IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Леонид
    Зер един месец вървеше сражение за всяка стотинка надолу като по Волоколамското шосе. Човек стиска с надеждата трендът аха да се обърне и затъва.
    М-да!Ако беше комунист щеше да устискаш.

А сега сериозно.Мисля че си сбъркал.Всеки момент че спре да пада и полека ще се закатери.
    Бе устискано не Волоколамското шосе, а едва Ленинградското...
    Сериозно, сигурно съм сбъркал от нерви сега с КАО, но въпросът ми бе по-скоро защо да рискувам нов месец нерви.

Коментар

• В-к "Кеш" 22юни 2007г.
      Трезор с 63.4 % ръст на печалбата
      --------------------------------------------
      "През първото тримесечие на 2007г. ПИБ достигна ръстот 63.4% на годишна база в банкирането на дребно ,отбелязвайки ръст съответно от 46.68% за потребителските кредити и 81.79 % за ипотечните спрямо същия период на миналата година.
      Банката затвърди водещите си позиции в картовия бизнес.В края на март броят на издадените дебитни и кредитни карти надхвърли половин милион ,като ръстът епри кредитните карти на годишна база е 89.46%.Банката е инсталирала АТМ устройства в новия терминал на летище София и в най-модерните търговски центрове в София и страната."

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
        Започне ли някой да им говори за "търпение" и "дълги портфейли" значи и той самият очаква някакво понижение скоро, но тъй като си е купил, иска сега и аз да купувам, че да му крепя позицията, ама мене ме нема в целата схема!
        La Costa, зависи от гледната точка. Това не е оня пазар дето беше допреди година в който и компания с активи 3 торби с л*йна (с извинение) да си купиш, пак ще спечелиш. Инвеститорите са с различен risk aversion. Аз например, усещам, че експозицията ми вече е твърде голяма (според мойте разбирания) и съм сложил една солидна част в ПИБ, тъй като няма начин да сбъркам (определям я като сравнително нискорискова и слабо волатилна). От друга страна съм сигурен в солидния растеж и фундамента на банката и трето има възможност за доста прилични доходи в средносрочен план, ако парите се управляват добре. Не на последно място ще вкарам ликвидността в цялата теза и мисля че нещата се навръзват. Знам, че няма данаправя 400% за три месеца (както ми се случи с елтос), но знам че мога да вляза с голяма експозиция и тя няма да носи голям риск, ще е ликвидна и ще има приличен прираст, който изразен в брутна сума не е никак малък според моите разбирания. И най-важното няма да има нужда да проверявам котировките по всевъзможни начини и да се вълнивам излишно(когато трябва да свърша нещо по-важно), а ще мога хем да се фокусирам върху основния си бизнес (който ми е доста по-доходоносен от всяка една акция), хем да си знам че ще си имам един приличен доход и ще мога да го обърна в кеш за 2-3 дни.

Коментар

• Зер един месец вървеше сражение за всяка стотинка надолу като по Волоколамското шосе. Човек стиска с надеждата трендът аха да се обърне и затъва.
          М-да!Ако беше комунист щеше да устискаш.

А сега сериозно.Мисля че си сбъркал.Всеки момент че спре да пада и полека ще се закатери.

Коментар

• Може би нещо не разбирам, но ако една акция, дори не точно ПИБ, се запъти от 12 към 11, защо човек да не излезе от позицията? Ако после обратно тръгне да пробива 12, пак да влезе, та дори и след година.

Вярно че всяко влез-излез струва около 1% та и повече. Но днес като си продадох най-после Каолина, чудих се защо не го продадох още на 14 и отгоре. Зер един месец вървеше сражение за всяка стотинка надолу като по Волоколамското шосе. Човек стиска с надеждата трендът аха да се обърне и затъва.

Друг е въпросът за акция с година време зад гърба си и доказан положителен тренд.

PS С Батя съм съгласен, но човек бяга най вече от инстинкт за самосъхранение, а не за да прескача летви.

Коментар

• Момци чекайте да ви обясня идеята на Ла коста,
              оня е печен форумец и го разбирам какво иска да ви каже
              Значи термини като "търпение" и "дълги портфейли" са подходящи за инвеститори като ДФ и ПФ дето гонят 20-30% годишно.
              Само че летвата на спекулатори като Батя ви и Ла коста е по-височко вдигната и ПИБ не се вписва в пейзажа на такъв тип портфейл.
              Така че всеки според амбициите

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
                Започне ли някой да им говори за "търпение" и "дълги портфейли" значи и той самият очаква някакво понижение скоро, но тъй като си е купил, иска сега и аз да купувам, че да му крепя позицията, ама мене ме нема в целата схема!
                Ако искаш колега си купувай, всеки има право да си сподели мнението тука.
                Това, че тази позиция нещо не ти харесва - ами просто не влизай тука.
                Днес доста хора си накупиха и това не означава , че са се набутали, защото малко цената се е слегнала. Ако още малко падне , пак ще си купиме, не се притеснявай за тези които са готови да чакат. По други позиции също сме чакали и сериозно сме спечелили.
                Така че всеки сам да си прави сметката - колкото повече мнения - толкова по-интересно, който иска да ги чете.

Коментар

• Започне ли някой да им говори за "търпение" и "дълги портфейли" значи и той самият очаква някакво понижение скоро, но тъй като си е купил, иска сега и аз да купувам, че да му крепя позицията, ама мене ме нема в целата схема!

Коментар

• Ще станат тука нещата деца, ама не толкова бързо колкото ни се иска На голямата позиция и е необходимо по-вече време да се развие , така че ТЪРПЕНИЕ му е майката и дълги пртфейли

Коментар

• МартинГейл, наистина ли ще направиш това? :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси
                        Някой може ли да обясни какви са тези акции на 10,70 лева след 13:00 часа и Аз искам от тях??????
                        Ako si dobro momiche moga da ti shitna crosovo moite.

Коментар

Някой може ли да обясни какви са тези акции на 10,70 лева след 13:00 часа и Аз искам от тях??????
                          http://www.investor.bg/?cat=5&id=51922
                          Само новоиздадените 10 млн. акции на ПИБ ще се търгуват в понеделник

Само новоиздадените 10 млн. акции от увеличението на капитала на Първа инвестиционна банка ще се търгуват от понеделник, докато останалите 6,5 млн. акции, част от IPO-то на банката, ще могат да се търгуват от четвъртък. В понеделник ще бъдат осъществени регистрационни сделки с въпросните 6,5 млн. акции и след приключване на сетълмента в сряда, от следващия ден и тези акции ще могат да се търгуват.

В проспекта за първично публично предлагане на акции от ПИБ е записано, че на всеки акционер ще бъдат разпределени 1/3 стари и 2/3 нови акции, при положение че общото предлагане е 15 млн. акции, като не е задължително това условие да бъде спазено.

Теорeтично при 16,5 млн. акции новите са 6/10, а старите - 4/10.

На практика е проведено проучване сред инвеститорите и на тези, които не искат да продават веднага, са разпределени съществуващи акции, които ще бъдат налични за търговия в четвъртък. Съответно за спекулативно настроените са останали достатъчно новоемитирани акции и те ще могат да бъдат изтъргувани в понеделник, научи Investor.bg от мениджъра по емисията ПФБК. Използвана е възможността в проспекта, че не е задължително съотношението между стари и нови акции да е 1/2.

Коментар

Първоначално изпратено от Ned
                            Първоначално изпратено от Деси
                            Вземи си, горе над тях си пише!
                            Благодаря :-)
                            Сега минават допълнителните 6,5 млн акции от ПФБК.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ned
                              Първоначално изпратено от Деси
                              Благодаря :-)
                              Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

Коментар

Working...
                                X