IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Между Коледа и Нова година по тънкия пазар очаквам няколко големи банки съгласувано да натиснат златото и среброто и да свалят цените с по 6-7% за да покажат по-добри баланси към края на годината. Смятам да се възползвам докрай от техните затруднения. Това е и времето когато аз ще ликвидирам всички левови депозити и ще си напълня физическо злато и сребро.
    Ти не направи ли тази операция ноември - на 1677.............или бъркам с юли на 1577................тогава май пак се кани да обръщаш всичко................

Коментар

• "Майсторе, ти се правиш на ударен. Така както си ми дал примерче и аз ще ти дам едно. Да приемем, че сме в затворена икономика и имаме 100 парични единици и прозвеждаме по 100 хляба на ден. 1 хляб е 1 парична единица. Ако аз си напечатам още 100 парични единици (фалшиви/истински), точно като тези на ФЕД-а, обаче си ги държа у нас под дюшека, ще стане ли хляба 2 или ще си остане една парична единица?

Спрете се с тази демагогия!"

Отговорът е ДА. Хлябът ще стане 2 единици дори да не похарчиш нито една от новите. Причината за това е, че имаш възможност да изкупиш целия хляб и другите да умрат гладни. За да е честна играта, хляба трябва да поскъпне за да има за всички. С други думи, само информацията за новите пари ще задвижи пазара. Ако вливането на нови единици няма ефект (ще ги въжиш вечно под дюшека), какъв е смисъла от печатането им? По тази причина суровините(вкл. залатото) поскъпват при "количествените облекчения".

Коментар

• Жълтурко пак го поема
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Между Коледа и Нова година по тънкия пазар очаквам няколко големи банки съгласувано да натиснат златото и среброто и да свалят цените с по 6-7% за да покажат по-добри баланси към края на годината. Смятам да се възползвам докрай от техните затруднения. Това е и времето когато аз ще ликвидирам всички левови депозити и ще си напълня физическо злато и сребро.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
            Бе има една приказка - кът държиш буркана с меда после винаги си облизваш ръцете..

Златото няма да се върне на 700$. Не и преди деноминация на долара. Парите от дюшека са изтекли и ФЕД не може ги събере обратно освен със свирепи данъци и конфискация което значи дефлационен шок. Та когато си поискат дюшека от ФЕД, банките могат им го върнат полупразен
            Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
            Аз не визирах теб конкретно. Това, което исках да кажа е, че щом в момента хората не виждат инфлация, то след време ще е толкова очевидна, че няма да се спори по този въпрос. Аз съм готов да почакам. От отговора ти оставам с впечатлението, че и ти не изключваш да има значителна инфлация в бъдеще (при определени обстоятелства). В такъв случай няма лошо човек да се застрахова със злато дори и малко по-от рано (в случая не говоря за борсите, а физическо).
            Ми и аз това се опитах да обясня. Златцето едва ли ще се върне назад. Напротив, най-вероятно ще си пълзи плавно нагоре с леки почивки и корекции. Инфлацийката в средносрочен план ще трябва да се качи. То това е и залога на печатарите. Да я качват, но контролирано. Това ще им позволи да се обслужват дълговете, които няма как да се върнат. Това е ясно на всеки. Проблемът е, че в такава среда рисковите активи се представят доста по-добре от златцето. Това вече сме го виждали няколко пъти и преди. Ако искате да ударите голяма печалба от златото, в общи линии облогът ви е, че печатарите няма да успеят да вдигнат инфлацията контролирано и ще се пукне облигационния балон. Доста рисков облог. Иначе, не е лошо да се държи по някоя друга унцийка, ама само за застраховка.

Коментар

• http://bloom.bg/TZJoGJ

Бабето загуби и ума и дума

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                Роботите яко шортят, ама ...всичко си има край. Само салама има два.
                И преди са правени подобни масирани "скъсявания". Тогава с физическо злато и от страна на банки - явно, а не анонимно, както напоследък. Тогава не са успели, защото златото им е свършило. Сега обаче - няма свършване. Загубите обаче са си много истински, така че може и да се окаже интересно за гледане...

Коментар

• Роботите яко шортят, ама ...всичко си има край. Само салама има два.
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                    Ей, ама сте манипулаторчета в тази тема, няма други като вас! Добре бе, Симо, ти къде видя да съм писал, че инфлация няма да има????!!!! Написал съм много ясно, при какви обстоятелства няма да има инфлация! Докато има делевереджинг!

http://research.stlouisfed.org/fred2/series/TOTLL

Ей туканка много ясно си пише защо няма инфлация. При все това, тази информация идва от централните печатари! Ами просто хората, не щат да взимат толкова кредити, колкото преди. Няма как да накараш магарето да пие вода, ако то не е жадно!

Майсторе, ти се правиш на ударен. Така както си ми дал примерче и аз ще ти дам едно. Да приемем, че сме в затворена икономика и имаме 100 парични единици и прозвеждаме по 100 хляба на ден. 1 хляб е 1 парична единица. Ако аз си напечатам още 100 парични единици (фалшиви/истински), точно като тези на ФЕД-а, обаче си ги държа у нас под дюшека, ще стане ли хляба 2 или ще си остане една парична единица?

Спрете се с тази демагогия!
                    Аз не визирах теб конкретно. Това, което исках да кажа е, че щом в момента хората не виждат инфлация, то след време ще е толкова очевидна, че няма да се спори по този въпрос. Аз съм готов да почакам. От отговора ти оставам с впечатлението, че и ти не изключваш да има значителна инфлация в бъдеще (при определени обстоятелства). В такъв случай няма лошо човек да се застрахова със злато дори и малко по-от рано (в случая не говоря за борсите, а физическо).

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      ...Златото е много ценен индустриален материал. Идеално е и за бижутерия. За пари не става. ...
                      Интересно, те защо не са на твоето мнение...? http://seekingalpha.com/article/1060...her-here-s-why

Коментар

• Я интересно- среднощни размисли и страсти :-):-):-)
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                          Ми така де и аз това казвам! Трябват им пари на някои. Ама не на теб и на мен, а на банките. Е дадоха им ги. Оправиха им ликвидността. Ще минат няколко години на трупане на печалби, увеличаване на капиталовата адекватност, освобождаване от нестратегически активи и т.н. Чак когато този процес завърши, ще почнат пак да раздават кредити на простолюдието. И може да видим малко инфлацийка. Ама не хипер. Хиперинфлацията се получава, когато се изгуби тотално доверието във валутата. Както даде ти пример с лева. Ама с долареца ще стане малко по-трудно тоз номер. Ще трябва да изгубят флота си и петролеца. Трудна работа. Тенденцията е да помпат над 10 милиона барела на ден в близките години с посока нагоре. За газа няма да споменавам. Там е очевиден резултата. А в такава среда Златко не се представя много добре. И да не се върне на $700 както предвиждат някои "специалисти" тук, пак няма да удариш келепира. Примерно от миналата година по това време до днес, Златко почти не е мръднал. Ако беше заложил на черното злато през това време, щеше да си спечелил поне 5-6% от дивиденти, без да броим капиталови печалби. Както и да е.
                          Да се върнем на прясно напечатаните пари. Не само на банките им трябват, а и на правителството. А като им се дадат пари, които те няма какво да правят, банките и застрахователите си купуват, облигации от същото това правителство. С прилична комисионна разбира се. Сега да не почнеш: не е честно, империалисти и т.н. Еми не е честно, ама това е положението. Схемата е ясна.
                          Бе има една приказка - кът държиш буркана с меда после винаги си облизваш ръцете..

Златото няма да се върне на 700$. Не и преди деноминация на долара. Парите от дюшека са изтекли и ФЕД не може ги събере обратно освен със свирепи данъци и конфискация което значи дефлационен шок. Та когато си поискат дюшека от ФЕД, банките могат им го върнат полупразен
                          Last edited by IvanG; 14.12.2012, 03:06.
                          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Мастърът в момента е зает, пуши пури и пие Хавана клъб.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              снейков, трябва да си ненормален да печаташ пари и да си ги държиш под дюшека. ВСЕКИ, който печата пари го прави защото му трябват пари!
                              Ми така де и аз това казвам! Трябват им пари на някои. Ама не на теб и на мен, а на банките. Е дадоха им ги. Оправиха им ликвидността. Ще минат няколко години на трупане на печалби, увеличаване на капиталовата адекватност, освобождаване от нестратегически активи и т.н. Чак когато този процес завърши, ще почнат пак да раздават кредити на простолюдието. И може да видим малко инфлацийка. Ама не хипер. Хиперинфлацията се получава, когато се изгуби тотално доверието във валутата. Както даде ти пример с лева. Ама с долареца ще стане малко по-трудно тоз номер. Ще трябва да изгубят флота си и петролеца. Трудна работа. Тенденцията е да помпат над 10 милиона барела на ден в близките години с посока нагоре. За газа няма да споменавам. Там е очевиден резултата. А в такава среда Златко не се представя много добре. И да не се върне на $700 както предвиждат някои "специалисти" тук, пак няма да удариш келепира. Примерно от миналата година по това време до днес, Златко почти не е мръднал. Ако беше заложил на черното злато през това време, щеше да си спечелил поне 5-6% от дивиденти, без да броим капиталови печалби. Както и да е.
                              Да се върнем на прясно напечатаните пари. Не само на банките им трябват, а и на правителството. А като им се дадат пари, които те няма какво да правят, банките и застрахователите си купуват, облигации от същото това правителство. С прилична комисионна разбира се. Сега да не почнеш: не е честно, империалисти и т.н. Еми не е честно, ама това е положението. Схемата е ясна.
                              Last edited by snaky; 14.12.2012, 02:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Чиче, почнал си да пишеш някак безцветно и кратко, дръж курса
                                Здрасти ,почнал съм и друг курс .Курс ,който ще докаже ,че съм най - късметлийското копеле ! Нищо ,че тук наистина има сериозно обучени хора ,които уважавам и чета с удоволствие!
                                Споделил съм го с приятели на лични .Споко ,ще научиш и ти ,когато му дойде времето !
                                Ето ти жокер ,статията ,ще се казва :
                                МАШИНА НА ВРЕМЕТО !!!!!
                                не ми пука ,че някой ,може да се избъзика чрез : "машина на глупостта "
                                -за момента водя с 3 на нула ,спрямо доказано по-в час хора!

.Сори ,че не участваш в залозите !

Коментар

Working...
                                X