Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеСпоред мен покрай Кипър се заформи bank run в ЕС... Банките са принудени да разпродават злато за да посрещнат тегленето на каса.
1450... Временно спирам покупката на биткойни и вместо това отново започвам да пълня физическо злато и сребро. Сега е момента за... не апартамента, а имението на някой тропически остров!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Добре бе, аз ли съм черноглед или късоглед, или кривоглед, че не виждам как точно и коя световна икономика се подобрява
Натискът върху златото в момента няма нищо общо с факторите, които нормално определят цената му нагоре и надолу. Според мен наближава деня, в който този цирк ще престане, но дотогава може би ще видим още циркови номера...
И още едно очакване имам - Фед няма да спрат с печатането тази година, каквито и глупости да се обявяват в медиите след техните срещиДо новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеВсичко се срива за втори пореден ден. Златото не е само по себе си проблема. Акции, петрол, суровини. Нещо лошо става...
Затова тръгнаха западняците да успокояват народа, че Кипър щяло да бъде изолиран случай. Но явно хората като дойде падеж и действат...Още повече, че има много емигрантски пари в ЕС, който се оказват незащитени. Просто местния парламент един ден решава да ти вземе парите. Ти ако си руски студент в DE би се замислил дали парите да са ти в банка, само дето в ЕС освен студенти има и много други емигранти...
Намаляването на депозитите води до намаление на М3 т.е. на парите в обръщение и те стават по-скъпи в сравнение със стоките и затова падат петрол, злато ... подобно беше 2008- ма като фалира Lemon Brothers.... Пак сме в дефлация и ликвидна криза...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеА не мислите ли че среброто е по добрия залог спрямо златото ?
И че е доста по подценено като съотношение спрямо жълтото.
Замисляйки се - все повече предимства му намирам (особено ако падне още покрай злото), независимо от това че ония гадни вампири от Тавекс & co му слагат 35 - 40% горница при продажба.
Поради голямото му приложение и като индустриален метал при едно възстановяване и засилено търсене ми се струва че вероятността да видим цената му Х 2 до Х 2.5 пъти в що годе обозримо бъдеще е поне толкова по-голяма спрямо тази при златото.
Любопитно ми е да чуя други мения по въпроса - т.е. silver vs gold ?
Естествено изцепки като тая на Мастъра за >100$ ще ги подминем без коментар.
Коментар
-
Добрий утроАко не го спре МА 200 на седмичната графика (тук тя има три компоненти H-1458,C-1435,L-1406) , директно заминава надолу под 1400 От петъчните еквалибристики бълбукам водица
Затворени със стоп на 1470
Преди малко направих последен опит за нагоре със скромните хартиени 5 oz на цена към1450,20
П.С на Shemata поздрави¥@K$€££¥@K Гарантирано фалит
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеЛошото е за тия дето се набабаниха в злато... Само да уточня че съм от хората, дето поздравиха Схемата за мъжката игра....
Всъщност, какво е познал Схемата
, срива на книжното злато и в момента Тавекс, ако приемем че с наймалък спред, най ликвидно е кюлчето от 100гр, го плаща с около над 3% от книжното злато. Котировките са от днес 8,00ч...
Действително е възможно да се случва нещо, което ще разберем скоро... Да жювей физическото!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеТоку що махнах и последните 10 къси унции на ниво 1438 $!!!! СУПЕРрррррррррррррр!!! Не мога да повярвам даже!!!
т.е. още на 10 къси унции *(1616,20-1438)=10 *178,20 $= 1782 $ чиста печалба и от тези 10 къси унции + 4332 $ (до тук реализираната печалба) = 6114 $ чиста реализирана печалба от последната къса позиция по Златото!
Честито! Заслужаваше си!
В момента съм затворил всичко! Нямам никакви къси повече! Стоя и гледам!
Успех колеге!
п.с. ей на това му се вика едно хубаво "ПУККККККККККККККККкккккккккккккк!!!"
Макар да съм ти бил в опозиция по тоя въпрос, няма как да не те поздравя! Честито!Last edited by ggnore13; 15.04.2013, 10:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеВсичко се срива за втори пореден ден. Златото не е само по себе си проблема. Акции, петрол, суровини. Нещо лошо става...
Коментар
-
Коментар
Коментар