If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Току що махнах и последните 10 къси унции на ниво 1438 $!!!! СУПЕРрррррррррррррр!!! Не мога да повярвам даже!!!
т.е. още на 10 къси унции *(1616,20-1438)=10 *178,20 $= 1782 $ чиста печалба и от тези 10 къси унции + 4332 $ (до тук реализираната печалба) = 6114 $ чиста реализирана печалба от последната къса позиция по Златото!
Честито! Заслужаваше си!
В момента съм затворил всичко! Нямам никакви къси повече! Стоя и гледам!
Успех колеге!
п.с. ей на това му се вика едно хубаво "ПУККККККККККККККККкккккккккккккк!!!"
А честито !!! Доктора нали не ти е забранил да черпиш
Пък аз току що влязох в парите. Написал съм прошение до ВСЕВИШНИЯ платината да продължи да поскъпва спрямо ЗЛОТО.
Току що махнах и последните 10 къси унции на ниво 1438 $!!!! СУПЕРрррррррррррррр!!! Не мога да повярвам даже!!!
т.е. още на 10 къси унции *(1616,20-1438)=10 *178,20 $= 1782 $ чиста печалба и от тези 10 къси унции + 4332 $ (до тук реализираната печалба) = 6114 $ чиста реализирана печалба от последната къса позиция по Златото!
Честито! Заслужаваше си!
В момента съм затворил всичко! Нямам никакви къси повече! Стоя и гледам!
Успех колеге!
п.с. ей на това му се вика едно хубаво "ПУККККККККККККККККкккккккккккккк!!!"
На www.anlagegold24.de цените продава са по-добри примерно от Тавекс, но за монети 2013 г. са си същите, т.е много над борсовия курс в момента. Явно в момента никой не е склонен да продава на загуба.
Което ме кара да си мисля, че поне за един период от време наистина ще станем свидетели на разделение между цените на физическо и хартиено злато.
А не мислите ли че среброто е по добрия залог спрямо златото ?
И че е доста по подценено като съотношение спрямо жълтото.
Замисляйки се - все повече предимства му намирам (особено ако падне още покрай злото), независимо от това че ония гадни вампири от Тавекс & co му слагат 35 - 40% горница при продажба.
Поради голямото му приложение и като индустриален метал при едно възстановяване и засилено търсене ми се струва че вероятността да видим цената му Х 2 до Х 2.5 пъти в що годе обозримо бъдеще е поне толкова по-голяма спрямо тази при златото.
Любопитно ми е да чуя други мения по въпроса - т.е. silver vs gold ?
Естествено изцепки като тая на Мастъра за >100$ ще ги подминем без коментар.
Отново зависи дали ще пестиш метала или ще го търгуваш. Ако искаш да пестиш по-добре злато - по-концентрирано е, т.е. примерно около 2000 лв. са 1 монета злато и същевремнно почти 50 монети сребро. Освен това върху среброто имаш ДДС. Ако търгуваш, то среброто е интересно. Пада по-бързо от златото, но и се качва по-бързо.
Замисляйки се - все повече предимства му намирам (особено ако падне още покрай злото), независимо от това че ония гадни вампири от Тавекс & co му слагат 35 - 40% горница при продажба.
Поради голямото му приложение и като индустриален метал при едно възстановяване и засилено търсене ми се струва че вероятността да видим цената му Х 2 до Х 2.5 пъти в що годе обозримо бъдеще е поне толкова по-голяма спрямо тази при златото.
За мен лично среброто е инвестиция на бъдещето, дори по-добра от златото. Но проблемът с големия спред от ДДС+ надценки е труднопреодолим в Европа. Виж, в Щатите си е на почит, но и там няма толкова утежняващи обстоятелства върху цената. Но въпреки всичко е хубаво покрай злото да притежаваш и 10-20-30% спестявания в сребро. По-тегаво е за търговия, но си крие собствен потенциал, който някога може да ти докара добри пари.
За това питам. В момента цената при mocoinsgold е 1587$. http://macoinsgold.com/product.php?ProductID=455 Приемат всякакви електронни разплащания, което значи, че продават физическо на тази цена което не е моного по-високо от +4% премия. Да не коментирам tavex ?!?
За физическото ...
Пазарът в петък затвори на $1475, ако сложим +4% премиум колкото слагат повечето фирми на запад, цената ще стане $ 1535.Само, че на такава цена те не са получавали доставки от лятото на 2011.Освен това желаещите да купуват от понеделник ще са в пъти повече от желаещите да продават (-4% премиум), коя фирма ще продава на загуба ??????? ( Освен големите монетни дворове само, може би ????)
Ами ако падне на $1400, 1350, 1300 КОЙ ЩЕ ПРОДАВА ФИЗИЧЕСКО ЗЛАТО ??????
п.п
Кипър никога не е дискутирал продажбата на златото му.
ЕЦБ май пуснаха слуха, за да пробват почвата в Кипър и ако им мине номера, да излапат огромните резерви на Гърция, Португалия, Испания, Ирландия и пр.
За физическото ...
Пазарът в петък затвори на $1475, ако сложим +4% премиум колкото слагат повечето фирми на запад, цената ще стане $ 1535.Само, че на такава цена те не са получавали доставки от лятото на 2011.Освен това желаещите да купуват от понеделник ще са в пъти повече от желаещите да продават (-4% премиум), коя фирма ще продава на загуба ??????? ( Освен големите монетни дворове само, може би ????)
Ами ако падне на $1400, 1350, 1300 КОЙ ЩЕ ПРОДАВА ФИЗИЧЕСКО ЗЛАТО ??????
п.п
Кипър никога не е дискутирал продажбата на златото му.
ЕЦБ май пуснаха слуха, за да пробват почвата в Кипър и ако им мине номера, да излапат огромните резерви на Гърция, Португалия, Испания, Ирландия и пр.
Коментар