IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
      Според мен покрай Кипър се заформи bank run в ЕС... Банките са принудени да разпродават злато за да посрещнат тегленето на каса.
      Абсолютно... Златото е последния запас на всяка фалирала държава. В Португалия започват да изплащат част от заплатите на държавните служители в съкровищни бонове...

1450... Временно спирам покупката на биткойни и вместо това отново започвам да пълня физическо злато и сребро. Сега е момента за... не апартамента, а имението на някой тропически остров!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Добре бе, аз ли съм черноглед или късоглед, или кривоглед, че не виждам как точно и коя световна икономика се подобрява
        Натискът върху златото в момента няма нищо общо с факторите, които нормално определят цената му нагоре и надолу. Според мен наближава деня, в който този цирк ще престане, но дотогава може би ще видим още циркови номера...
        И още едно очакване имам - Фед няма да спрат с печатането тази година, каквито и глупости да се обявяват в медиите след техните срещи
        До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Всичко се срива за втори пореден ден. Златото не е само по себе си проблема. Акции, петрол, суровини. Нещо лошо става...
          Според мен покрай Кипър се заформи bank run в ЕС... Банките са принудени да разпродават злато за да посрещнат тегленето на каса. А инвеститорите продават за да си покрият кредитите, който банките си ги искат поради горната причина...

Затова тръгнаха западняците да успокояват народа, че Кипър щяло да бъде изолиран случай. Но явно хората като дойде падеж и действат...Още повече, че има много емигрантски пари в ЕС, който се оказват незащитени. Просто местния парламент един ден решава да ти вземе парите. Ти ако си руски студент в DE би се замислил дали парите да са ти в банка, само дето в ЕС освен студенти има и много други емигранти...
          Намаляването на депозитите води до намаление на М3 т.е. на парите в обръщение и те стават по-скъпи в сравнение със стоките и затова падат петрол, злато ... подобно беше 2008- ма като фалира Lemon Brothers.... Пак сме в дефлация и ликвидна криза...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            А не мислите ли че среброто е по добрия залог спрямо златото ?
            И че е доста по подценено като съотношение спрямо жълтото.
            Замисляйки се - все повече предимства му намирам (особено ако падне още покрай злото), независимо от това че ония гадни вампири от Тавекс & co му слагат 35 - 40% горница при продажба.
            Поради голямото му приложение и като индустриален метал при едно възстановяване и засилено търсене ми се струва че вероятността да видим цената му Х 2 до Х 2.5 пъти в що годе обозримо бъдеще е поне толкова по-голяма спрямо тази при златото.

Любопитно ми е да чуя други мения по въпроса - т.е. silver vs gold ?
            Естествено изцепки като тая на Мастъра за >100$ ще ги подминем без коментар.
            Аз също мисля, че среброто има много по-голям потенциал за разтеж от златото, включително ако се окаже, че аз бъркам и световната икономика наистина се възстановява.

Коментар

• Добрий утро Ако не го спре МА 200 на седмичната графика (тук тя има три компоненти H-1458,C-1435,L-1406) , директно заминава надолу под 1400 От петъчните еквалибристики бълбукам водица Затворени със стоп на 1470
              Преди малко направих последен опит за нагоре със скромните хартиени 5 oz на цена към1450,20
              П.С на Shemata поздрави
              ¥@K$€££¥@K Гарантирано фалит

Коментар

• Дано по-малко народец се е вързал на прогнозите на Тавекс и ФМ

Коментар

• XAU Друго инвестиционно злато (1 грам) 66.79 77.26

За мен това е смешно и никъде не трябва да фигурира думата инвестиционно,то в продавалника можеш да си го купиш по евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Лошото е за тия дето се набабаниха в злато
                    Чак пък толкова лошо... Само да уточня че съм от хората, дето поздравиха Схемата за мъжката игра.... Всъщност, какво е познал Схемата, срива на книжното злато и в момента Тавекс, ако приемем че с наймалък спред, най ликвидно е кюлчето от 100гр, го плаща с около над 3% от книжното злато. Котировките са от днес 8,00ч...

Действително е възможно да се случва нещо, което ще разберем скоро... Да жювей физическото!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                      Току що махнах и последните 10 къси унции на ниво 1438 $!!!! СУПЕРрррррррррррррр!!! Не мога да повярвам даже!!!

т.е. още на 10 къси унции *(1616,20-1438)=10 *178,20 $= 1782 $ чиста печалба и от тези 10 къси унции + 4332 $ (до тук реализираната печалба) = 6114 $ чиста реализирана печалба от последната къса позиция по Златото!

Честито! Заслужаваше си!
                      В момента съм затворил всичко! Нямам никакви къси повече! Стоя и гледам!

Успех колеге!

п.с. ей на това му се вика едно хубаво "ПУККККККККККККККККкккккккккккккк!!!"

Макар да съм ти бил в опозиция по тоя въпрос, няма как да не те поздравя! Честито!
                      Last edited by ggnore13; 15.04.2013, 10:09.

Коментар

• Ще видим. Дано сте прави.

Коментар

Всичко се срива за втори пореден ден. Златото не е само по себе си проблема. Акции, петрол, суровини. Нещо лошо става...
                          Нищо лошо не е станало. Когато една икономика се възтановява, ориенталски инструменти като злото трябва да стоят много ниско. Това е добър знак. Падне ли под 1000, всичко ще си дойде на мястото.

Коментар

• Софихс....е лошо лошо бяха предопредени...от медии от нас ...ама магарето си е магаре...чак мен ме е яд за нашите колеги
                            Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Вдигат лихвите или спират с инжекциите....и всичко захапва долара....за индексите им е рано ......златото се очакваше...петрола е корекция ....долара нормално....нищо нестава....споко////само оня лудиа дане натисне копчето
                              Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

Лошото е за тия дето се набабаниха в злато

Коментар

Working...
                                X