Първоначално изпратено от Императорът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои са признаците на настъпваща сериозна корекция?
Collapse
X
-
Признак е когато борсата се напълни со овце, готови за стригане. Просто защото те са първо невежи, после страхливи. Чул човекът, че на борсата се правят яко кинти и се хвърля на скъпият пазар, без да разбира нищо... и мръдне ли пазарът малко надолу, паникьосва се и той и нему подобните, хукват да си спасяват пухкавите и малки заешки опашчички и сами сриват грозно пазарът... Спекулантите ги скубят с удоволствие, дългосрочните инвеститори като мене само свиват рамене, защото, купили си секси акции, знаят, че загубите им са временни и тоже допълват колкото могат... а овчиците от заешка порода зарязват цялата работа и псуват че Борсата е баси измамата...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Нещо много все впрегнахте) всяко 4удо за 3 дни.. ако си спомняте още в на4алото на годината от Елана говореха и пишеха за ръст от 20-30% на годишна база.. да ама не .. наистина някои фондове прекалиха по някои позиции
) Ясно е мом4ета 4е трябва да купувате .. може и да ви върже страха е голямо нещо.. защото ако мислехте да продавате едвали щеше да пишете тези неща с 4аст от които съм съгласен но само с 4аст
) Успех в търговията на вси4ки
Коментар
-
Този месец чакаме отчети и ако съдим по цените на акциите отчетите би трябвало да не ни разочароват....Нормално е акциите да се търгуват na forward P/E , P/BV ratio и очакванията за определени компании да са инкорпорирани в цената....
Една подобна статия преди излизането на финансовите отчети означава според мен само едно : МЕНСТРУАЦИЯ ! Просто човека е в цикъл, тва е...
А защо г-н Атанасов не посъветва клиентите си да спрат да купуват МОНБАТ??? Даже в момента има 2 оферти за по 2,000 бройки купува на 29.25 и 28.75.
След колко време ще се изплати инвестицията Ви при тези цени ??? г-н Атанасов??? Не е ли именно MONBAT балона на борсата?
И защо не изчакахте финансовите отчети и тогава да коментирате балон ли е или не нашата борса???
Може всички пари да загубя на борсата, но аз на публични изказвания от този тип не вярвам....Нека се редят хората по-опашки пред посредниците, да няма само чуждите псевдоинвеститори да клатят нашата борса.
p.s. коментара ми не е препоръка за покупка или продажба на акции. Който иска да продава, който иска да купува, но на тоя охлюв къде сравнява собствената си компания с "Лайфчойс" и "Югоагент" аз лично не вярвам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от doktorat...
А друг е въпросът, че някои от участниците са направо смешни в изказванията си - това било балон, онова било мега балон, друго пък било без пари, кой бил толкова луд да продава акции на тия "смешно ниски нива", кой пък бил луд "да си харчи парите за тия балони" и още много такива. Може би е добре, че форумът ни не е преведен и не могат да го четат чуждестранните инвеститори, не мисля, че би говорило добре за културата на българския инвеститор, ако изобщо може да се говори за култура. ...)) тогава би било възможно включването на играчи, които биха разказали за другите пазари
))
...че там пък, според историята к'ви чудеса са виждали....все на културна основа, хеле....на психологична и дребния стремеж към ...по-добро/евентуално в парично изражение/))
Коментар
-
Колеги аз лично не съм чел по-големи глупости като тия написани от Краси. Моето мнение е, че нещата са представени много апокалиптично и реалната ситуация далеч не е такава. Наистина акциите са скъпички, но не забравяйте че тук са калкулирани високи очаквания, а докато те не се окажат криви не можем да говорим за предстояща сериозна криза на пазара. Това че някой разпродал малко повече акции по няколко позиции не е смущаващо, напротив корекциите могат да бъдат и здравословни и при такива случаи е момента да се пълни, Но това всеки си го преценява за себе си. Истината е че на някой му се иска да купи евтини акции, но надали ще успее чак много евтино, защото в определен момент желаещите ще са много и тогава пазара тръгва в логичната посока. Но да не задълбавам, аз лично съм доволен от днешния ден, успех на всички в инвестирането.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikitoriaспоред мен който купува сега мисли за бъдещето си след 5-10 год и тн..учете се от миналото на европеиските пазари преди 10,20 и ако щете преди 30 години.които са инвестирали в акций в европеиските и американските борси навремето сега си живеят старините спокоино !!
стремежът към бързите печалби са сигурен път към големите загуби и пропуснати ползи
всеки трябва да мисли разумно и с главата си,както при бичи,така и при мечия пазар !!
pozdravi
Коментар
-
Тази статия на г -н Атанасов май е най-коментираното нещо, след като индексите отстъпиха. Аз не мисля, че е манипулативна, но все пак е малко преекспонирана - да се правят сравнения с Лайф чойс и други дирижабли, където доходността беше "100%" гарантирана, ми се струва несериозно - на борсата никой нищо не обещава и всеки си носи кръста сам. Иначе аз също мисля, че ще има корекция, дали малка или голяма не знам - но корекцията е задължителен път, който трябва да измине пазарът, за да утвържди своя растеж.
А друг е въпросът, че някои от участниците са направо смешни в изказванията си - това било балон, онова било мега балон, друго пък било без пари, кой бил толкова луд да продава акции на тия "смешно ниски нива", кой пък бил луд "да си харчи парите за тия балони" и още много такива. Може би е добре, че форумът ни не е преведен и не могат да го четат чуждестранните инвеститори, не мисля, че би говорило добре за културата на българския инвеститор, ако изобщо може да се говори за култура. Държа да подчертая, че включвам и себе си в тази група, макар и аз да не правя крайни изказвания
Коментар
-
според мен който купува сега мисли за бъдещето си след 5-10 год и тн..учете се от миналото на европеиските пазари преди 10,20 и ако щете преди 30 години.които са инвестирали в акций в европеиските и американските борси навремето сега си живеят старините спокоино !!
стремежът към бързите печалби са сигурен път към големите загуби и пропуснати ползи
всеки трябва да мисли разумно и с главата си,както при бичи,така и при мечия пазар !!
Коментар
-
Статията му просто започна и поне няколко дена ще продължи да държи някои /да не кажа повечето/ инвеститори наащрек. При това не само новите, а и по опитните са сложили пръста на "Пазарна_sell_приеми". И това не идва само от тази статия, а всеки го чувства смътно в себе си от известно време.
Коментар
Коментар