Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
Стари приятелю! През соца златото 14 карата вървеше 90 лв./гр. Аз 1987 внесох руско злато по 45 рубли. При заплата 250 лв. си направи сметката колко е било евтино.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Може да е продавал старото злато за халки на хората.
Или ако са били пендарки, пак е имало търсене за сватби и кръщенета. Но през соца златото вървеше евтино (сравнено с днес).Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Освен че реши да покажеш невежество и елементарна партизанщина, дори не направи опит да разбереш какво съм написал. Да не говорим, че по същество "когато ни завзеха руснаците- 45 години", който е имал злато си го е чукал у главата. В най-добрия случай си е правил хубави коронки или е спазарил по-добри майстори да му направят шпакловката.
Да не говорим, че точно от реституция хора станаха милиардери.
Уж не съм стар, а понякога имам чувството, че дискутирам с родени вчера хора.Last edited by baba_meca; Вчера, 17:44.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Освен че реши да покажеш невежество и елементарна партизанщина, дори не направи опит да разбереш какво съм написал. Да не говорим, че по същество "когато ни завзеха руснаците- 45 години", който е имал злато си го е чукал у главата. В най-добрия случай си е правил хубави коронки или е спазарил по-добри майстори да му направят шпакловката.
Уж не съм стар, а понякога имам чувството, че дискутирам с родени вчера хора.
Може да е продавал старото злато за халки на хората.
Или ако са били пендарки, пак е имало търсене за сватби и кръщенета. Но през соца златото вървеше евтино (сравнено с днес).
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
Ето например когато ни завзеха руснаците- 45 години който е имал ниви, къщи, фабрики са му ги взели, който е имал злато си го е имал
Уж не съм стар, а понякога имам чувството, че дискутирам с родени вчера хора.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Винаги напомням в такива случаи за "Златния телец". Финала особено.
От друга страна имахме дори случаи на руснаци отвлечени от американците именно по следите от биткойн транзакции. Данните за портфейлите май ги бяха взели директна от мейли и месинджъри.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Кое не е санкционирано, конфискувано- златото...
От друга страна имахме дори случаи на руснаци отвлечени от американците именно по следите от биткойн транзакции. Данните за портфейлите май ги бяха взели директна от мейли и месинджъри.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Реално могат да ти създадат проблем, ако не го регистрираш.
Представи си, че накарат търговците на злато да проверяват регистъра при покупко-продажби на злато на физически лица. Нямаш регистрация - отказ от сделка и рапорт към НАП примерно. После не се знае - глоби, а може и конфискация.
Остава ти само черния пазар, доколкото ще съществува, но там цените ще са дърво по разбираеми причини.
Това дето ни го готвят вече им се случва на други. Най-лесно е да погледнем руснаците- пари на запад, имоти фирми, акциии, облигации са санкционирани. Кое не е санкционирано, конфискувано- златото...Топлата вода е откритя, няма каво да се мъчим да я откриваме пак...Last edited by baba_meca; Вчера, 12:36.
- 5 Харесвания
Коментар
-
И като не го регистрираш какво- вече не си собственик ли?!?!?
Представи си, че накарат търговците на злато да проверяват регистъра при покупко-продажби на злато на физически лица. Нямаш регистрация - отказ от сделка и рапорт към НАП примерно. После не се знае - глоби, а може и конфискация.
Остава ти само черния пазар, доколкото ще съществува, но там цените ще са дърво по разбираеми причини.Last edited by Kildirim_Bei; Вчера, 10:03.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнениеВажно е да се знае също, че ЕС готви регистър на собствеността, в която ще се описва и притежаваното злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнениеПогледнах как се е справило златото във тези последни турболентни 39 месеца, ами много добре !
03 Jan 2020 -1388E
30 Dec 2020 -1535E (+10.5%)
31 Dec 2021 -1606E (+4.6%)
30 Dec 2022 -1699E (+5.7%)
23 Mar 2023 -1841E (+8.4%)
За целия период - (+32.6%)
...
къде отива цената на акция платила 3 години подред 10% дивидент е също занимателен факт... Толкоз за много добрите постижения
Да, имам злато, но не го мисля за инвестиция - защото то не е.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКакто казва Архитекта - МАЙ ПРЕШЪССССС.........!!!
Коментар
Коментар