IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои са признаците на настъпваща сериозна корекция?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Прав е г-н Атанасов айде всички да продадем да си купят фондовете на Елана тъничко!!! Егати смешника! Въобще не подобава на портфолио мениджър да пише такиви детски поръчкови статийки. Нали с тази "балониада", която те си дерижират, си изкарват премийките за Коледа. Майтапа на страна! Всеки си има глава на раменете. Инвестирането носи високи рискове, респективно и високи печалби. Я си спомнете преди една година на нашата борсичка думата "репо" я имаше в речниците само. Естествено е на нашия развиващ се пазар да се случват на пръв поглед нелогични неща. Напоследък се понабраха доста милиончета, които трябва някъде да влязат.Според мен съществуват предпоставки за оправдаване на инвестиционните очакванията за по- добри отчети и изваждане на печалби при по- добрите фискални условия. Така че всяко чудо за три дни! Аналогиите с "Лайфчойс" и тем подобни са направо смешни.

Коментар

• Браво, Императоров. Трудно е да се опише в един параграф това, което се случва на една борса, но ти горе долу си успял :-) :-)
      Бих добавил само един сигурен признак за настъпила корекция - проверете дъното на гащите си, ако забележите жълто-кафяви петна то със сигурност сте във фазата на такава :-)

Първоначално изпратено от Nick Leesоn
      Първоначално изпратено от Императорът
      Признак е когато борсата се напълни со овце, готови за стригане. Просто защото те са първо невежи, после страхливи. Чул човекът, че на борсата се правят яко кинти и се хвърля на скъпият пазар, без да разбира нищо... и мръдне ли пазарът малко надолу, паникьосва се и той и нему подобните, хукват да си спасяват пухкавите и малки заешки опашчички и сами сриват грозно пазарът... Спекулантите ги скубят с удоволствие, дългосрочните инвеститори като мене само свиват рамене, защото, купили си секси акции, знаят, че загубите им са временни и тоже допълват колкото могат... а овчиците от заешка порода зарязват цялата работа и псуват че Борсата е баси измамата...
      Браво Импе, майната им на капманите и късотрейдъровците, добрият фундамент е гаранция за успех.
      изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• franki, това е ясно и на теб и на мен - ама в тия фондове повечето участници се влиаят именно от такива статии - прочели че борсата дава 30 % лихва и бум в първия фонд и нали се сещаш, че е достатъчно някъде да се наредят само 10 човека и белята ще е налице.
        Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
          Първоначално изпратено от AfterDark
          Елана имат много кеш в момента (не само те) и трябва да пълнят, а всичко им изглежда скъпо.

Така че това е интересът и то не само на Елана.
          абе то това е от ясно по-ясно ама дали си дават наистина сметка една такава статия до какво може да доведе или вече започнаха да се смятат за богоизбрани - ако не си дават сметка аз трябва наистина да започвам да се притеснявам къде съм си дал парите
          Според мен това си е лично виждане на човека. А Елана нямат нищо общо.

В крайна сметка той трябва да им намества кеша и среща затруднения.

А това, че някой като е прочел статията е продал всичко заради нея, е белег на глупаво, паникьосано, стадно поведение, както много добре го описа Импа.

Коментар

• абе то това е от ясно по-ясно ама дали си дават наистина сметка една такава статия до какво може да доведе или вече започнаха да се смятат за богоизбрани - ако не си дават сметка аз трябва наистина да започвам да се притеснявам къде съм си дал парите
            Problemut ne idva ot samata statiq. Problemut e, che neobrazovani galoshi sa reshili da pravqt pari ot borsata i kato prochetat edno obiknoveno mnenie na chovek, koito raboti v investicionen posrednik zapochvat da prodavat.

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
              Abe vie ne se li nauchihte da vzimate resheniq na baza: kazal rekal.

Vseki, koito e prodal, zaradi tova interview e glupav individ!
              Проблема е друг .. като тръгне стадото защо да не го изпреваря.. аз не съм продавал .. но тека расъждават много от нас и 4есто губят.. според мен няма предпоставки за кой знае каква корекция .. тека 4е спете спокойно )

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                Елана имат много кеш в момента (не само те) и трябва да пълнят, а всичко им изглежда скъпо.

абе то това е от ясно по-ясно ама дали си дават наистина сметка една такава статия до какво може да доведе или вече започнаха да се смятат за богоизбрани - ако не си дават сметка аз трябва наистина да започвам да се притеснявам къде съм си дал парите

Коментар

• Императоре, добре че се включваш понякога, за да прочетем нещо забавно и стойностно. Корк изчезна, може би си има работа човека.
                  Абсолютно си прав за всичко , което споделяш в този постинг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nick Leesоn
                    Първоначално изпратено от AfterDark

i az tova kazvam tumen
                    8)

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark

i az tova kazvam Dark

Коментар

• Abe vie ne se li nauchihte da ne vzimate resheniq na baza: kazal rekal.

Vseki, koito e prodal, zaradi tova interview e glupav individ!

Коментар

• Елана имат много кеш в момента (не само те) и трябва да пълнят, а всичко им изглежда скъпо.

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                            Въпреки че в момента никой не се замисля как свършва това, никак не е трудно поне да погледнем назад в историята. Всеки един развит пазар е преминавал, преминава и ще преминава през такава еуфория. Тя свършва заради някое неочаквано събитие, след което започва ефектът на доминото. Падането на цените ще доведе обратно пред офисите всички тези, които сега се тълпят пред тях да внесат пари. Това ще удари фондовете, които трябва да се освободят от акции, за да имат кеш. Спекулантите пък, предусетили кървавата баня, ще се втурнат да продават преди големите играчи.

Много вероятно е и това мнение да бъде забравено поради простата причина, че човешката алчност винаги е пререждала логичните заключения. Мисля, че всеки може да си отговори на въпроса къде сме ние. В никакъв случай не приемайте горните думи като инвестиционен съвет, защото те не са. Просто погледнете ситуацията реално. За да не се чудите после защо офертите "купува" изчезват със скоростта на светлината и виртуалното ви богатство се стопява със същите темпове.

* - Авторът е портфолио мениджър в "Елана фонд мениджмънт"
                            леле къде съм си оставил 20 % от парите - май в скоро време ще съм на опашката и аз

Avtorut e izkazal stanovishte bez da se argumentira s nikakvi analizi i fakti. Podobna pozicia e chista provokacia kum pazara. Samo si zadaite vaprosa kakuv interes ima broker na Elana cenata da padne?

Yavno im e super krivo che dohodnostta na fondovete im e 2 puti po-niska ot Capman i praviat otchaiani opiti da vliazat evtino predi otchetite.

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                              Днес си доста изнервен. Много ли загуби?

Като го знам от кога търгува ) предполагам 100-200к ) нищо ти няма после ще са пове4е.. сега свивай рамене )

Коментар

• Въпреки че в момента никой не се замисля как свършва това, никак не е трудно поне да погледнем назад в историята. Всеки един развит пазар е преминавал, преминава и ще преминава през такава еуфория. Тя свършва заради някое неочаквано събитие, след което започва ефектът на доминото. Падането на цените ще доведе обратно пред офисите всички тези, които сега се тълпят пред тях да внесат пари. Това ще удари фондовете, които трябва да се освободят от акции, за да имат кеш. Спекулантите пък, предусетили кървавата баня, ще се втурнат да продават преди големите играчи.

Много вероятно е и това мнение да бъде забравено поради простата причина, че човешката алчност винаги е пререждала логичните заключения. Мисля, че всеки може да си отговори на въпроса къде сме ние. В никакъв случай не приемайте горните думи като инвестиционен съвет, защото те не са. Просто погледнете ситуацията реално. За да не се чудите после защо офертите "купува" изчезват със скоростта на светлината и виртуалното ви богатство се стопява със същите темпове.

* - Авторът е портфолио мениджър в "Елана фонд мениджмънт"
                                леле къде съм си оставил 20 % от парите - май в скоро време ще съм на опашката и аз

Коментар

Working...
                                X