IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ре Ре:

Моето мнение е, че има една група от акъли, които дърпат конците отгоре, имат визия за развитие, гонят големи инвестиции и т.н., а пък са зарязали хорицата със спестяванията, сигурно има причина за това. Иначе всичко, което знам за тази банка са слухове, т.е. непотвърдена информация, така че не ми се иска да я разгласявам. Предполагам, че банката, ще върви напред и нагоре, преживяла е доста по-трудни времена от днешните и е оцеляла и се е развила.
    Генералното ми мнение е, ДА заслужава си тази банка.

Обаче пак казвам, не ги разбирам финансиите много много. Също така не знам и как да тълкувам информацията, която излиза, правилно. Просто борсата ми е алтернатива на банка, в която да си държа спестяванията.

Коментар

• , доколко е ликвидна такава банка,

От тази по-ликвидна виждаш ли на нашата борса!?
      Може би искаш да питаш дали ще спечелиш от акциите и.
      Моето скромно мнение е: най-вероятно да.
      Ти как мислиш?

Коментар

• друго РЕ:

Май идеята на коментара ми се изкриви. Идеята ми беше не толкова да коментираме фронт-офисите, колкото някой да изрази мнение за това, доколко е ликвидна такава банка, до колко си заслужава да се инвестира в нея и т.н.
        Колкото до фронт-офиса на клона, който споменах, там има 1 много приятна женица и 1 младеж, които първо са много учтиви и после дават смислени отговори на въпросите, не знам колко са верни обаче. За разлика от тях останалите трима, изглеждат сопнати, не можеш да изкопчиш информацията, която ти трябва, дори и да ги заплашваш сигурно :-). Та това повече се дължи на нагласа, отколкото на заплатата, която взимаш, разбира се заплатата е 1 от трите важни фактора.

Коментар

• Проблемът е, че от Пощенска, CCB и ДСК реших да се местя в ПИБ. Мисълта ми е, в другите 3 ми се струва, че е по-зле работата . Това от една страна от друга обаче, какво е основанието на такава банка като ПИБ да претендира за каквото и да било, след като това, с което гражданите се сблъскват е слабо казано плачевно.
          S tova koeto ti si se sbluskval vuv FIB, vseki edin ot nas se sbluskva postoqnno v ezednevieto si. Kakvi zaplati poluchavat front-office sluzitelite??? Sus sigurnost niski. I ti da se razpravqsh po cql den s idioti za 400 BGN na mesec, nqma da obrushtash vnimanie na otnoshenieto si kum klientite. Motiviraniqt personal lipsva pochti vuv vseki sektor na BG ikonomikata. Ot tova stradat i rabotodatelite i klientite.

Коментар

• Ре:

Проблемът е, че от Пощенска, CCB и ДСК реших да се местя в ПИБ. Мисълта ми е, в другите 3 ми се струва, че е по-зле работата :-). Това от една страна от друга обаче, какво е основанието на такава банка като ПИБ да претендира за каквото и да било, след като това, с което гражданите се сблъскват е слабо казано плачевно.

Коментар

• Колега n_penkov_bg , ако не ти е удобна за текущата ти дейност тази банка , просто я смени. Така ще помогнеш на всички , които сме инвестирали в нея, за да си управи организацията във фронт офисите.

Успех ти желая във всичките ти дейности.

Коментар

• alternativata e samo edna - smenqsh bankata!
                ----------------------------
                v RBB daje i na 1000km ot BG ti davat pulen support i razreshavat problemnite bankovi operacii po telefon. VINAGI ima obratna vruzka, dosega ne e imalo nerazreshena operacia za pove4e ot ramkite na 2 4asa!
                po-dobur support i li4na angajiranost na slujitelite i shefovete im pri reshavane na vuzniknali administrativni pre4ki, nadali ima v druga banka.
                profesionalizum ot klasa!!! li4no mnenie!
                ---------------------------
                PS: moderatora, ako pisheshtite tuk, smetnat tova za spam, preceni kak da postupish sam!
                PPS: FIB imat seriozen potencial, zashtoto sa apetitna hapka za poglushtane(kupuvane).
                RBB sa ve4e v druga kategoria i moje bi sravnenieto ne e mnogo uspeshno.

Коментар

• едно мнение

Добро утро, нека и аз да кажа впечатленията си от тази банка. Това е банката, с която най-много оперирам и електронно банкиране и ходя до офисите им и т.н. Прави ми впечатление една мила родна картинка. Не знам дали се влизали в офиса на Стамболийски. Там като влезете и точно пред вас на стената има закачени, не знам колко, сигурно над 10 грамоти и награди и какво ли не. В същото време обаче, компютърната им система толкова често не работи, че понякога си мисля, че някой го прави нарочно. От друга страна обаче се е случвало да се събират целия фронт-офис да установяват, че в принтера няма хартия. Обедните им почивки се оказва, че са доста по-големи от нормално.
                  Не знам дали това е нормално за 1 банка, която претендира за, колко беше, 1.3 млрд. лева капитализация. Другия въпрос, който си задавам е, по дяволите, какво ли е в другите банки (въпреки, че имам по-слаби впечатления от CCB, Пощенска и ДСК).
                  Иначе в IPO-то участвах, със средствата с които ми позволява личния бюджет (считайте малко), но просто си мисля, че или ми липсва някаква информация, или не мога някакси да свържа много добрата банка с представата ми за фронт-офис или огромната дупка дето зее между тях не е чак толкова огромна.

P.S. Авторът на този коментар няма никакво познание по търговия с ценни книжа, счита тази дейност повече като хоби отколкото като източник на доходи.

Коментар

• geografski se doblijava da istinata

Коментар

• Първоначално изпратено от just a trader
                      kakvo vi govori emblemata na FIB?! a!?
                      tuk neshtata sa qsni!
                      Че са фашисти?

Коментар

• FIB e edna shupobajanashka banka. Kato gi shitnat ste ima mnogo promeni.

Коментар

• kakvo vi govori emblemata na FIB?! a!?
                          tuk neshtata sa qsni!

Коментар

• Мойта сабя сочи само в една посока

Коментар

• Management na FIB spored men e i mnogo po-opiten, inovativen, ambiciozen. Da ne zabravqme neshta kato competitive advantage i know-how.

Коментар

• Ако нещата се бяха развили по друг сценарии - първо да беше Ипото на ПИБ + ограничение за минимум 100 акции и тук резултата щеше да е +35-40%. Просто Корп изпревариха ПИБ на старта. Имам и КОРП, но определено ПИБ ми е по-симпатична и очаквам оттук нататък по-голям ръст при ПИБ. Нека излязът отчетите за 6м и смятам, че нещата ще си дойдат на мястото.

Коментар

Working...
                                X