Първоначално изпратено от just a trader
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазара не реагира на добри новини:( както през 1999-2001 г.
Collapse
X
-
Bobi75
Чак сега се загледах в заглавието "Пазарът не реагирал на добри новини".
Ами колкото и да ни се иска след всяка новина да скача пазара, трябва да споделя, че в дебелите книги пише, че по принцип за една адкция една или две добри новини не са нищо и че по принцип пазарън не реагира ведна на новините (или понякога само краткосрочно), или вече е реагирал, или че новините са само един малък компонент за движението муОщ повече, ако има тренд и камъни от луната да падат все тая
А честито
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от just a tradera ne mislite li,4e osven IPOtata, segashnata situacia e SILNO koreliranai sus politi4ekata obstanovka v BG v momenta i valqshtite "4erveni to4li" ot strana na EU kum BG, zaradi bezpodobnata korupcia i DEBILSKI skandali razdirashti politi4eskata prosloika???
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от just a tradera ne mislite li,4e osven IPOtata, segashnata situacia e SILNO koreliranai sus politi4ekata obstanovka v BG v momenta i valqshtite "4erveni to4li" ot strana na EU kum BG, zaradi bezpodobnata korupcia i DEBILSKI skandali razdirashti politi4eskata prosloika???
Коментар
-
Финансови новини
Фирмите обявиха рекордни печалби. За първите три месеца на годината приходите в бюджета от данък печалба са 649,4 млн. лв., или 49,2% от разчетите за цялата 2007 г. Приходите са с 45% по-високи отколкото за същия период на миналата година. Нарастването на печалбите на фирмите е една от причините за високите постъпления в хазната, коментираха от Министерството на финансите. По-зле вървят приходите от ДДС. До март те са 1,13 млрд. лв., или 18% от годишния план. Те са с 88 млн. лв. по-малко от приходите през същия период на миналата година. Това се дължи на новия начин на плащане на ДДС с влизането ни в ЕС. За три месеца всичките данъчни приходи са 2,9 млрд. лв. Те са 23,2% от плана за годината, или с 11,8% повече от 2006 г.
Източник: Стандарт
Коментар
-
Bobi75
за съжаление мога да споделя, че българските банки са много мудни и се чудя дали наистина биха могли да направят нещо свястно в областта на M&A
Коментар
-
geek prav si taka e za migraciyata na kadri. az oba4e predi da se varna v bankoviya sektor byah 7 godini v edin golyam IP i sled tova vav edna ot golemite Konsultantski ka6ti. tolkova buz planove za M&A, targovi predlojeniya i pro4ie gluposti sam napisal, 4e mi se povra6ta. Tuk v novata mi rabota /Bankata/ 4estno da si priznaya za momenta tejesta e po kam PM a ne kam 4istoto Investicionno bankirane. moje di 6te napravim 2 IPO do kray na godinata no az ne davam zor za pove4e. Borya se s zabi i nokti da si strukturiram biznesa v posoka upravlenie na portfeili. Tam mi e sarceto vapreki opita mi v M&A. Ako e rakal Gospod i KOmpaniyata maika ... moje i da se zadarja po dalgo v bankoviya sektor.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaВие пък как говорите за M&A все едно е най-тъпото нещo на света. На този етап в CCE преди да има trading трябва да има M&A. Не знам дали следите какво става из emerging markets в CCE но почти няма публично дружество в Македония, Сърбия, Черна гора etc в което някой западен фонд да не притежава не лош %.
Alfatech, не знам къде работиш, за да преценя дали ще ви дръпнат клиенти. Ще стане малко ситуацията с институцията, в която работи CrazyHorse и като DB. А относно това, че Barcleys не са искали да купят банка е съвсем нормално да не им се дават 4-5 P/B за треторазредни банки без диврсифициран кредитен портфейл и широка депозитна база.
Коментар
-
Anton Chigurh
Вие пък как говорите за M&A все едно е най-тъпото нещo на света. На този етап в CCE преди да има trading трябва да има M&A. Не знам дали следите какво става из emerging markets в CCE но почти няма публично дружество в Македония, Сърбия, Черна гора etc в което някой западен фонд да не притежава не лош %.
Alfatech, не знам къде работиш, за да преценя дали ще ви дръпнат клиенти. Ще стане малко ситуацията с институцията, в която работи CrazyHorse и като DB. А относно това, че Barcleys не са искали да купят банка е съвсем нормално да не им се дават 4-5 P/B за треторазредни банки без диврсифициран кредитен портфейл и широка депозитна база.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alfatechgeek ne te razbrah koe s kakvo sam smenil??? Sry
Misylta mi beshe, che e po-razprostraneno hora ot M&A da se prehvyrliat v trading, asset management ili kakto tam shte se kazva rabota na "buy side", a ne obratno
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaМалко е пресилено да се напъвам за пут, но съм сигурен, че няма да има значими разлики във доходносите на твоя и random портфейла (за пасивно управление говорим нали?)
Стига питал за банката де ще четеш по медиите тая година. Собствениците са големи. Айде стига. :wink:
za opciata se sheguvam, de- nito ti shte izdadesh, nito az sthe kupia ot fiz. lice.
Mozhe bi si prav, osobeno ako stava vypros za 3 god i poveche.
Inache ne sym privyrzhenik obache na pasivnoto upravlenie. Vzimam konkretni pozicii, na oportunistichen princip, kydeto mislia che razbiram situaciata. Poziciite mi sa sydyrzhatelni sami za sebe si, a ne zashtoto sa chast ot nikakyv goliam i optimiziran portfeil.
Коментар
Коментар