IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• СИСТЕМИ

Не забравяй че дона играе не само една двойка а цяла кошница, което е един вид диверсификация на риска, но наистина не може да се отрича нещо което не се познава в детайли и както е любимата фраза на Сноу, пазара е най-добрият съдия. Но дори и това не е така най-добрият критерии е колко лева имаш в джоба на края на седмицата, месеца, годината. Няма лоши системи , лошо е да нямаш система

Или както казва Адам Смит в "Борсата - игра на пари",
    „Играта на професионални инвестиции е непоносимо скучна и изисква страшно много от всеки, който просто е лишен от инстинкта на играча. Този пък, който е надарен с този инстинкт, си заплаща съответната цена за своето пристрастие.” „Най-силните емоции на пазара са алчността и страхът. Когато пазарът върви нагоре, приливната вълна на алчността почти се чувства физически”.

Коментар

• СИСТЕМИ

мисля че с достатачно голям капитал добавката в очакване на колебание ще ти осигури 25 те % на буфет та и отгоре годишно - като сложиш и това че отварянето на позиция все пак стои върху анализ - единственото което може да я бутне е една хиперинфлация (аз лично бих заложил на еврото като гарант на парите си)

Коментар

• СИСТЕМИ

ДжейДжей, не е здравословно и да се ходи по улиците - може да те блъсне кола :-) Всеки сам си решава, аз не рекламирам и не препоръчвам нищо. Опитвам се да разбера идеите, които стоят зад всяка идея, без предубеждения.
        По въпроса - да, за хора без достатъчно опит и съответни на откритите позиции средства, без нагласата на преглътнат доста сериозна загуба (или да я избегнат с достатъчно търпение) и т. н. ... тази система би могла да е с висока степен на риск :-) Лично мнение!

Коментар

• СИСТЕМИ

Прав, крив.... Здраве да е! Но за 99,99%-те съм убеден, че не е здравословно.

Коментар

• СИСТЕМИ

Мисля, че не си прав, но най-добре може да ти отговори той. Аз само споделям изводи, до които съм достигнал с времето, размишлявайки по въпроса. Оценки се въздържам да давам, тях ги дава пазарът :-)

Коментар

• СИСТЕМИ

Наблюдаващ, според това, което съм чел от обясненията на Дона, при него стопа е единствено решението или невъзможността му да довнася. Не критикувам системата му. Просто тя би свършила катастрофална услуга на 99,99% от трейдърите. Тожа е.

Коментар

• Петър

Петьо, как виждаш развитието в GBP/USD в близка перспектива (защото предполагам, че по-дългосрочно си за нагоре), че нещо съм раздвоен?

Коментар

• СИСТЕМИ

Паралелът със системата на Дон Карлос и цитатът от книгата с дългия тренд не е съвсем коректен
                  Тъй като сравнително отдавна следя системата, по която търгува Дон Карлос искам да обърна внимание, че той не играе без стоп, а с МНОООГО ДЪЛБОК стоп :-) Общо взето първият вид стоп е размерът на сметката, в която по изключение се открива позиция в повече от една двойка. Размерът на тази сметка е $20-25000 по негови думи. Вторият вид стоп е планираната годишна загуба в 2-3 позиции, ако не се лъжа - т. е. дори да прибегне към довнасяне по сметката, което също е вариант, то не е безкрайно.
                  С други думи дисциплина, здрави нерви, сериозни средства и готовност да загубиш, това е част от играта.

Коментар

• коко

основния плюс поне засега е че не бързам да си давам парите(паника,комисионни и стопове) даже и да съм на загуба а това ми дава добър резултат

Коментар

• iwo

при мен добавяне няма - направих си анализ някакъв (не знам от къде го изкопах) и реших че е верен(не знам защо) - след това чакам докато тотал ми излезе печалба която ми хареса(не знам колко) и затварям всичко и печалба и загуба , и после пак

Коментар

• iwo

Иво имам един приятел който играе подобно чака еврото да направи 140п када 260п кабела 200п ауд 80п и като види затишие влиза в другата посока и колкото и да е чудно печели макс след едно добавяне

Коментар

• петър

а и някак си възприемам пипсовете като цифри по добре от графиките

Коментар

• петър

просто ми дотегна да дремя по цял ден пред пс-то и се опитвам да извлеча максимална изгода от натрупаните знания

Коментар

• кад

коко последната седмица гоня минимум 100 пипса и съм без стопове нещо като игра на 3 независими двоики като хедж ва банк - засега се получава - за кад по волф ми светва цел 1.18 и не ми пука много за +- 80 пипса

Коментар

• iwo

iwo - предполагам че се чувстваш отлично като откривател на топлата вода(казвам го в добрият смисъл, просто усещането че си открил сам някоя истина е много приятно)
                                Аз на всичките си ученици им казвам следното - губете на демо за да печелите на реална сметка
                                Поздрави и успех на всички Спекуланти

Коментар

Working...
                                X