IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• eur/usd идейка

може да му се сложат чакащи поръчки към 9,30 часа 30 пипса над текущото ниво да купи и след 20-30 пипса да продаде
    отдолу също поръчка за продаване 30 пипса под текущото ниво и след още 20-30 пипса купуване
    така че накъдето и да перне 20-30 пипса са ти сигурни
    но може да удари първата поръчка в едната посока и преди да стигне до втората, да се върне и да изпълни първата срещуположна и тогава 60 пипса чиста загуба

Коментар

• trader.bg

mai pak izleze ot stoq a tochno se razdviji pazara !!!!!!

Коментар

• eur/usd

Като го гледам как се движи, нищо чудно лихвата да си остане 2,25 - ще има фойерверки тогава.
        Затворих кепенците - поне до 21.45

Коментар

• gbp/chf

Продадох 10к от 2,2456. Игра за 100п

Коментар

• eur/usd

kakvo stava s eur/usd

Коментар

• лихвата

чак такова мятане по влаковете надали ще има
              гърмян заек не се плаши толкова
              но аз в момента нямам позиция и ще си изчакам спокойно данните и реакцията
              дори се чудя и G7 дали да не изчакам
              и да си почна новата седмица с нов късмет и на спокойно
              че много ми се опънаха нервите в последните дни
              а и да си призная нямам убеденост накъде ще тръгне пазара
              а в такива случаи в дебелите книги пише да погледаш малко отстрани
              аз тъкмо спечелих доста и възстанових част от загубите си и то на косъм,
              че нямам нагласа да рискувам тези дни, докато не ми се избистри мозъка
              на ентусиастите: успешна търговия и късмет

Коментар

• Fostarfx - MM

според мен е правилно с нарастване на капитала да става по-консервативна стратегията
                защото няма да ти е все едно да загубиш 1000 или 15000 долара
                а ако играеш винаги с 2% риск, знаеш ли колко му е да ги издухаш тези 15000 за 1-2 месеца
                ти само ми ги дай и гледай
                а с 0,47% доста зор ще видя докато ги опукам
                а парите колкото повече стават и поумняват
                с две думи сами почват да се пазят и да манипулират този който играе тях, втълпявайки му да намалява риска

Коментар

• спеко

Аз знам и друга . По добре птичка в кафез отколкото две в Булонския лес! Довечера според въпроса е не дали , а с колко ще вдигнат лихвата . 90% съм сигурен че ще е с 0.25% , обаче ако случайно е с 0.5% ще се мятаме в движение на влака за 1.85 ( 1.2850) Айде със здраве

Коментар

• Fostarfx - MM

Здравей Fostarfx,

Поиграх си малко с табличката - беше ми доста интересно. Ето и моето мнение:

1. Системата на търговия като цяло е добра ако става въпрос за дневна или няколкодневна търговия - положително математическо очакване от около 0.245 на рискуван долар.
                    Мисля, че е доста теоретично да се смятат печалбите през пипс - при психологията на трейдъра това не може да се случи посмъртно.
                    Освен това - големите печалби над 100п носят основната част от положителното очакване. За мен е по-добре да се рискуват тези около 360 малки печалби със стоп на 0 за около 150 такива от порядъка на 100п+.

2. Не ми става ясно за колко време могат да се извършат тези около 1900 сделки, което не е маловажно - колко да речем са възможностите на месец.

3. Относно ММ . Тук съм доста озадачен от формулата. След преработка тя добива следния вид:

(Кх3%)/(най-голяма загуба = n лота х $10) = n лота, или

К = n^2/0.003. Тоест, излиза, че стъпката за определяне на рискувания капитал на сделка става все по-консервативна с увеличаване на капитала. Така например при $1000 с два лота се рискуват 2% от капитала, а при $15 000 със 7 лота се рискуват само 0.47% от капитала. Според мен рискът трябва да е равномерен и може би е добре да се премахне знаменателя от формулата ти, а процентът да бъде намален до 2 или 1.

Поздрави и бъди здрав!
                    The more it snows, the more it goes... on snowing - истинският цитат

Коментар

• каша

забъркал съм позиция по 7 двоики -смисъла за долар и за евро - против останалите - в е/д къса

Коментар

• novichyk

по добре малки пипсчета на плюс
                        отколкото големи на минус
                        "Древно-китайска мъдрост"

Коментар

• novichyk

ех това момче как ги лови за ушите малките пипсчета

Коментар

• gbp/usd

Aide edno stopche na kysoto kabelche na 1.8870 oshte 8 pipsa garantirani , Dnes mnogo postno 16 pipsa dobre che sa s povechko lotove!

Коментар

• gbp/usd

Айде чао и лек ден на всички аз си сложих поръчки и отивам да купонясвам пък утре ще видим
                              Успех

Коментар

• Малко "подгряване"

По прогнозам экономистов, в прошлом году внешнеторговый дефицит США достиг рекордного уровня и превысил отметку в $600 млрд., что составляет более 5% ВВП страны. В 3 квартале 2004 года дефицит счета текущих операций США достиг исторического максимума в $164.7 млрд., что на сегодняшний день составляет около 5.6% ВВП страны. На встрече G7, которая состоится в этот уик-энд, глава ФРС Алан Гринспен намерен обсудить проблему дефицита счета текущих операций, что, несомненно, отразится на валютных рынках. Выступление Гринспена запланировано на 13:45 GMT в пятницу.

Коментар

Working...
                                X