Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от orkKristali Разгледай мнение
ДСК май даваха по 20% лихва (смятай каква инфлация е било), помня как като хлапе с баба смятахме колко много пари ще изкараме от депозита в банката...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
тоя младеж така се е напил, че е забравил да изхарчи парите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Сейфът в банка е по-сигурен. Но ако имаш няколко монети, може да си ги скриеш вкъщи и да кажеш на семеството си.
Аз съм чувал за няколко случая.
1) През 1992 г. една леля дала на сина си половин заплата за бала. Наскоро намери тези пари в костюма му от бала, но се оказа, че хиперинфлацията ги е стопила и ще получи под 1 лв, ако си обмени в БНБ.
2) Една жена изхвърлила старо сако, в което мъжът й държал много пари вкъщи.
Така че бъдете предпазливи.
препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от RoyBatty Разгледай мнениеМоля инвеститорите в злато да споделят как става купуването - че то май трябва някак да се съхранява ако се купи? Под дюшека май си е риск .. или ползвате трезори? Или договори за разлика?
Целта е златото да е ИЗВЪН БАНКОВАТА система. Трезори - само в Швейцария, ако имате повечко парички, което силно ме съмнява. Но и там си има тънкости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RoyBatty Разгледай мнениеМоля инвеститорите в злато да споделят как става купуването - че то май трябва някак да се съхранява ако се купи? Под дюшека май си е риск .. или ползвате трезори? Или договори за разлика?
Аз съм чувал за няколко случая.
1) През 1992 г. една леля дала на сина си половин заплата за бала. Наскоро намери тези пари в костюма му от бала, но се оказа, че хиперинфлацията ги е стопила и ще получи под 1 лв, ако ги обмени в БНБ.
2) Една жена изхвърлила старо сако, в което мъжът й държал много пари вкъщи.
Така че бъдете предпазливи.Last edited by Evgo; 05.12.2024, 18:14.
Коментар
-
тези редове в статията ми харесаха
"Трябва да намалим волатилността", заяви Михл пред Bloomberg Television по-рано този месец. "И за тази цел се нуждаем от актив с нулева корелация с акциите, а този актив е златото".
Местните банкови регулатори се наредиха сред най-големите купувачи на благородния метал в света
Коментар
-
Докато все още се води войната между Израел и Хизбула, цената на златото ще се вдига главоломно. Това може би донякъде я прави балон. Тъй като прогнозите са с започване на преговорите за мир, неговата стойност да падне до 3%, което е драстично спрямо процента на повишение от 6% миналата седмица.
Пък и предстоящата политика на Тръмп за намаляване на инфлацията има връзка с тези промени.
I dream
Коментар
-
https://www.bgonair.bg/a/5-science/3...nen-instrument
Каква е ролята на златото като инвестиционен инструмент?
Крум Атанасов и Калин Христов за проблемите пред пазара
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BojidarKT Разгледай мнениеНе е ли време да се купува сребро?!
Години купувам злато, стига толкоз
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Платината не отнема толкова място. Платина, Паладий.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BojidarKT Разгледай мнениеНе е ли време да се купува сребро?!
Години купувам злато, стига толкоз
Коментар
Коментар