Давай злато надолу че да купувам за 50000.Апокалипсисът е съвсем близо. Хяхяяхяхя я
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
Погледнато от моя страна, бих споделил следното.
Дали цената ще падне до 1853$ до 1700$ или 1500$ за мен няма абсолютно никакво значение, защото все още имам физически точно толкова унции, колкото съм си купил и моментната цена не променя тяхното количество. Това което някога ще ме интересува, но не и сега е на каква цена ще го продам аз или моите наследници. Така че ако има сериозна корекция в цената, това ще го разглеждам като ВЪЗМОЖНОСТ, а не като ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО. Ето така виждам хеджа си в златото аз, а не като пропуснати ползи.
Като краткосрочни и средносрочни инвестиции има достатъчно инструменти, които се предлагат с нисък или висок риск. За това инвестирам в акции, както и тези по-рисковите в като криптото.
За това недейте да ни бъркате нас Златните буби, че едва ли не сме набили 100% от кеша в жълто. Аз лично съм с около 5-10% в жълто.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеай златари честито ви 1900 !!!!!!!!!!
чакаме и свещеното 1853
Дали цената ще падне до 1853$ до 1700$ или 1500$ за мен няма абсолютно никакво значение, защото все още имам физически точно толкова унции, колкото съм си купил и моментната цена не променя тяхното количество. Това което някога ще ме интересува, но не и сега е на каква цена ще го продам аз или моите наследници. Така че ако има сериозна корекция в цената, това ще го разглеждам като ВЪЗМОЖНОСТ, а не като ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО. Ето така виждам хеджа си в златото аз, а не като пропуснати ползи.
Като краткосрочни и средносрочни инвестиции има достатъчно инструменти, които се предлагат с нисък или висок риск. За това инвестирам в акции, както и тези по-рисковите в като криптото.
За това недейте да ни бъркате нас Златните буби, че едва ли не сме набили 100% от кеша в жълто. Аз лично съм с около 5-10% в жълто.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Гредоред голям е златото.Нещо което говоря от години.Затова и си продадох всичкото физическо преди години
За хедж срещу инфлацията e абсурд да се говори,даже не може да догони и паричното предлагане,а срещу бития кон е -70% от началото на 2020
Защо го държат камилчета остава загадка за мен
Last edited by petrg5s; 28.06.2023, 11:45.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Пропускаш едно нещо - СМЯНА НА ХЕГЕМОНА. По скоро поява и на НОВ - източен. Това ще се отрази както на интел - никакво покачване за 5 години, докато Амд/Нвидия - по 5-10 ПЪТИ увеличение. Такова ще направят и БРИКС
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Пропускаш едно нещо - СМЯНА НА ХЕГЕМОНА. По скоро поява и на НОВ - източен. Това ще се отрази както на интел - никакво покачване за 5 години, докато Амд/Нвидия - по 5-10 ПЪТИ увеличение. Такова ще направят и БРИКС
Коментар
� -
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеСпоред мен Рецесия няма да имаме за повече от 3 до 6 месеца.
Това би предизвикало сериозен срив на икономиката, масови фалити, убиване на кухи бизнеси, съкращения и безработица. Разбира се това би довело до скъпи пари и дефлация в дългосрочен план, но това реално няма как да се случи за дълъг период от време колкото и да ни се иска, просто живота не е розов.
Това което според мен ще се случи е да задържат лихвите за около 1-2г до нива близки до сехашните. Няма да свият съществено Баланса си, а напротив ще го увеличават. Ако сега е 8,4 трлн то през 2025г няма да е по-малко от 10 - 11трл, съответно около 2030г., ще е около или близко до 20трл.$. Това с две думи говори за ефтени парички и скъпо златце спрямо хартийките в дългосрочен план.
Ако не сте съгласни с мен погледнете:
1. Периодите на Рецесията колко продължават преди новия финансов век.
2. Погледнете историческата картинка на Баланса на ФЕД 3.Бихте могли да видите е цената на Жълтото за тези периоди.
След това сами ще стигнете до извода за кратки рецесии (ще печатат за да са кратки и да стимулират икономкката), и за увеличаването на Баланса.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Според мен Рецесия няма да имаме за повече от 3 до 6 месеца.
Това би предизвикало сериозен срив на икономиката, масови фалити, убиване на кухи бизнеси, съкращения и безработица. Разбира се това би довело до скъпи пари и дефлация в дългосрочен план, но това реално няма как да се случи за дълъг период от време колкото и да ни се иска, просто живота не е розов.
Това което според мен ще се случи е да задържат лихвите за около 1-2г до нива близки до сехашните. Няма да свият съществено Баланса си, а напротив ще го увеличават. Ако сега е 8,4 трлн то през 2025г няма да е по-малко от 10 - 11трл, съответно около 2030г., ще е около или близко до 20трл.$. Това с две думи говори за ефтени парички и скъпо златце спрямо хартийките в дългосрочен план.
Ако не сте съгласни с мен погледнете:
1. Периодите на Рецесията колко продължават преди новия финансов век.
2. Погледнете историческата картинка на Баланса на ФЕД 3.Бихте могли да видите е цената на Жълтото за тези периоди.
След това сами ще стигнете до извода за кратки рецесии (ще печатат за да са кратки и да стимулират икономкката), и за увеличаването на Баланса.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Майстора233,
Аз също съм на мнение, че златото ще поскъпне в обозримо бъдеще. С тази монетарна политика, друг вариант просто няма. Те пак ще създават пари от нищото, това е неизбежно.
Въпроса беше, дали пък трябва толкова да вярваме на ФЕД, че ще вдига още лихвата и ще изглежда толкова прозрачен и предвидим.
Съгласен съм за привидното покачване на пазарите, последващо със спад.
Сега технологичният сектор ИИ и Нвидия изглеждат много напомпани и това не е здравословно.
Петрола го лашкат ту нагоре ту на долу, но като цяло е рецесионно настроен, не само по цена, но и по добив.
Все си мисля, че ако криза е по-малка, скока на цената на златото ще е по-голям и обратно. Все си мисля, че в един момент от кризата ще се излезе със силно печатане на пари, за задвижване на икономиките. Въпроса е колко ще са успяли да изгорят по време на кризата. Защото не мисля, че балансите на ЦБ, ще бъдат свити кой знае колко, като процент от общите такива.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от KalinG Разгледай мнениеДали, отлагането на лихвените повишения на ФЕД, не е просто блъф и да сме станали свидетели на прикрит пивот?Last edited by Майстора233; 16.06.2023, 18:38.
- 1 like
Коментар
� -
Според мен няма да видим сериозни корекции на жълтото в $, тъй като ФЕД вероятно ще запазят лихвата непроменена в Сряда. Леко движение би могло да има на цената на жълтото в Евро, тъй като ЕЦБ ще увеличи ливхите с 0,25% в Четвъртък, което респективно би повлияло минимално на котировката $ срещу Евро и от там вероятно едни 10-20 Евро спад в цената на жълтото.
В случай, че ФЕД вдигнат лихвите, тогава смятам, че би могло да имаме по-сериозно движение в цената на жълтото с едни 30-50$ на долу от сегашите нива, но не ми се вярва да вдигнат лихвите сега, когато са изправени пред редица фалити. Също така не случайно видяхме и печатане на 3млрд $ за 1 седмица, което ясно се вижда от Баланса на ФЕД, което показва някакви ликвидни проблеми, макар и минимални.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеПадане под 1940-20 обаче ще направи текущата корекция по-дълбока и дълга
.........
Сериозните движения ще започнат сряда вечер тук
Коментар
�
Коментар