му, сегашният умрел, бил вързал кучето, га са прощавали с неговия баща...

За зла участ, този, последният, немал дворно куче.
    Та излезъл да намери некакво безстопанствено куче, че да го върже в къщи - щото така бил направил баща му, сегашният умрел - вързал куче в тази отговорна ситуация.
    И така, новият погребващ казал на слугите непременно да доставят ено куче. Доставили го и го вързал, след което вече се успокоил. И преминал към официалната част

А това видел пък синът на сегашния син...
    И като умрял и този баща, синът купил ено куче, че да го върже и спази ритуала.
    И така се появил още един ритуал.

-----------------------------------------
    Тъпотии, деца, с ритуалите.
    Това са патериците на тези, които не вярват в себе си и на родителите.

Много ми хареса приказката . Готина нощ да имаш

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Именно. Но когато това е свързано с определен ритуал, нарушението на правилата просто го обезсмисля.
      А, ритуалите, да...

На един индиец умрял бащата, например, и върви процедурата на отдаване на последна почит.
      Но кучето им нещо много лаело в двора и пречело, та индиецът го вкарал вътре в къщата и го вързал некъде, та да не пречи.

Га умрял на свой ред пък този индиец, синът му... спомнил си, че баща му, сегашният умрел, бил вързал кучето, га са прощавали с неговия баща...

За зла участ, този, последният, немал дворно куче.
      Та излезъл да намери некакво безстопанствено куче, че да го върже в къщи - щото така бил направил баща му, сегашният умрел - вързал куче в тази отговорна ситуация.
      И така, новият погребващ казал на слугите непременно да доставят ено куче. Доставили го и го вързал, след което вече се успокоил. И преминал към официалната част

А това видел пък синът на сегашния син...
      И като умрял и този баща, синът купил ено куче, че да го върже и спази ритуала.
      И така се появил още един ритуал.

-----------------------------------------
      Тъпотии, деца, с ритуалите.
      Това са патериците на тези, които не вярват в себе си и на родителите.
      Last edited by vmаnkov; 19.01.2014, 22:29.
      Свободен във виелицата.
      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Добра ви вечер!!! Как я карате?
        аз съм на свободна-по инерция
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Добра ви вечер!!! Как я карате?
          На втора
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
            Пожарната казваш.....?
            ...николко кибрита "Буря". От ония старите, гдето моеш да ги палнеш и от нокътя. Пък те после горят като бенгалски огин.
            И горяха под/във вода - пробвал съм, така беше.
            Просто не им требваше кислород/окислител от въздуха, а си го имаха заложен вътре. Заради това и беха толкоз дебели и дълги.
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Добра ви вечер!!! Как я карате?

Коментар

Има, Вал. Специално приготвена пита, мед, яйца, вино дори. Трябва да престоят една нощ в църквата и после се раздават.
                Аз съм за безкръвните.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Като ти се свиди да заколиш коч...
                  Селекционираната в продължение на векове еснафска кръв, която тече във вените ми, трудно допуска такивити разхищения.
                  Една погача и еден буркан с мед си е напълно достатъчно да измоля съдействие от Горе, та да се случи това, което искам
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Хубава ви вечер и успешна седмица:
                    Arctic Monkeys - One For The Road
                    Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?

Коментар

Има, Вал. Специално приготвена пита, мед, яйца, вино дори. Трябва да престоят една нощ в църквата и после се раздават.
                      Като ти се свиди да заколиш коч...
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Всъщност като се замисля, съществуването на едното е пряко свързано със съществуването и на другото. Няма как да си обясниш свободната воля, ако не се налага да нарушиш нещо което е прието за задължително Не знам...
                        Именно. Но когато това е свързано с определен ритуал, нарушението на правилата просто го обезсмисля.
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Tnm, няма ли безкръвен курбан?
                          Мечо

Коментар

• Tnm, няма ли безкръвен курбан?

Коментар

Хммм, самото извършване на този ритуал предполага загуба на свободната воля
                              Всъщност като се замисля, съществуването на едното е пряко свързано със съществуването и на другото. Няма как да си обясниш свободната воля, ако не се налага да нарушиш нещо което е прието за задължително Не знам...

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                                Що ли си мисля че точно с тия два израза загуби Мечо като събеседник...поне относно тая тема де
                                Как може нещо да е задължително, и непременно да трябва!? Та това абсолютно противоречи на свободната воля, и на правото да грешим
                                Хммм, самото извършване на този ритуал предполага загуба на свободната воля
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X