IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазара не реагира на добри новини:( както през 1999-2001 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Crazy Horse gotov sam za kragova otbrana po temata P/B /zabraneno e sas zakon v ofisa i ne 6ta i da 4uvam za nego kato kupuvame akcii da znae6 hahahahahhaha/ s/y drugite metodi za ocenka na akcii i pravene na investivionna strategiya. nali tova be6e parvoizto4nika na na6iya spor

Коментар

• are be 4ovek kaji koya e bankata Goldman li e JP morgan li e ... poslednite 10 pati me pitaha ve4e dali nyama da moje da vzemat za private bankinga im klienti ot nas... malko sa nagli amo 6to da ne ba4kame zaedno. edno italian4e i edni drugi pi4ove idvaha tuka 2 pati.
      Kaji ne se pravi sega....
      ne moje da e germanska bankata, za HSBS sme plunka kato pazar, Barcleys edva li 6te poemat riska .... US banka absurd, te gotovi banki tuka ne 6tyaha da kupat kato ima6e ta sega li ....

Коментар

• Коле, прави пута европейски и го продавай с чиста съвест

Коментар

• az ne moga da di6am i den bez da si gledam pazarite i BSE v 4astnost/ dori kogato samm otpuska/ - TRADING RULES !!!! tova li iska6e da kaje6? 4e se zanimavam s buma6tina v Invest. bankiraneto. Da stra6no dosadno e, oba4e ne e edinstvenoto mi zanyatie. naskoro ni byaha BNB na proverka i 6efa na grupata mi vika; abe ti si lud horata ot bankite byagat v 4astniya business a ti si napravil to4no obratnoto. 6te vidim vremeto 6te pokaje dali ne sam sgre6il... moje i da e prav

Коментар

• geek ne te razbrah koe s kakvo sam smenil??? Sry

Коментар

• Малко е пресилено да се напъвам за пут, но съм сигурен, че няма да има значими разлики във доходносите на твоя и random портфейла (за пасивно управление говорим нали?)
              Стига питал за банката де ще четеш по медиите тая година. Собствениците са големи. Айде стига. :wink:

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                Първоначално изпратено от geek
                koia e bankata?
                Ako ima niakakyv razmer i e chitava e mnogo po-dobre da se listva a AIM. Te tova li sa reshili?
                Хехехе ти пък и име искаш. До края на годината ще се чуе. Много куци условия ми даде за пута.
                Mislia che i ti she me poiskash kato trygnesh na roadshow ...kazhi pone kolko e goliama.

E kak kuci, kato ne sym ti pokazal cena pokazhi mi ti ceni i firmi i gotovo. mozhe i ne put, mozhe i forward, da ne bi da kazhesh che tyrsia samo zastrahovka...

Bobi75, moga da se otkazha ako cenata e mn visoka ili Nikola ne mozhe da dokazhe che shte izpylni usloviata na dogovora

Коментар

• Първоначално изпратено от geek
                  koia e bankata?
                  Ako ima niakakyv razmer i e chitava e mnogo po-dobre da se listva a AIM. Te tova li sa reshili?
                  Хехехе ти пък и име искаш. До края на годината ще се чуе. Много куци условия ми даде за пута.

Коментар

Първоначално изпратено от Nikola
                    Кекекекек
                    Ако следиш форума от по-отдавна ще забележиш, че мултипълите използвам главно PEG и P/S. Но да ти кажа честно за позиции от над 30 000 лв. си прилагам някакъв DCF (FCFE (two-stage) най-вече и ако е банка DDM, two stage again). Може и да се тестваш да си направиш едно портфолио, да си оптимизираш теглата на акцийките по твой избор със солвъра и да видим какъв VaR ще ти изплюе екселчето. Истината, е че пазар, който ще дава доходност от по минимум 20-30% в следващите години не си заслужава занимавката. Ако хванеш БГ40 и си избереш random 5 акции ти гарантирам, че ще изкараш по-голяма печалба от колкото, ако прилагаш по-горе споменатите модели за оценка на акции.
                    Nikola, super e, che garantirash. Izberi si 5 sluchaini akcii i mi prodai put options za sled 3 godini na 30% godishna dohodnost. Shte si kupia kolemi kolichestva Samo triabva da mi dokazhesh che shte imash cash da si izpylnish dogovora
                    То и един Superlud се опитваше да сключи такъв договор с Никола, ама се отказа нешо. И ти ще избягаш

Коментар

• Lupo, napylno e vyzmozhno. I to ne samo v BG, i na drugi mesta se sluchva, i az tochno takiva investicii tyrsia. No niakoi da mi predlozhi siguren exit sled 3 god na 30% p.a. - tova ne e za prenebregvane
                      vse pak risk/reward-a e mnogo mnogo po-razlichen...

Коментар

Първоначално изпратено от Nikola
                        Кекекекек
                        Ако следиш форума от по-отдавна ще забележиш, че мултипълите използвам главно PEG и P/S. Но да ти кажа честно за позиции от над 30 000 лв. си прилагам някакъв DCF (FCFE (two-stage) най-вече и ако е банка DDM, two stage again). Може и да се тестваш да си направиш едно портфолио, да си оптимизираш теглата на акцийките по твой избор със солвъра и да видим какъв VaR ще ти изплюе екселчето. Истината, е че пазар, който ще дава доходност от по минимум 20-30% в следващите години не си заслужава занимавката. Ако хванеш БГ40 и си избереш random 5 акции ти гарантирам, че ще изкараш по-голяма печалба от колкото, ако прилагаш по-горе споменатите модели за оценка на акции.
                        Nikola, super e, che garantirash. Izberi si 5 sluchaini akcii i mi prodai put options za sled 3 godini na 30% godishna dohodnost. Shte si kupia kolemi kolichestva Samo triabva da mi dokazhesh che shte imash cash da si izpylnish dogovora
                        Geek, не виждаш ли добри песпективи за някои компании на БФБ, още тази година да направят 100% доходност.

Коментар

• Alfatech, ti si ot riadkata poroda hora, koito sa smenili trading za M&A
                          pri tolkova IPOta i eventualni sdelki viarno che ima business, ama chak pyk..

uspeh!

Коментар

Първоначално изпратено от Alfatech
                            Ayde kazvay koga e Ipoto ili ne6to drugo interesno za taya banka.
                            Радвам се че изчистихме този малък спор.
                            Относно банката.... нещат чужденците да се листва (в България).
                            koia e bankata?

Коментар

Кекекекек

Коментар

• Първоначално изпратено от Alfatech
                                vidyah 4e iska6 da ne spe4eli6 ni6to na 48.50 i se izjivyah kato robin hood, pak i de da znam ABN Amro moje i da vklu4ay KTB v planovete si za M&A
                                по скоро към 56.50

Коментар

Working...
                                X