IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

До средата на 1989 година монетите се продаваха по номинал. Колкото пишеше на монетата-толкова струваше в БНБ. Последната такава монета бе 20 лева 120 г БАН. Следващата монета бе мечка с мечета и вместо 25 лева струваше 1100. Ал Невски струваше точно 11000лв. И дядо ми и баща ми и аз сме купували и имам всички документи. Та за цените съм 100% сигурен.
    Обаче при златните монети от НРБ сметката малко не излиза за Георги Димитров, Славянска писменост и Майка с дете.

Грам злато е бил 10 лв през 80-те години, би трябвало Г.Димитров 10 лв да е струвала 84 лв. Ако искаш, качи старите документи да видим,

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

И ние като деца и тийнейджъри през 90-те години си събирахме монети. Нямахме пари за златни, само сребърни и юбилейни.
      На първия етаж на ЦУМ се продаваха. И лелката ни лъжеше, че дори двулевките са сребърни. Тези от НРБ не струваха много пари. Новите сребърни от 90-те години, които сега се продават все още в БНБ по 70 лв без ДДС, тогава бяха по 1000 лв. Златната монета с храм паметник Ал. Невски не помня колко струваше през 1994 г, вероятно 20 000 лв, тогава не се продаваха по номинал.

Интересното е, че наскоро успяхме да си продадем точно тези монети и изкарахме добри пари - над 900 лв.
      До средата на 1989 година монетите се продаваха по номинал. Колкото пишеше на монетата-толкова струваше в БНБ. Последната такава монета бе 20 лева 120 г БАН. Следващата монета бе мечка с мечета и вместо 25 лева струваше 1100. Ал Невски струваше точно 11000лв. И дядо ми и баща ми и аз сме купували и имам всички документи. Та за цените съм 100% сигурен.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ако искаш вярвай, ама познавам едно комшийче, сега на 15, дето от две години си купува през месец по някоя монетка. Предимно сребърни естествено. С идеята, че нямам как, ще скача златото. Обаче е арменче. То си му е в кръвта.
        И ние като деца и тийнейджъри през 90-те години си събирахме монети. Нямахме пари за златни, само сребърни и юбилейни.
        На първия етаж на ЦУМ се продаваха. И лелката ни лъжеше, че дори двулевките са сребърни. Тези от НРБ не струваха много пари. Новите сребърни от 90-те години, които сега се продават все още в БНБ по 70 лв без ДДС, тогава бяха по 1000 лв. Златната монета с храм паметник Ал. Невски не помня колко струваше през 1994 г, вероятно 20 000 лв, тогава не се продаваха по номинал.

Интересното е, че наскоро успяхме да си продадем точно тези монети и изкарахме добри пари - над 900 лв.

Коментар

Предполагам за злато говориш.
          Ако имаш в какво да ги вложиш парите веднага-защо не.
          И там има лека опастност, нок ато цяло е най-добрата инвестиция в момента - злато и имоти.
          Повече от красива

Коментар

Смятам да започна леки продажби. Твърде много избърза и другите неща трябва да го настигнат. Не се сещам как да се предпазя от спад, освен като разпродам малко.
            Предполагам за злато говориш.
            Ако имаш в какво да ги вложиш парите веднага-защо не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

С пут-опции към някой роднина или комшия !
              Ако искаш вярвай, ама познавам едно комшийче, сега на 15, дето от две години си купува през месец по някоя монетка. Предимно сребърни естествено. С идеята, че нямам как, ще скача златото. Обаче е арменче. То си му е в кръвта.

Коментар

Смятам да започна леки продажби. Твърде много избърза и другите неща трябва да го настигнат. Не се сещам как да се предпазя от спад, освен като разпродам малко.
                С пут-опции към някой роднина или комшия !

Коментар

• Смятам да започна леки продажби. Твърде много избърза и другите неща трябва да го настигнат. Не се сещам как да се предпазя от спад, освен като разпродам малко.

Коментар

Поздравления за сребролюбците. Най-накрая да шавнем като хората.
                    Нека мине 45

Коментар

Мерси! :-)
                      Все си мисля, че тепърва тук започва новото рали. Златото чупи рекорд след рекорд, а среброто е далеч от това.
                      Историческото съотношение също го показва.
                      Или среброто е подценено или златото надценено.
                      Второто.

Коментар

Поздравления за сребролюбците. Най-накрая да шавнем като хората.
                        Мерси! :-)
                        Все си мисля, че тепърва тук започва новото рали. Златото чупи рекорд след рекорд, а среброто е далеч от това.
                        Историческото съотношение също го показва.
                        Или среброто е подценено или златото надценено.

Коментар

• Поздравления за сребролюбците. Най-накрая да шавнем като хората.

Коментар

• В средата на годината в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи за увеличаване на покупките на инвестиционно злато. С 36% е нараснало световното търсене на физическо злато през последните години, като от октомври 2022 г. цената на златото се е увеличила с над 45%, достигайки над 2350 долара за тройунция.

Тази статия е много интересна. Хората полудяват да купуват инвестиционно злато.
                            https://www.pariteni.bg/novini/spest...v-zlato-250772
                            Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                              Вчера беше ден за посещение на "дюкяна" както го нарича Пепонии. Малка част от златото замина в замяна на хартия. Все още липсват опашки от желаещи да купуват макар да трябва да се отчита факта че с дигитализацията от последните 10-15 години това няма да е меродавен индикатор за параболичен връх. Нещо от рода на 6000-8000 долара в следващите 12 месеца по би се класирало за параболичен връх.
                              Какво трябва да доказва някъв фърчащ лист с една дата на него?
                              Нека спазваме поне интелектуален минимум в темата.Взе да се състезаваш с радка

Ако искаш нещо да доказваш,дай пълна извадка от смешния ти акаунт .Или се притесняваш от малките количества?

Коментар

• Вчера беше ден за посещение на "дюкяна" както го нарича Пепонии. Малка част от златото замина в замяна на хартия. Все още липсват опашки от желаещи да купуват макар да трябва да се отчита факта че с дигитализацията от последните 10-15 години това няма да е меродавен индикатор за параболичен връх. Нещо от рода на 6000-8000 долара в следващите 12 месеца по би се класирало за параболичен връх.

Коментар

Working...
                                X