IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    Мерси и на другия фронт, който все бяха против мене и ме критикуваха и продължават да ме критикуват - такива като ВУЙЧО и т.н, благодарение на нас всичките с различни мнения темата беше активна. Все пак това е част от играта - има и доволни и недовлни, трябва да уважаваме всичките!
    Нещо пак не си в час Захванах се с теб не защото си заел някаква позиция
    в златото , била тя къса или дълга...ами затова , че си позволяваш да обявяваш
    краткосрочните ми спекулативни сделки за "безсмислени" и отрковени лъжи , като
    тази , че съм бил занулил не знам си колко акаунта
    И съответно аз имам право да се защитя , и го правя , и ви казвам , хайде ,
    елате , докажете ми , че сделките ми са "безсмислени" и мога само да занулявам .
    Всички - пас .... ами кво да си говорим повече , останете здрави и успехи .
    Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Добрий ден
      Що го ''ядете'' Shemata ?? Какво ви е направил , та чак му се и подигравате ??
      Научете се да уважавате хората , които стоят твърдо зад своите мнения и позиции
      Поздрави
      ¥@K$€££¥@K Гарантирано фалит

Коментар

• По сайтовете пишат, че Картелът е изсипал 500 тона злато "къси" в петък, и то основно гледам е в последните 8 часа.
        Колко умно, така хванаха неподготвени азиатците по-бели гащи и от друга страна тази застрашително ниска цена ще стои целия уикенд да плаши биковете за в бъдеще (или колкото време успее).
        От друга страна, възход при златото започва с покачване на минните компании, а те още са на дъното, aма не и да падне 75$ за един ден.

"sell in May and go away" и ако половината от тарикатите започнат да излизат още в средата на Април да акумулират високите рекордни цени от DOW ще добре за Златото

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Е.а му мамата как се изпокарахте тука. Какво толкова станало? Разни хора, разни възгледи. Златото паднало, имотите паднали, пък единия на магистралата, пък другия клоун... Който няма нерви да държи, значи от самото начало си е объркал стратегията.

От мен да знаете - и имотите (хубавите, разбира се), и златото дългосрочно са печеливша инвестиция. Знаете ли защо? Защото са реален актив, защото са във ваше собствено притежание и най-вече - защото винаги, във всеки момент, ще има някой, който да ги иска повече от вас самите. Вроденото човешко желание за сигурност винаги ще води до нови върхове.

Но! Както имотите, така и златото са по-удобни са спестяване, а не за търговия или спекулация. За търговия има колкото си искате хартишки и валутни двойки (т.е. в крайна сметка пак хартишки).

Спестявай реални активи, търгувай хартишки - толкова е просто!
          Добре казано. Подкрепям.
          С една добавка само - и земята ! Дори я бих сложил пред другите 2.

И верно - като гледам от вчера насам както са се наежили и се хванали един друг за гушите
          По спокойно бе колеги - бива ли заради едно зло (пък и без значение дали 500 или 5000) ще се изпотрепете тука едва ли не.
          Живота е кратък, гледайте по ведро на нещата
          И умната.

Коментар

• Къде е ония дето се е кръстил Мастър?

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
              И 80-та година имаше същите прогностици. Знаеш ли колко се самоубиха в САЩ докато златото десетилетия беше замразено във фризера?
              Казвам ти талибаните са същите. Каква разлика има от това да се изокаш 3000! от това за се изокаш Аллах акбар! ?
              Лорде , ти ''окаш'' у 10 теми за ''ръста'' при имотите всеки ден ! А той го няма !! Е ..? Излиза , че си най- големия талибан !! А между другото и ти и ''философа'' Мечо сте объркАли темата. Пак казвам и съм сигурен , че повечето хора тук мислят като мен : БОЛИ МЕ ХУРКАТА , колко е златото ............важно е да е повече .

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                GoldBear GoldBear

04.04.2013, 11:45

Начално
                До лятото 1320 до края на годината 1080
                Първо ти ми обясни как правиш твойте.................
                Глей ся : В БГ банки има 36 милярда депозити т.е. 18М еуро или 24М долара които на 1000 долара за унция купуват 24 000 000 000 унции които са към 8 хиляди тона злато т.е. повече от щатското богатство а всяка пенсия струва колкото кило сребро
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от GoldBear Разгледай мнение
                  добре бе как ги правите тези прогнози
                  GoldBear GoldBear

04.04.2013, 11:45

Начално
                  До лятото 1320 до края на годината 1080
                  Първо ти ми обясни как правиш твойте.................

Коментар

И 80-та година имаше същите прогностици. Знаеш ли колко се самоубиха в САЩ докато златото десетилетия беше замразено във фризера?
                    Казвам ти талибаните са същите. Каква разлика има от това да се изокаш 3000! от това за се изокаш Аллах акбар! ?

Коментар

Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Схема от как ти върза много великодушен стана бря. Дискусии разни, креативни да сме били. Само дето и ти си от тез бесни писатели, които сън не ги лови да натрие носа на някого и да му покаже видиш ли колко хич хал хабер си няма от търговия. Може и да си добър трейдър (временно), но по мои впечатления това не те прави добър човек. Поздрави за успеха!
                        Сега ако може да споделиш и да стане дискусия - останаха 10 от 50 лота от печелившите, това значи ли че силата на низходящото движение беше до тук? Кога мислиш ще започне възходящо движение?

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ
                          Златото е Царя...........и рано или късно ще направи 3000 $ ............МИНИМУМ !

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                            и години шемов и години.. Не знам за каква дискусия говориш тъй като 90% от постовете ти бяха с по една дума. Въпреки че си признавал няколко пъти, че имаш само демо сметки - сега се взимаш на сериозно. Няма да се учудя ако си признаеш, че от два дена обличаш и костюм преди да напишеш нещо в темата. Ще си спестя определението за поведение на такива хора - мисля, че по-редовните тук те познават достатъчно..
                            +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                              Ехе........ колеги тук голяма дискусия е станало!

Така, колеги мерси на всички за добрите думи и за уважението!

Мерси на колегата andi, d333, gabarduk, marandi, mechobikov , gabarduk, Лорда и т.н. които днес ме поздравихте, а също, че ме подкрепяхте морално през изминалите дни, седмици, месеци!

[/I]
                              и години шемов и години.. Не знам за каква дискусия говориш тъй като 90% от постовете ти бяха с по една дума. Въпреки че си признавал няколко пъти, че имаш само демо сметки - сега се взимаш на сериозно. Няма да се учудя ако си признаеш, че от два дена обличаш и костюм преди да напишеш нещо в темата. Ще си спестя определението за поведение на такива хора - мисля, че по-редовните тук те познават достатъчно..
                              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Ехе........ колеги тук голяма дискусия е станало!

Така, колеги мерси на всички за добрите думи и за уважението!

Мерси на колегата andi, d333, gabarduk, marandi, mechobikov , gabarduk, Лорда и т.н. които днес ме поздравихте, а също, че ме подкрепяхте морално през изминалите дни, седмици, месеци!

Мерси и на другия фронт, който все бяха против мене и ме критикуваха и продължават да ме критикуват - такива като ВУЙЧО и т.н, благодарение на нас всичките с различни мнения темата беше активна. Все пак това е част от играта - има и доволни и недовлни, трябва да уважаваме всичките!

Колеги, аз мисля, че даже и да сме на различни мнения по някой актив - един го вижда, че ще расте, друг го вижда, че ще пада....в това няма нищо лошо...трябва да дискутираме и да даваме колкото се може повече факти, за да може да си помагаме и да печелим в крайна сметка! Виждате, голяма част от участниците тук сме физически лица търгуваме, а нямаме толкова достъп до ценна информация като в големи фондове, хедж институции, инвест. баки и т.н. Ние вместо да си помагаме ...тук имам чуство, че форма е няква арена на която се срещаме просто да се присмеем един на друг! Няма смисъл! Трябва да дискутираме, за да може да си повишаваме неприкъснато инвестиционната култара - с цел да печелим! Ние нямам никакви преимущества пред големите хитри играчи, ще ни схрускат тия акули, за това трябва да си помагаме един на друг, а не да лаем като кучета един на друг!

Пожелавам ви на всички Успех и Печалби за в бъдеще!

п.с. към колегите

колега trade - напълно съм съгласен с тебе! Основен проблем при отигравнето ми на късото Злато през последните 1-2 години беше TIMING-a, или избързвах или закъснявах много с отварянето и затварянето на позициите!!! Ех, ех, ех...има още много да уча! Признавам си! Имах и още имам доста неясноти по графикте . в Момента работя над това - последните месеци имам 3-и книги само за графики , чета...гледам и се уча...дано да има полза... Все пак колега на мен биографията ми е финансов/борсов анализатор (макроанализ, секторен анализ, на миркониво=компании, суровини и т.н.), т.е. аз съм се занимавал само с фундамента до преди това и схващам глобалният тренд в дългосрочен мащаб...а в рамките на месеци..година не мога да преценя точния момент (Поне това съм забелязал за моят период на инвестиции и трейдинг). Т.ч. сега работя над това...трябва много да изглажам и усъвършенствам - уча графики, обеми и т.н. Въпреки че навремето ги бях учил в университета (но явно всичко се е изпарило) и когато започнах да купувам акции на БФБ, първо четях книги за технически анализ и ги отхвърлих, казвайки че нищо не струват!.....Да, колега trade напълно си прав - спаси ме малкият лост, който използвам. На мен това ми е едно от основните правила - като не разбирам нещо достатъчно, намалям лоста .Т.ч. при Златото ми помогна и се радвам, че бях дисциплиниран и се придържах към това свое правило!

колега mechobikov - надявам се, че при тебе и твоите сделки всичко е наред! Знаеш, че с тебе сме си форумни приятели отдавна . А относно NYSE Rookie ...даже бях забравил за него...много добре знаеш, че по темите с тебе където сме се засичали...толкова хора(Никове с по над 2000-3000 поста) изчезнаха. Мене къде ли не ме критикуваха - при Евро/$, при индекси...и. т.н. затова през 2010-а в рамките на една година показах как търугвам австралиеца и направих мисля, че там с малък риск около 1000-1200 $ за една година, ако не се бъркам, там колко ме критикуваха...50 % от онези там участници тотално изчезнаха от форума (тяхната съдба значи е ясна). После при Среброто ме кртикуваха (и там си показах сделките, ако си помниш)...миналата година при Йенат (нали купувах USD/JPY)...във всяка тема си имаше свои основни участници...за последните 3-4 години забелязах, че това е нормално явление - едни се появяват ...други изчезват. Т.ч. няма какво да се учудваш, че някой е изчезнал от форума (т.е. вече е фалирал няколко пъти и се занимава с нещо друго). Важното е да гледаме нас си и ние да се задържим тук! Поздрави!
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X