IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои са признаците на настъпваща сериозна корекция?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Еми дразня се на болшинството от форумците,които нямат никаква финансова култура и като са направили 50-60% за отрицателно време станаха големи pro-ta и качиха Краси на кладата само щото каза,че пазара е супер скъп.Ами прав е а сравнението с Лайфчойс е заради високите доходности,които карат хората да си загубят ума..понеже кризата като се случи после всеки е голям отворко и може да каже,че я е предвидил.Номера е да си поне с едно око ,докато другите са слепи.Имайте уважение към CFA Charter все пак..

Коментар

• Ivetka,

samo edin vapros:

What's in it for you?

Коментар

• То Alan Greenspan...съгласна с теб за това,което казваш и затова си направих труда да извадя безмислените постове..твърдението ми беше мотивирано и насочено към тези персони.Ако съм обидила някой друг съжалявам.Alan пак казвам не съм искала да обидя никой освен тези господа аз уважавам и ценя твоето мнение

Пуснато на: 09:08:18 ч. | 08.10.2007 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

статията на Красимир Атанасов ми се струва много поръчкова и несириозна ,предназначена за масовия читател с не висока фин .култура.Кои са тези умни мажоритари дето си продават пакетите под пазарни цени като могат да им вземат по-висока цена?Смях в залата.Да не би някой да има много кеш и да изка да влиза евтино,а?

vikitoria

Пуснато на: 14:25:57 ч. | 08.10.2007 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

според мен който купува сега мисли за бъдещето си след 5-10 год и тн..учете се от миналото на европеиските пазари преди 10,20 и ако щете преди 30 години.които са инвестирали в акций в европеиските и американските борси навремето сега си живеят старините спокоино !!
        стремежът към бързите печалби са сигурен път към големите загуби и пропуснати ползи

M&A

Пуснато на: 16:10:35 ч. | 08.10.2007 Заглавие:

Този месец чакаме отчети и ако съдим по цените на акциите отчетите би трябвало да не ни разочароват....Нормално е акциите да се търгуват na forward P/E , P/BV ratio и очакванията за определени компании да са инкорпорирани в цената....

Една подобна статия преди излизането на финансовите отчети означава според мен само едно : МЕНСТРУАЦИЯ ! Просто човека е в цикъл, тва е...

А защо г-н Атанасов не посъветва клиентите си да спрат да купуват МОНБАТ??? Даже в момента има 2 оферти за по 2,000 бройки купува на 29.25 и 28.75.

След колко време ще се изплати инвестицията Ви при тези цени ??? г-н Атанасов??? Не е ли именно MONBAT балона на борсата?

И защо не изчакахте финансовите отчети и тогава да коментирате балон ли е или не нашата борса???

Може всички пари да загубя на борсата, но аз на публични изказвания от този тип не вярвам....Нека се редят хората по-опашки пред посредниците, да няма само чуждите псевдоинвеститори да клатят нашата борса.

p.s. коментара ми не е препоръка за покупка или продажба на акции. Който иска да продава, който иска да купува, но на тоя охлюв къде сравнява собствената си компания с "Лайфчойс" и "Югоагент" аз лично не вярвам!

Avtorut e izkazal stanovishte bez da se argumentira s nikakvi analizi i fakti. Podobna pozicia e chista provokacia kum pazara. Samo si zadaite vaprosa kakuv interes ima broker na Elana cenata da padne?

Yavno im e super krivo che dohodnostta na fondovete im e 2 puti po-niska ot Capman i praviat otchaiani opiti da vliazat evtino predi otchetite.

AfterDark

Местожителство: Панелка, която някой ден ще падне, защото няма нищо вечно
        Пуснато на: 16:49:11 ч. | 08.10.2007 Заглавие:

Елана имат много кеш в момента (не само те) и трябва да пълнят, а всичко им изглежда скъпо.

Така че това е интересът и то не само на Елана.

alexandar

Пуснато на: 17:14:42 ч. | 08.10.2007 Заглавие:

Прав е г-н Атанасов айде всички да продадем да си купят фондовете на Елана тъничко!!! Егати смешника! Въобще не подобава на портфолио мениджър да пише такиви детски поръчкови статийки. Нали с тази "балониада", която те си дерижират, си изкарват премийките за Коледа. Майтапа на страна! Всеки си има глава на раменете. Инвестирането носи високи рискове, респективно и високи печалби. Я си спомнете преди една година на нашата борсичка думата "репо" я имаше в речниците само. Естествено е на нашия развиващ се пазар да се случват на пръв поглед нелогични неща. Напоследък се понабраха доста милиончета, които трябва някъде да влязат.Според мен съществуват предпоставки за оправдаване на инвестиционните очакванията за по- добри отчети и изваждане на печалби при по- добрите фискални условия. Така че всяко чудо за три дни! Аналогиите с "Лайфчойс" и тем подобни са направо смешни.

az sum na tova mnenie, no iskreno se sumnqvam da ima nqkakvi posledstviq za tozi....... Tova e proqva na absoluten neprofesionalizum i opit za manipulaciq na pazara.No mnogo puti sme stavali svideteli na bezdeistvieto na KaFeNeto tui 4e ne vijdam, za6to go obsujdame

Коментар

• Много е прав Краси Атанасов. Много точно и директно ви го е казал. И аз съм целия в акции, но искам да има една здрава корекция, за да дойде и най-после очакваното отрезвяване на пазара )

Коментар

• Знам,че много хубаво не е на хубаво,никак не се оплаквам от изминалите месеци,ама от една седмица почнах да прибирам,а времето за корекция,като че дойде.Четох и двете статии и мисля,че такъв балон квото беше това лято има аналог с началото на 90-те,за които споменава Гр.Вазов.Според мен се наиграхме и е време да си починем малко.

Коментар

• А аз си мисля, че част от фондовете имат желание да охладят малко ентусиазма на хората (които четат вестници, а не форуми), защото не смогват да инвестират парите им Дали глобално погледнато това е манипулация или е полезно за борсата, ми е трудно да преценя, но познавам хора, които наистина са дългосрочно заинтересовани българската борса да не преживее атинския сценарии.

Иначе и аз мисля, че сравнението с Лафчойс е доста непремерено, пресилено, преднамерено и е насочено към конкурентни фондове

Коментар

• Abe dosta profit ste se napravi ot tova IPO, ama na men Rentabilnostta na HDPAT po me kefi

Inache i trace si e hubavo da go imash v portfolioto

Няма нужда форума да прави чучело на Красимир Атанасов и да го изгаря - всеки има право на мнение, стига да носи отговорност за него и за своите действия.
                Valuator, chuchelo e ne Mr. Krasimir Atanasov, a horata, koito vzimat resheniq na baza podoben tip interviews i vsichki manipulatori na pazara, koito izpulzqvat ot dupkite si pokrai takiva novini

Коментар

• Трейс груп" ще излезе на борсата в края на октомври от "Дневник" [364 прочитания]

07 октомври, 17:34

"Трейс груп холд" ще излезе на Българската фондова борса най-вероятно в края на октомври, съобщи директорът на компанията Николай Михайлов пред агенция SeeNews. С първичното си публично предлагане пътностроителната компания планира да набере 22.1 млн. лв. и да увеличи капитала си до 2.2 млн. лв. Проспектът на "Трейс" е внесен в Комисията за финансов наздор още в началото на август и се очаква одобрението му.

Издадените нови акции са 200 хил. с емисионна цена 110.50 лв., като те ще бъдат продавани извънборсово единствено при тази цена. Инвеститорите ще заявяват желаното количество и ако то надхвърли предложеното, заявките ще бъдат изпълнявани пропорционално.

По-голяма част от набраните от фондовия пазар средства ще се използват за покупка на нови машини и съоръжения за строеж. За това се предвижда да бъдат вложени 14 млн. лв., а още 3.6 млн. лв. ще отидат за нови терени, на които да се изградят лаборатории и бетонови бази.

Прогнозата на "Трейс" за печалба през тази година е около 8 млн. лв., с 53% повече от миналата. За 2008 г. обаче се предвижда тя да бъде повече от два пъти над тазгодишната, освен това от компанията заявяват, че ще повишат съотношението между приходи и нетна печалба, което за тази година е 6.5%. Причината е изграждането на отсечка от магистрала "Тракия", което прави компания от холдинга, но проектът е ниско рентабилен. Става дума за отсечката между Стара Загора и с. Свобода, който беше открит в петък. "Трейс" е водещ изпълнител на проекта, заедно с "Мостстрой".

Компанията излиза на Българската фондова борса след участието й в регионална среща във Велико Търново, организирана от борсата. Това ще е първото първично публично предлагане на компания от пътностроителния бранш на БФБ. Публични са двете компании със сходна дейност - "Холдинг Пътища" и "Мостстрой", но те са на борсата по линия на масовата приватизация. "Трейс" наследява част от активите на "Пътно управление" - Стара Загора, преобразувано в "Пътстройинженеринг" ЕООД.

След няколко години дружеството се преобразува и в него влизат няколко пътностроителни компании. В момента в структурата на холдинга влизат 13 компании, работещи основно в района на Югоизточна България

Коментар

• Съгласен съм с теб, Франки - всички тези дружества (за разлика от пирамидите преди 10 години) се регулират от закони и се контролират от държавни органи, просто исках да ви обърна внимание и върху други подобни мнения от последните дни - за да видите приликите и разликите. Няма нужда форума да прави чучело на Красимир Атанасов и да го изгаря - всеки има право на мнение, стига да носи отговорност за него и за своите действия.

Коментар

• Ne moze da se svnqvat vzaimnite fondove s finansovi piramidi. Edno takova sravnenie e meko kazano neseriozno.

Ima nadceneni kompanii, no ima i takiva, koito opravdavat cenata si.

Коментар

• Всъщност статията днес във в-к Дневник не бе единствената, която правеше аналогии между взаимните фондове и пирамидите от преди 10-на година. В събота във в-к Банкер имаше интервю с доц. Григорий Вазов на тази тема. Ето част от него:

Мислех си, че след пирамидите отпреди десет години, когато българинът получи сериозен пазарен шамар, той ще се научи да управлява ресурсите си. Но изглежда не е така. Сега се задават нови пирамиди, а той пак е неподготвен!

Кои са те?

- Става дума за финансови пирамиди от нов тип. Но не ми се коментира какви са точно. Достатъчно събития имаше досега през прехода и хората би трябвало да са се научили какво да правят с парите си.
                        Това пък е от Капитал:

Покупки без спирачки

Еуфорията, обхванала пазара след края на лятото, не даде никакви признаци да отшумява и през тази седмица. Позитивното настроение на инвеститорите се изливаше по почти всички позиции и доведе до нов вихър от рекорди. Всяка добра новина беше моментално прегръщана от пазара като повод за масирани покупки, като понякога офертите продава в рамките на дневните ограничения изчезваха напълно. Това изкачи доста компании на нива, които трудно могат да се оправдаят с настоящите им финансови резултати и отчетите за деветмесечието може да дадат известна яснота доколко високите очаквания са били оправдани.
                        Така, че не ругайте бедния Красимир Атанасов, не само той е "виновен" за "днешния срив на борсата"

Коментар

• otkade vi se sabra tolkova prostotia ne moga da razbera

no comment!

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                            PS

Tezi deto sa si prodali perspektivnite pozicii da hodqt da se napiqt kato praseta i da si viknat po edna grozna k.rva

Ne e preporuka!
                            I da i go turiat otzad zastoto na tqh veche im vleze.

Коментар

• E v tehnite predstavi moje bi smqtat 4e e pravilnoto re6enieZatova pozvoli im da ne e grozna, ami da se poohar4at malko pove4e i da si izvikat nqkoq elitna kompanionka
                              Dundo1 za elitna kompanionka trqbvashe da stiskat pone do kraq na godinata

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers

Tezi deto sa si prodali perspektivnite pozicii da hodqt da se napiqt kato praseta i da si viknat po edna grozna k.rva
                                ААА, може и да не е грозна !!!

Коментар

Working...
                                X