IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазара не реагира на добри новини:( както през 1999-2001 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• kazva se nayam ideya - samo da te popravya ))
    OK, ima6 nyakakvi umeniya i poznaniya priznavam! Vijdam 4e ima6 i jelanie koeto e super!
    Ima6 li konsultantski licenz ili CFA?
    Ako da, i si fluent in English moje6 da mi izprati6 CV na maila. Sledva6tiyat mesec 6te mi tryabva 4ist konsultant na klientski portfeili
    Ako si izdarji6 testovete /Finansov analiz + 2 texta na english/ s udovolstvie 6te moje6 da konsultira6 po sa6tiya na4in na volya!
    Seriozno ti govorya! Ne moje6 da si predstavi6 kolko trudno se namirat 4itavi znae6ti angliiski konsultanti!
    Take a chance!

Коментар

• kazva se nayam ideya - samo da te popravya ))
      OK, ima6 nyakakvi umeniya i poznaniya priznavam! Vijdam 4e ima6 i jelanie koeto e super!
      Ima6 li konsultantski licenz ili CFA?
      Ako da, i si fluent in English moje6 da mi izprati6 CV na maila. Sledva6tiyat mesec 6te mi tryabva 4ist konsultant na klientski portfeili
      Ako si izdarji6 testovete /Finansov analiz + 2 texta na english/ s udovolstvie 6te moje6 da konsultira6 po sa6tiya na4in na volya!
      Seriozno ti govorya! Ne moje6 da si predstavi6 kolko trudno se namirat 4itavi znae6ti angliiski konsultanti!
      Take a chance!

Коментар

• Пазарите се движат не толкова от новини, колкото от очаквания
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Аз не казвам че P/BV е добро - просто много компании напрактика не работят както трябва, но си имат наследени активи, които струват в пъти над пазарната капитализация на компанията. В такъв случай стойността на компанията като сбор от активи е доста повече от колкото като действащо предприятие. Софарма е типичен пример за компания която не се оценява на основата на P/BV, но то е защото си показва отлични резултати. Някой трябва да е пълен идиот за да тръгне да оценява фармацефтична компания с такъв профит маржин на основата на счетоводна стойност. Виж Gramercy си нямам на идея защо купуват, но силно се съмнявам че е само заради растежа на EPS

Но ако погледнеш голяма част от туристическите фирми например - ами на тях активите им струват в пъти и над счетоводната стойност, а печалбата която изкарват в отчетите им едва едва покрива изискваната рентабилност и на счетоводната стойност. Но пак човек трябва да е съвсем заблуден за да смята че трябва при оценката на такива компании да слага голяма тежест на печалбата. Печалбата е такава каквато мениджъригте искат да бъде, а не толкова колкото може и сигурно колкото изкарват в действителност. Много по-лесно и близо до реалността е да се оценява като сбор от активи отколкото като дисконтира стойност на очаквани парични потоци.

За банките да не говорим там е ясно само едно - банковите активи ще растат със сигурност през следващите години и то като най-вероятно темповете им на растеж ще са двуцифрени, но как ще се разположи в годините този растеж, от къде ще дойдат парите - има прекалено много несигурност за да се гледа някаква прогноза за печалба.

Коментар

• priemam s usmivka tova 4e ne znam kakvo stava v BG. o4evidno ne si pro4el vnimatelno postovete mi. Prosto si mal4a, gledam i 4eta kakvo pi6at retailarite... i si var6a rabotata vkl. i na BSE hahahahahha.
            zayadoh se s Crazy Horse za credit ratings za6toto znam kak se pravyat portfeili obvarzani s krediten rating v instituciite. POsle kato razbrah 4e mi e kolega my se izvinih i taka...
            Vsa6tnost ne kazvam 4e sam po-umen - kazvam kakvo gledat tezi koito 6te doidat da isipat pari na BSE. OK?
            Iska6 li primer za glupostta P/BV? Eto ti. Za6to Gramercy fund kupi SFARM pri tolkova nisak P/BV? M&A sdelka moje bi? Da i tova, no osnovno za ne6to drugo koeto 6te stane yasno sled 4-5 meseca, a to povyarvay mi e svarzano s RASTEJA na EPS !!!
            Uspeh!!!

Коментар

• Личи си че си нямаш на идея какво става в България Аз лично гледам това което върши работа. ако P/BV върши работа гледам него, ако не върши гледам друго. Ако човек си мисли че е по-умен от масата играчи, може и да е прав, но ще му се наложи доста да почака, за да разбере дали е така. А докато си чака останалите позиции си растят.
              А що се отнася до 350 милиона - сигурен съм че доста по-голяма сума чака, просто някой закъснели играчи, които са чакали по-добри цени сега продават защото вече няма много време. А тези които искат да влезат да не са луди да не почакат такива закъснели птички да свалят още цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alfatech
                ravnovesie tryabvat 350 Mio za Ipota toya mesec be 4ovek. slu6am tuka sme6ni komentari 4e imalo pari. nyama pari be hora - fondovete ne nabirat kapital s tempa na narastvane na predlaganeto, a sobstvenite institucionalni portfeili sa na iz4ezvane / politikata na bankite se prenasya zdravo kam retaila/. pazara e plitak ne stava li yasno imenno ot tezi sme6ni situacii;
                - kompaniyata X bie konsensusa/ot4etite i sa v pati po-dobri ot predi6niyat period/ i ne se kupuva
                6to ne se kupuva. mi za6toto tryabva da se iz4aka do june. togava pak 6te si govorim
                mislia che FIB shte mogat da syberat nemalko pari ot chuzhdi investitori. Za drugite IPO-ta tova vazhi v po-malka stepen - ne znam dali imat planove za roadshow v chuzhbina.
                inache che pazaryt e mn plityk i vseki chaka, sym syglasen

Коментар

• pazarat 6te pravi min 25% godi6no prez sledva6tite 3-4 godini badi ubeden v tova. potenciala e dobar. kogato masoviya investitor zapo4ne da gleda PEG ratioto na kompaniite a ne bezumni koeficienti kato P/B koito ne se izpolzvat v US ot 20 godini, togava i tapotiyata 4e mn akcii bili nadceneni 6te evoluira.
                  kogato predlagam da se kupi dadena poziciya za portfeila da ne bi da me interesuva likvidacionnata kvota ili 6te kupuvam kolite i burata na kompaniyata ta da gledam P/B.
                  Smeh golem. Interesuva me dali LT growth na kompaniyata savpada s teku6toto trailing P/E i kato poslu6am malko kakvo mi kazva menegementa, konunkturata za produktoviya mix i si napasvam uravnenieto za cenata.
                  Tova e. Ne sam otkril toplata voda prosto prilagam tova keto sam nau4il i gledal ot western PM.

Коментар

• ravnovesie tryabvat 350 Mio za Ipota toya mesec be 4ovek. slu6am tuka sme6ni komentari 4e imalo pari. nyama pari be hora - fondovete ne nabirat kapital s tempa na narastvane na predlaganeto, a sobstvenite institucionalni portfeili sa na iz4ezvane / politikata na bankite se prenasya zdravo kam retaila/. pazara e plitak ne stava li yasno imenno ot tezi sme6ni situacii;
                    - kompaniyata X bie konsensusa/ot4etite i sa v pati po-dobri ot predi6niyat period/ i ne se kupuva
                    6to ne se kupuva. mi za6toto tryabva da se iz4aka do june. togava pak 6te si govorim

Коментар

• da da Crazy man vidyah go, imah rabota sry 4e ne ti otgovorih - emi extra si zna4i. C e super instituciya. 4estno da ti kaja nikoga ne sam imal neyni akcii za6toto kakto znae6 dohodnostta im e malka. az otgovaryam za Investment bankinga na edno myasto /poslednite 3 god otgovaryah za portfeilnite investicii osven vsi4ko ostanalo/. taka 4e kakto vijda6 imame kakvo da si kajem.

Коментар

• Пазара не реагира, защото чака. Още повече че вече 20-30 % на година за портфейл едва ли ще изглеждат нищожно малко и моментите за влизане и за излизане стават все по-важни, за да се получат и тези проценти.

Коментар

• Алфатех, имаш лично съобщение.

Коментар

• nishto losho ne kazvaite ptotiv kazahstan- ot 1 godina sam neprjako na pazara tma i sam mnogo dovolen. zaedno s vietnam mi opraviha portfolioto minalata godina.
                            sas zdrave i prijaten spor

Коментар

• kaji samo v IP v Banka ili v Asset Management si , ako potragne razgovora moje i po tel da go prenesem po nyakoe vreme / po udobno e/

Коментар

• Goldman nyama da doidat nito tazi nito sledva6tata godina- prav si. no i ti si si vinoven - celi se v ne6to po malko , razdrobeno kato investitori i s yasni kriterii - primerno da ne moje da se izliza prez sledva6tite 12m, da se izliza s 2-3 meseca predizvestie i t.n. 4astnite fondove navan taka pravyat. tam izlizaneto sa6to e priklu4enie. Ima6e 2000 -2001 edin fond na Lazard koito napravi 200% no popitay kak se izliza ot nego ...
                                Ne znam .... po4va da mi pisva cyalata taya buma6tina okolo investiciite tuk. i vzaimnite fondove i sobstvenite institucionalni portfeili sa ujasna buma6tina, pisane, ot4eti, prezentacii .... limiti. Za tova ti kazah ne6to kato venture fund /zatvoren za izvestno vreme/ may 6te e po dobre

Коментар

Working...
                                X