IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko Разгледай мнение
    едно на нула за хората ,които знаят теорията добре ,но се досещат ,че не всичко е теория ,когато говорим за БГ !
    Чиче, почнал си да пишеш някак безцветно и кратко, дръж курса

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Как да пречи на нещо, което го няма? Как да пречи на българската икономика, като България няма икономика на развита или дори на развиваща се страна. Кога за последно си гледал структурата на българския износ? Кога за последно си гледал капиаловата сметка?

Ако следите какво става в момента в Аржентина ще знаете какво ще става в БГ след 3-4 години!
      едно на нула за хората ,които знаят теорията добре ,но се досещат ,че не всичко е теория ,когато говорим за БГ !

Коментар

Как да пречи на нещо, което го няма? Как да пречи на българската икономика, като България няма икономика на развита или дори на развиваща се страна. Кога за последно си гледал структурата на българския износ? Кога за последно си гледал капиаловата сметка?

Ако следите какво става в момента в Аржентина ще знаете какво ще става в БГ след 3-4 години!
        A .. ще имаме ли Меси
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          България е един от малкото практически примери как в добри времена когато изваждат капитали в бокса, това не пречи на икономиката!

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
            Майсторе, ти се правиш на ударен. Така както си ми дал примерче и аз ще ти дам едно. Да приемем, че сме в затворена икономика и имаме 100 парични единици и прозвеждаме по 100 хляба на ден. 1 хляб е 1 парична единица. Ако аз си напечатам още 100 парични единици (фалшиви/истински), точно като тези на ФЕД-а, обаче си ги държа у нас под дюшека, ще стане ли хляба 2 или ще си остане една парична единица?

Спрете се с тази демагогия!
            Комплименти за начина на мислене!

Ако бяха учили нещо просто, като натоварване на греда, щяха да се замислят че тя може да си седи в покой дори и ако дадена от силите се увеличи доста, стига да има какво да и противодейства. За сега ЦБ твърдят че просто противодействат на неочаквано големи сили и практическите резултати, предвид инфлацията, го доказват. Интересният момент е, че все пак никой не вярва, че когато тези сили намалеят наистина ще стерилизират и няма да я изпуснат от контрол.

България е един от малкото практически примери как в добри времена когато изваждат капитали в бокса, това не пречи на икономиката!

Коментар

Пак си объркал всичко...

1. Златото е пари откакто свят светува.
              http://www.youtube.com/watch?v=h6Dj24oJl0w

Коментар

Ако аз си напечатам още 100 парични единици (фалшиви/истински), точно като тези на ФЕД-а, обаче си ги държа у нас под дюшека
                снейков, трябва да си ненормален да печаташ пари и да си ги държиш под дюшека. ВСЕКИ, който печата пари го прави защото му трябват пари!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Да се върнем на основната тема. Златото е много ценен индустриален материал. Идеално е и за бижутерия. За пари не става. Има доста недостатъци в отсичането на знатни монети. Златния стандарт засилва бизнес циклите, води до големи спекулативни балони и тежки депресии след спукването им. Поради тази причина е малко вероятно да се въведе. Освен лихварите и мафията никой друг няма полза от него. Освен това е и непрактично като средство за обръщение.
                  Пак си объркал всичко...

1. Златото е пари откакто свят светува.
                  2. Не поскъпването на златото е причина кризите. Кризите са причина за поскъпването на златото. Във времена на криза и несигурност хората бягат в злато и показват несъстоятелността на провежданата икономическа доктрина. Това води до крах на икономиката. Златото е само вестоносеца. Накратко, бъркаш следствието с примината?
                  3. Златният стандарт не бил практичен... Абе охлюв, колко пъти трябва да повтарям, че при златен стандарт няма нужда да се разхождаш със златни монети в джоба за да си купиш краставици и домати. Сега като сме във валутен борд и има евро стандарт, да не би да пазаруваш в магазина с евро? Достатъчно е, че като идеш в БНБ можеш да купиш и да продадеш левчетата срещу точно определ брой евро. Така ще е и със златото ако има златен стандарт!

Коментар

Ей, ама сте манипулаторчета в тази тема, няма други като вас! Добре бе, Симо, ти къде видя да съм писал, че инфлация няма да има????!!!! Написал съм много ясно, при какви обстоятелства няма да има инфлация! Докато има делевереджинг!

http://research.stlouisfed.org/fred2/series/TOTLL

Ей туканка много ясно си пише защо няма инфлация. При все това, тази информация идва от централните печатари! Ами просто хората, не щат да взимат толкова кредити, колкото преди. Няма как да накараш магарето да пие вода, ако то не е жадно!

Майсторе, ти се правиш на ударен. Така както си ми дал примерче и аз ще ти дам едно. Да приемем, че сме в затворена икономика и имаме 100 парични единици и прозвеждаме по 100 хляба на ден. 1 хляб е 1 парична единица. Ако аз си напечатам още 100 парични единици (фалшиви/истински), точно като тези на ФЕД-а, обаче си ги държа у нас под дюшека, ще стане ли хляба 2 или ще си остане една парична единица?

То по тази схема изкарват докторски степени

А ти ми кажи - след като са ти под дюшека ше ги върнеш ли обратно или ще се правиш на ударен че не бъркаш отдолу да харчиш ;-)
                    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Не ставай смешен... Ако аз притежавам банката в която ти си шеф на отдел кредити и ти наредя да дадеш кредит на определена фирма, ти ще ми откажеш ли? Естествено че не! Нали ако ми откажеш ще ти тегля шута и ще трябва да си търсиш нова работа. Такива като теб под път и над път... Аз веднага ще намеря кой да те замести. Виж, а ти малко по-трудно ще си намериш нова работа! Така е у нас, така е на запад от нас, така е и на изток от нас! Разликата е само в размерите на врътките и в тънкостите на съответното изнудване.

Така че, разправяй ги тези басни на някой начинаещ студент решил да специализира банково дело. Тук не сме наивници.
                      Наистина си неинформиран тип...
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Мениджмънта и собствеността в големите банки е разделена. Собствениците печелят чрез дивиденти и повишаване стойността на акциите си.
                        Не ставай смешен... Ако аз притежавам банката в която ти си шеф на отдел кредити и ти наредя да дадеш кредит на определена фирма, ти ще ми откажеш ли? Естествено че не! Нали ако ми откажеш ще ти тегля шута и ще трябва да си търсиш нова работа. Такива като теб под път и над път... Аз веднага ще намеря кой да те замести. Виж, а ти малко по-трудно ще си намериш нова работа! Така е у нас, така е на запад от нас, така е и на изток от нас! Разликата е само в размерите на врътките и в тънкостите на съответното изнудване.

Така че, разправяй ги тези басни на някой начинаещ студент решил да специализира банково дело. Тук не сме наивници.

Коментар

• Ей, ама сте манипулаторчета в тази тема, няма други като вас! Добре бе, Симо, ти къде видя да съм писал, че инфлация няма да има????!!!! Написал съм много ясно, при какви обстоятелства няма да има инфлация! Докато има делевереджинг!

http://research.stlouisfed.org/fred2/series/TOTLL

Ей туканка много ясно си пише защо няма инфлация. При все това, тази информация идва от централните печатари! Ами просто хората, не щат да взимат толкова кредити, колкото преди. Няма как да накараш магарето да пие вода, ако то не е жадно!

Коментар

• До скоро в тази тема имаше хора, които твърдяха, че повече QE няма да има. Те изчезнаха яко дим. Сега пък инфлация няма и нямало да има - ще поживеем ще видим.

Аз лично си мисля, че в скоро време има доста сериозна опасност от силна дефлация (което не пречи след това да има хиперинфлация) .

Ето нещо по темата, което според мен е логично и вярно, жалко че "решенията", които предлага професора са толкова сбъркани.

http://www.zerohedge.com/news/2012-1...al-cliff-1930s
                            http://www.youtube.com/watch?v=GLnhj...layer_embedded

Коментар

Смешки... Цените на банковите акции имат значение само за мушмороци като вас, които като купят акции за 5000 лева и смятат че са станали съсобственици на банка, демек банкери... Уж имате претенции за икономическо образование а не може да вденете една проста истина. За мажоритарите цените на банковите им акции имат само ПР стойност, но не и някакво конкретно материално измерение, те така или иначе ще разполагат с пари дотогава докато разполагат с банки!
                              Продължаваш с идеология. Мениджмънта и собствеността в големите банки е разделена. Собствениците печелят чрез дивиденти и повишаване стойността на акциите си. Загубите им бяха огромни.
                              Света се променя много бързо. Замислял ли си се, че в днешно време Маркс би мислил по доста по-различен начин?
                              Извинявам се за офтопика. Да се върнем на основната тема. Златото е много ценен индустриален материал. Идеално е и за бижутерия. За пари не става. Има доста недостатъци в отсичането на знатни монети. Златния стандарт засилва бизнес циклите, води до големи спекулативни балони и тежки депресии след спукването им. Поради тази причина е малко вероятно да се въведе. Освен лихварите и мафията никой друг няма полза от него. Освен това е и непрактично като средство за обръщение. Никой не оспорва, че на моменти е идеално за спекула, но тези времена отминаха. В момента масата очаква неговото покачване. Доста народ се запаси с кюлчета. Рано или късно те ще излязат на пазара. Това ще натисне цената надолу.
                              Интересно е, че и двамата с Forexmaster не познаваме. Аз очаквах спад а той ръст, пък златото вече повече от година консолидира на тези нива. Очакванията ми бяха за спад последван от много дълга консолидация, може би десетилетие. За сега се случва нещо малко по-различно. Ще изчакаме и ще разберем кой е прав. Времето е най-добрия съдник.

Коментар

Изглежда уроците по български и граматика също доста успешно си ги отсвирвал... С какъвто и псевдоним да драскаш глупости все пишеш "тея" вместо "тия"... Запомни, няма думичка "тея" в българския език!
                                Пренебрежително наклонение 3лице мн.число бе литераторе.
                                Пък ако не ти "х"аресва приеми го за сленг.

Коментар

Working...
                                X