IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазара не реагира на добри новини:( както през 1999-2001 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от just a trader
    a ne mislite li,4e osven IPOtata, segashnata situacia e SILNO koreliranai sus politi4ekata obstanovka v BG v momenta i valqshtite "4erveni to4li" ot strana na EU kum BG, zaradi bezpodobnata korupcia i DEBILSKI skandali razdirashti politi4eskata prosloika???
    тези които ги вълнува такава информация първо не са в БГ и второ обменят евра и долари за левчета за да записват по ипо-тата...

Коментар

• Чак сега се загледах в заглавието "Пазарът не реагирал на добри новини".

Ами колкото и да ни се иска след всяка новина да скача пазара, трябва да споделя, че в дебелите книги пише, че по принцип за една адкция една или две добри новини не са нищо и че по принцип пазарън не реагира ведна на новините (или понякога само краткосрочно), или вече е реагирал, или че новините са само един малък компонент за движението му Ощ повече, ако има тренд и камъни от луната да падат все тая

А честито

Коментар

a ne mislite li,4e osven IPOtata, segashnata situacia e SILNO koreliranai sus politi4ekata obstanovka v BG v momenta i valqshtite "4erveni to4li" ot strana na EU kum BG, zaradi bezpodobnata korupcia i DEBILSKI skandali razdirashti politi4eskata prosloika???
        Highly probable...

Коментар

Highly probable...

Коментар

• a ne mislite li,4e osven IPOtata, segashnata situacia e SILNO koreliranai sus politi4ekata obstanovka v BG v momenta i valqshtite "4erveni to4li" ot strana na EU kum BG, zaradi bezpodobnata korupcia i DEBILSKI skandali razdirashti politi4eskata prosloika???

Коментар

• Mnogo umriala sesia dnes na bse! zashto taka? vizhdam che baba mi si e prodala 50te akciiki ot petrol i e srutila pazara

V Anglia e pochiven den, da ne se okazhe, che chast ot tyrgoviata idva ottam? Ili prosto "the Gergiovden effect" si kazva dumata...

Коментар

• Финансови новини

Фирмите обявиха рекордни печалби. За първите три месеца на годината приходите в бюджета от данък печалба са 649,4 млн. лв., или 49,2% от разчетите за цялата 2007 г. Приходите са с 45% по-високи отколкото за същия период на миналата година. Нарастването на печалбите на фирмите е една от причините за високите постъпления в хазната, коментираха от Министерството на финансите. По-зле вървят приходите от ДДС. До март те са 1,13 млрд. лв., или 18% от годишния план. Те са с 88 млн. лв. по-малко от приходите през същия период на миналата година. Това се дължи на новия начин на плащане на ДДС с влизането ни в ЕС. За три месеца всичките данъчни приходи са 2,9 млрд. лв. Те са 23,2% от плана за годината, или с 11,8% повече от 2006 г.

Източник: Стандарт

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                  за съжаление мога да споделя, че българските банки са много мудни и се чудя дали наистина биха могли да направят нещо свястно в областта на M&A
                  Боби не всички са много мудни, някой са само мудни ;-)

Коментар

• за съжаление мога да споделя, че българските банки са много мудни и се чудя дали наистина биха могли да направят нещо свястно в областта на M&A

Коментар

• geek prav si taka e za migraciyata na kadri. az oba4e predi da se varna v bankoviya sektor byah 7 godini v edin golyam IP i sled tova vav edna ot golemite Konsultantski ka6ti. tolkova buz planove za M&A, targovi predlojeniya i pro4ie gluposti sam napisal, 4e mi se povra6ta. Tuk v novata mi rabota /Bankata/ 4estno da si priznaya za momenta tejesta e po kam PM a ne kam 4istoto Investicionno bankirane. moje di 6te napravim 2 IPO do kray na godinata no az ne davam zor za pove4e. Borya se s zabi i nokti da si strukturiram biznesa v posoka upravlenie na portfeili. Tam mi e sarceto vapreki opita mi v M&A. Ako e rakal Gospod i KOmpaniyata maika ... moje i da se zadarja po dalgo v bankoviya sektor.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                        Вие пък как говорите за M&A все едно е най-тъпото нещo на света. На този етап в CCE преди да има trading трябва да има M&A. Не знам дали следите какво става из emerging markets в CCE но почти няма публично дружество в Македония, Сърбия, Черна гора etc в което някой западен фонд да не притежава не лош %.
                        Alfatech, не знам къде работиш, за да преценя дали ще ви дръпнат клиенти. Ще стане малко ситуацията с институцията, в която работи CrazyHorse и като DB. А относно това, че Barcleys не са искали да купят банка е съвсем нормално да не им се дават 4-5 P/B за треторазредни банки без диврсифициран кредитен портфейл и широка депозитна база.
                        e, ti pyk sega...M&A e mnogo "high profile" i az imam specialno otnoshenie kym tozi business!!! prosto e vypros na predpochitanie, a ne na merene na niakoi raboti

Коментар

• тук всеки за нещо си говори, а каква беше основната тема...

Коментар

• Вие пък как говорите за M&A все едно е най-тъпото нещo на света. На този етап в CCE преди да има trading трябва да има M&A. Не знам дали следите какво става из emerging markets в CCE но почти няма публично дружество в Македония, Сърбия, Черна гора etc в което някой западен фонд да не притежава не лош %.
                            Alfatech, не знам къде работиш, за да преценя дали ще ви дръпнат клиенти. Ще стане малко ситуацията с институцията, в която работи CrazyHorse и като DB. А относно това, че Barcleys не са искали да купят банка е съвсем нормално да не им се дават 4-5 P/B за треторазредни банки без диврсифициран кредитен портфейл и широка депозитна база.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alfatech
                              geek ne te razbrah koe s kakvo sam smenil??? Sry
                              alfatech, ot postovete ti razbrah, che si pravil portfolio management ot dosta godini, a posle si se premestil v M&A. Mozhe i da ne sym razbral tochno, za koeto se izviniavam.

Misylta mi beshe, che e po-razprostraneno hora ot M&A da se prehvyrliat v trading, asset management ili kakto tam shte se kazva rabota na "buy side", a ne obratno

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                                Малко е пресилено да се напъвам за пут, но съм сигурен, че няма да има значими разлики във доходносите на твоя и random портфейла (за пасивно управление говорим нали?)
                                Стига питал за банката де ще четеш по медиите тая година. Собствениците са големи. Айде стига. :wink:
                                dobre, dobre...prav si za bankata!!

za opciata se sheguvam, de - nito ti shte izdadesh, nito az sthe kupia ot fiz. lice.

Mozhe bi si prav, osobeno ako stava vypros za 3 god i poveche.
                                Inache ne sym privyrzhenik obache na pasivnoto upravlenie. Vzimam konkretni pozicii, na oportunistichen princip, kydeto mislia che razbiram situaciata. Poziciite mi sa sydyrzhatelni sami za sebe si, a ne zashtoto sa chast ot nikakyv goliam i optimiziran portfeil.

Коментар

Working...
                                X