If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Мисля, че ако има карта към сметката се плаща лихва и няма такса... не че 30 ст е кой знае колко...
Първоначално изпратено от fant0mas
Първоначално изпратено от Ivetka
Първоначално изпратено от COBOSCHETO
Ти да си чул или видял банка която не събира такси за поддръжка на сметки ?! Я ми посочи една !? Даже искам да ти кажа че 30 стинки са нищо в сравнение с таксите на другите банки- за сравнение Гърчетата например по 50 стинки щеш не щеш на месец !
ОББ например няма никаква такса за подръжка на сметки на физически лица. Айде като се изказвате толкова общо поне проверявайте фактите.
Ако издребняваме дотолкова, че 30 стотинки месечна такса са от значение т.е. търсим оптималната услуга в полза на клиента с разплащателните сметки, дайте да сравним всичко - в ПИБ единствената такса е 30 ст. на месец и 1 лев такса откриване, но ако имаш дебитна карта към сметката няма абсолютно никакви такси и дори се натрупва месечно лихва по сметката. В случая ОББ нямат такса, но удобство като карта към сметката няма, а също задължават да има 50 лв минимален остатък по сметката и 2 лв откриване - дръжте си 50те лв на лихва по-добре и не плащайте за откриване. Да не говорим за други банки, които имат и дебели такси за закриване, което е тежичко.
Ето ги и лихвите - разплащателни сметки(ОББ) 0.200% и разплащателна сметка "Оптима" на ПИБ - 3% ... останалите неща се различават с няколко процента, а лихвата в полза на ПИБа е в пъти..пъти!!!
Ти да си чул или видял банка която не събира такси за поддръжка на сметки ?! Я ми посочи една !? Даже искам да ти кажа че 30 стинки са нищо в сравнение с таксите на другите банки- за сравнение Гърчетата например по 50 стинки щеш не щеш на месец !
ОББ например няма никаква такса за подръжка на сметки на физически лица. Айде като се изказвате толкова общо поне проверявайте фактите.
Ако издребняваме дотолкова, че 30 стотинки месечна такса са от значение т.е. търсим оптималната услуга в полза на клиента с разплащателните сметки, дайте да сравним всичко - в ПИБ единствената такса е 30 ст. на месец и 1 лев такса откриване, но ако имаш дебитна карта към сметката няма абсолютно никакви такси и дори се натрупва месечно лихва по сметката. В случая ОББ нямат такса, но удобство като карта към сметката няма, а също задължават да има 50 лв минимален остатък по сметката и 2 лв откриване - дръжте си 50те лв на лихва по-добре и не плащайте за откриване. Да не говорим за други банки, които имат и дебели такси за закриване, което е тежичко.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ssss
Първоначално изпратено от Anton Chigurh
Ако сметнете ~ колко е процента на ликвидни активи на Пиреус Банк ще се изприщите.
Нисък ли е процента?
По памет - на ПИБ процента на ликвидни активи беше около 23% /коефициент на ликвидност по Наредба 11/
Ами сметни го. Според мен е много нисък и е доста под медианата за банковия сектор.
Коментар