IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• малка ядрена воина....или всички отиват на бииткона
    Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Всичко се срива за втори пореден ден. Златото не е само по себе си проблема. Акции, петрол, суровини. Нещо лошо става...

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Току що махнах и последните 10 къси унции на ниво 1438 $!!!! СУПЕРрррррррррррррр!!! Не мога да повярвам даже!!!

т.е. още на 10 къси унции *(1616,20-1438)=10 *178,20 $= 1782 $ чиста печалба и от тези 10 къси унции + 4332 $ (до тук реализираната печалба) = 6114 $ чиста реализирана печалба от последната къса позиция по Златото!

Честито! Заслужаваше си!
        В момента съм затворил всичко! Нямам никакви къси повече! Стоя и гледам!

Успех колеге!

п.с. ей на това му се вика едно хубаво "ПУККККККККККККККККкккккккккккккк!!!"
        А честито !!! Доктора нали не ти е забранил да черпиш

Пък аз току що влязох в парите. Написал съм прошение до ВСЕВИШНИЯ платината да продължи да поскъпва спрямо ЗЛОТО.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Току що махнах и последните 10 къси унции на ниво 1438 $!!!! СУПЕРрррррррррррррр!!! Не мога да повярвам даже!!!

т.е. още на 10 къси унции *(1616,20-1438)=10 *178,20 $= 1782 $ чиста печалба и от тези 10 къси унции + 4332 $ (до тук реализираната печалба) = 6114 $ чиста реализирана печалба от последната къса позиция по Златото!

Честито! Заслужаваше си!
          В момента съм затворил всичко! Нямам никакви къси повече! Стоя и гледам!

Успех колеге!

п.с. ей на това му се вика едно хубаво "ПУККККККККККККККККкккккккккккккк!!!"

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение

12.04.2013 22:39

Махнах преди малко още 10 къси унции на ниво 1487 $. Какъв кеф!!! Супер!!! Просто Супер!

Т.е. още на 10 къси унции * (1616,20-1487$) печалба = 1292 $ реализирана чиста печалба!

Т.е. оставам САМО с 10 къси унции от ниво 1616,20 $ и реализирана чиста печалба от 1292$+ 3030 $= 4332 $

Успех!

п.с. заслужавше си
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Ще напазаруваме евтино златце.Още си спомням една статия как централните банки продавали злато и щяло да падне на 100 $ .
            http://avtokurs.alle.bg

Коментар

• Стана ми интересно още нещо...

На www.anlagegold24.de цените продава са по-добри примерно от Тавекс, но за монети 2013 г. са си същите, т.е много над борсовия курс в момента. Явно в момента никой не е склонен да продава на загуба.
              Което ме кара да си мисля, че поне за един период от време наистина ще станем свидетели на разделение между цените на физическо и хартиено злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                А не мислите ли че среброто е по добрия залог спрямо златото ?
                И че е доста по подценено като съотношение спрямо жълтото.
                Замисляйки се - все повече предимства му намирам (особено ако падне още покрай злото), независимо от това че ония гадни вампири от Тавекс & co му слагат 35 - 40% горница при продажба.
                Поради голямото му приложение и като индустриален метал при едно възстановяване и засилено търсене ми се струва че вероятността да видим цената му Х 2 до Х 2.5 пъти в що годе обозримо бъдеще е поне толкова по-голяма спрямо тази при златото.

Любопитно ми е да чуя други мения по въпроса - т.е. silver vs gold ?
                Естествено изцепки като тая на Мастъра за >100$ ще ги подминем без коментар.
                Отново зависи дали ще пестиш метала или ще го търгуваш. Ако искаш да пестиш по-добре злато - по-концентрирано е, т.е. примерно около 2000 лв. са 1 монета злато и същевремнно почти 50 монети сребро. Освен това върху среброто имаш ДДС. Ако търгуваш, то среброто е интересно. Пада по-бързо от златото, но и се качва по-бързо.

Коментар

Замисляйки се - все повече предимства му намирам (особено ако падне още покрай злото), независимо от това че ония гадни вампири от Тавекс & co му слагат 35 - 40% горница при продажба.
                  Поради голямото му приложение и като индустриален метал при едно възстановяване и засилено търсене ми се струва че вероятността да видим цената му Х 2 до Х 2.5 пъти в що годе обозримо бъдеще е поне толкова по-голяма спрямо тази при златото.

Jay беше писал една статия за платината и ми стана интересно... Бих си взел малко от тези - очертава се двойно дъно
                  http://money.cnn.com/quote/chart/chart.html?symb=AGPPY
                  http://money.cnn.com/quote/forecast/...tml?symb=AGPPY
                  Бихте ли ми дали съвет за покупката им - вкл. ИП
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

За мен лично среброто е инвестиция на бъдещето, дори по-добра от златото. Но проблемът с големия спред от ДДС+ надценки е труднопреодолим в Европа. Виж, в Щатите си е на почит, но и там няма толкова утежняващи обстоятелства върху цената. Но въпреки всичко е хубаво покрай злото да притежаваш и 10-20-30% спестявания в сребро. По-тегаво е за търговия, но си крие собствен потенциал, който някога може да ти докара добри пари.

Коментар

• А не мислите ли че среброто е по добрия залог спрямо златото ?

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                        GoldBear GoldBear

04.04.2013, 11:45

Начално
                        До лятото 1320 до края на годината 1080
                        Първо ти ми обясни как правиш твойте.................
                        хвана ме

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
                          започна разделението на хартиеното от физическото злато.

КОйто с е подготвил ще е добре
                          нито хартиено нито физическо мой те спаси от мечките

Коментар

• За това питам. В момента цената при mocoinsgold е 1587$. http://macoinsgold.com/product.php?ProductID=455 Приемат всякакви електронни разплащания, което значи, че продават физическо на тази цена което не е моного по-високо от +4% премия. Да не коментирам tavex ?!?

Първоначално изпратено от benassi Разгледай мнение
                            За физическото ...
                            Пазарът в петък затвори на $1475, ако сложим +4% премиум колкото слагат повечето фирми на запад, цената ще стане $ 1535.Само, че на такава цена те не са получавали доставки от лятото на 2011.Освен това желаещите да купуват от понеделник ще са в пъти повече от желаещите да продават (-4% премиум), коя фирма ще продава на загуба ??????? ( Освен големите монетни дворове само, може би ????)

Ами ако падне на $1400, 1350, 1300 КОЙ ЩЕ ПРОДАВА ФИЗИЧЕСКО ЗЛАТО ??????

п.п
                            Кипър никога не е дискутирал продажбата на златото му.
                            ЕЦБ май пуснаха слуха, за да пробват почвата в Кипър и ако им мине номера, да излапат огромните резерви на Гърция, Португалия, Испания, Ирландия и пр.
                            Never insert a 747 Jumbo Jet up your nose!

Коментар

• За физическото ...
                              Пазарът в петък затвори на $1475, ако сложим +4% премиум колкото слагат повечето фирми на запад, цената ще стане $ 1535.Само, че на такава цена те не са получавали доставки от лятото на 2011.Освен това желаещите да купуват от понеделник ще са в пъти повече от желаещите да продават (-4% премиум), коя фирма ще продава на загуба ??????? ( Освен големите монетни дворове само, може би ????)

Ами ако падне на $1400, 1350, 1300 КОЙ ЩЕ ПРОДАВА ФИЗИЧЕСКО ЗЛАТО ??????

п.п
                              Кипър никога не е дискутирал продажбата на златото му.
                              ЕЦБ май пуснаха слуха, за да пробват почвата в Кипър и ако им мине номера, да излапат огромните резерви на Гърция, Португалия, Испания, Ирландия и пр.

Коментар

• Моля за мнения!

Някой купувал ли е златни монети или кюлче от "МДА Финанс" или http://macoinsgold.com ? Online или в офиса.
                                Never insert a 747 Jumbo Jet up your nose!

Коментар

X