Първоначално изпратено от Facts
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазара не реагира на добри новини:( както през 1999-2001 г.
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от FactsПазара не реагира на добри новини
Може и да греша, но наистина (!) вестници не чета... Моето наивно (лично) мнение е, че политическата криза няма да срине борсата. Никое правителство няма полза от това!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Crazy Horse
по принцип чета понякога форумите защото ми е интересно какво мислят част от маскираните с прякори големи играчи на БФБ и т.н ритейлъри.
Коментари правя рядко защото не ми се влиза в безмислени спорове, но не мога да не те попитам от кога търгуваш акции? Прости ми грубото изказване, но кредитния рейтинг няма нищо общо с цената и интереса към акцията. Повярвай ми изкарвам си хляба с това от 97г. и познавам манталитета на западния инвеститор. Моля ит се не говори за рейтинги това не са ти облигации)))))))))
Коментар
-
Пазара не реагира на добри новини
Най-силният човек в държавата вчера ти каза, че последните скандали са свидетелство за "разпад на държавността"... За инвеститорските уши това звучи като "гепи каквото можеш и бегай..."
Коментар
-
Re: Пазара не реагира на добри новиникакто през 1999-2001
Първоначално изпратено от интересуващ_се...
Моля младите участници да не коментират
Прави впечатление, не толкова - дискриминирането на определена група хора, колкото невъзможността да се включи и някоя дама при обсъждането на тази тема (при горните начални условия)...
За мен пазарът -в частност - неговите участници (физически, или юридически лица) - трупат опит и вземат по-разумни решения, отколкото при самото му създаване. Може би е в сила и твърдението, че съществуваха повече свободни средства (особено при възникването на някои юридически). Ентусиазмът -се сменя с прагматизъм. Колкото и малък да е периодът на съществуване на БФБ, при анализите се търси повече крайният резултат, съпоставят се резултатите от несъпоставими дружества, но предстоят добри новини, които постепенно ще активизират пазара.
Лично мнение!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Re: Пазара не реагира на добри новиникакто през 1999-2001
Първоначално изпратено от интересуващ_се.... при Фазерлес имаше ръст, имаше ръст и .... но доста слабо.....Но след ИПО-тата може нещата да си дойдат на местата.
Life won't wait for you.
Коментар
-
Мисля че малко преувеличавате моща на българския пазар. Минаха и вървят концентрирани ипо-та за 200+ млн и тъй като се очаква презаписване изтеглените средства са поне 500-600 млн. Което щe ме извинявате ама за нашите мащаби е много. Плюс изтеглените чужди капитали по време на китайската криза и картинката става ясна. Нека мината ипо-тата и цените ще се върнат обратно с върнатите капитали. Повече за позициите с добри новини и по- малко за тези с не толкова добри.
Коментар
-
Пари има, виждаме якото презаписване, значи пари има, но вече всичко е доста надценено и кой ще ти купува като няма ясното откъде мже да се налеят пари в надценени дружества. Може да стане единствено ако борсата се продаде бързо, а другия фактор е ако дружествата получат кредитен рейтинг. Чужд портфолио инвестор едва ли го интересува отчета и предпирятието без то да има кредитен рейтинг...
Коментар
-
Пазара не реагира на добри новини:( както през 1999-2001 г.
Например Тодоров извадиха добър отчет, никакъв резултат, Монбат добър отчет, пак така, при Фазерлес имаше ръст, имаше ръст и при Спарки заради сплита, така че горе долу пазара реагира, но доста слабо.
Малко ми заприличва ситуацията като през периода 1999-2001 г.
Може би заради IPO-тата няма свободни пари на пазара
Но пък и в IPO-тата влизат горещи неориентирани пари, които ще бързат да излязат и може и след тях да няма положително развитие
Впечатленията на по-опитните какви са, виждате ли аналогия с 1999-2001 г.
Моля младите участници да не коментиратТагове: Отмаркиране на всички
Коментар