IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• КРЕМИКОВЦИ АД (в несъстоятелност) (4KW) източник: Money.bg 13 Май 2009 12:59

Нов играч в рулетката Кремиковци
    Украинската компания "Конкорт" има интерес към покупка на коксохимическия завод на "Кремиковци" и топлоелектрическата централа на дружеството, съобщи Дарик радио Това каза на пресконференция лидерът на КНСБ в комбината Васил Яначков.

Яначков допълни, че ТЕЦ-ът би могъл да бъде купен и от държавата, след което да се препродаде от нея. Тези възможности са сред вариантите за продажби на активи на комбината, с които да могат да бъдат изплатени заплатите на работниците на дружеството.

Кремиковци от друга страна има шанс да се превърне в мултинационална компания. Това каза на пресконференция председателят на ФСО „Металици" към КНСБ Васил Яначков, предаде агенция Фокус. Яначков посочи, че акционери в мултинационалната компания ще са „Арселор Митал", Държавна банка на Индия, НЕК, БДЖ, българската държава. По думите на синдикалиста, има официално намерение за изготвяне на оздравителен план чрез капитализиране на дълга на предприятието. За запазване на дейността на „Кремиковци" до изготвянето на оздравителния план, според експертно становище на юристи няма пречка синдика да продаде част от активите на предприятието, като ТЕЦ - „Кремиковци", производство на феросплави, на коксохимическия завод.

В момента, за да се опази предприятието от кражби, правителството е изпратило жандармеристи там, които заедно с полицията опазват активите на предприятието. Днес пристигат наблюдатели - консултанти, които желаят запазване дейността на металургичния гигант. Яначков посочи, че досега в предприятието са уволнени, съкратени и пенсионирани 1400 души. Той посочи, че ще последва серия от дела, защото много от съкратените са болни и не са получили своите обезщетения.

Спас Стамболски

Коментар

• Първоначално изпратено от Tunderball
      Пич нема как една банка да ти взима такса за транзакция с карта от друга банка:
      Първоначално изпратено от YNM
      където ми взимат по 15 ст на превод с карта от друга банка
      Нещо си объркал.
      ха ха ха ха "пич" е разби ме прочети го по бавничко ако не схванеш сори
      "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от YNM
        в ПИБ е интересно че не са към Борика ако ползваш често дебитна карта си е живо набутване .За плащания в ePay примерно съм регистрирал една тяхна карта където ми взимат по 15 ст на превод с карта от друга банка до миналата год. не ми взимаха нищо все се каня да ги отрежа имам чувството че на челото ми пише будала тези номера ги знаем ......
        Това, че ПИБ не са в Борика няма нищо общо с таксите, а тe са смешно ниски на фона на останалите банки - такса теглене от техен банкомат - безплатно!, такса теглене от друг банкомат в Б-я - 60 ст., такса плащане на ПОС (какъвто е твоя случай явно) 15 ст. Не виждам с кое се набутваш - провери другите банки и техните такси.

Коментар

• Пич нема как една банка да ти взима такса за транзакция с карта от друга банка:
          Първоначално изпратено от YNM
          където ми взимат по 15 ст на превод с карта от друга банка
          Нещо си объркал.

Коментар

• @ Ivetka - Не разбрах защо COBOSCHETO е ограничен, казва ти че ПИБа има 40% удължено работно време в сравнение с ОББ.. и пак казвам, че в ПИБ разпл. сметка Оптима е без такса, а в ОББ ти искат 50 лв минимален остатък по сметката...и според Полки си позволих да обобщя. Лихва ОББ - 0.2%, лихва ПИБ - 3% и при двете няма такса обслужване. Освен това тарифи на банки никога не се сверяват само по един показател - добре нямаш такса за поддържка на сметката, но като ползваш другите им услуги какво се случва - виж тегленето например. ОББ работи до 16.30, ПИБ до 19 ч - това е - всеки си преценява на коя банка да е клиент.

Коментар

• в ПИБ е интересно че не са към Борика ако ползваш често дебитна карта си е живо набутване .За плащания в ePay примерно съм регистрирал една тяхна карта където ми взимат по 15 ст на превод с карта от друга банка до миналата год. не ми взимаха нищо все се каня да ги отрежа имам чувството че на челото ми пише будала тези номера ги знаем ......
              "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Благодаря ти Ivetka.

Ти върна доверието ми в този форум. Явно има и мислещи хора тук.

Благодяря!

Първоначално изпратено от Ivetka
                Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                Ти да си чул или видял банка която не събира такси за поддръжка на сметки ?! Я ми посочи една !? Даже искам да ти кажа че 30 стинки са нищо в сравнение с таксите на другите банки- за сравнение Гърчетата например по 50 стинки щеш не щеш на месец !
                ОББ например няма никаква такса за подръжка на сметки на физически лица. Айде като се изказвате толкова общо поне проверявайте фактите.
                Аре ся Иветке кажи кое предпочиташ да плащаш 50 стинки и да те обслужват като физическо лице до 19:00 h вечер, или да не плащаш в ОББ таксичка за физ.лице и да хлопват вратата под носа в 16:30 h ?! Аз лично за 50 стинки предпочитам първото и след работа да миня и да си направя каквото ми трябва в банката на спокойствие, пък ти си бягай на обяд в обедната почивка до ОББ и се съобразявай с тежкарското им работно време !
                Ти май си толкова ограничен колкото и системата, на която носиш името. Нормално е повечето хора да предпочитат различни услуги като потребители, ти си предпочитай ПИБ аз си предпочитам ОББ. Нищо лошо нито за едната от двете банки просто изказването ми е в отговор на твоята изцепка,че видите ли нямало банка в България без такса по разплащателна сметка. Ама той полки 2 поста под мен най-хубаво го е казал.
                ПП ( за COBOSCHETO) : Да се възхвалява нещо на сляпо само защото на теб така ти харесва и си мислиш че е най добро е глупаво.
                Не забелязах някок от "активно" пишещите да е отговорил на поставените от мен въпроси. Но всички са много додоволни. ?!?!?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                  Ти да си чул или видял банка която не събира такси за поддръжка на сметки ?! Я ми посочи една !? Даже искам да ти кажа че 30 стинки са нищо в сравнение с таксите на другите банки- за сравнение Гърчетата например по 50 стинки щеш не щеш на месец !
                  ОББ например няма никаква такса за подръжка на сметки на физически лица. Айде като се изказвате толкова общо поне проверявайте фактите.
                  Аре ся Иветке кажи кое предпочиташ да плащаш 50 стинки и да те обслужват като физическо лице до 19:00 h вечер, или да не плащаш в ОББ таксичка за физ.лице и да хлопват вратата под носа в 16:30 h ?! Аз лично за 50 стинки предпочитам първото и след работа да миня и да си направя каквото ми трябва в банката на спокойствие, пък ти си бягай на обяд в обедната почивка до ОББ и се съобразявай с тежкарското им работно време !
                  Ти май си толкова ограничен колкото и системата, на която носиш името. Нормално е повечето хора да предпочитат различни услуги като потребители, ти си предпочитай ПИБ аз си предпочитам ОББ. Нищо лошо нито за едната от двете банки просто изказването ми е в отговор на твоята изцепка,че видите ли нямало банка в България без такса по разплащателна сметка. Ама той полки 2 поста под мен най-хубаво го е казал.

Коментар

• В БФБ-София АД са постъпили материали за провеждане на редовно ОСА на ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София /5F4/, както следва:
                    ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София /5F4/ свиква ОСА на 29.05.2009 год. от 11.00 ч. в гр. София, хотел Шератон София Хотел Балкан, зала Роял при следния дневен ред:
                    - Доклад на управителните органи за дейността на дружеството през 2008 год.;
                    - Приемане на годишния финансов отчет на дружеството за 2008 год.;
                    - Доклад на регистрирания одитор за 2008 год.;
                    - Отчет на Директора за връзка с инвеститорите;
                    - Избор на регистриран одитор;
                    - Избор на Одитен комитет;
                    - Освобождаване на членовете на управителните органи от отговорност за дейността им през 2008 год.;
                    - Промени в предмета на дейност на дружеството;
                    - Промени в устава на дружеството;
                    - Решение за разпределение на финансов резултат;
                    - При липса на кворум събранието ще се проведе на 15.06.2009 год. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
                    Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 15.05.2009 год.
                    Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 13.05.2009 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                      Първоначално изпратено от pesho777
                      Първоначално изпратено от fant0mas
                      Ако издребняваме дотолкова, че 30 стотинки месечна такса са от значение т.е. търсим оптималната услуга в полза на клиента с разплащателните сметки, дайте да сравним всичко - в ПИБ единствената такса е 30 ст. на месец и 1 лев такса откриване, но ако имаш дебитна карта към сметката няма абсолютно никакви такси и дори се натрупва месечно лихва по сметката. В случая ОББ нямат такса, но удобство като карта към сметката няма, а също задължават да има 50 лв минимален остатък по сметката и 2 лв откриване - дръжте си 50те лв на лихва по-добре и не плащайте за откриване. Да не говорим за други банки, които имат и дебели такси за закриване, което е тежичко.

Дебитните карти на ОББ са най-добрите на пазара, освен това може да се вържт няколко на една сметка...

А за работното време, ОББ има денонощни банкомати в които могат да се внасят пари

Няма минимално салдо по сметките на физическите лица .
                      Абе ти внасянето е само една услуга.Аз ти говоря за комплексно обслужване.Няма друга банка с такова работно време в България ! Това е факт.А относно печалбата от акцията която обсъждаме - ще кажа .....ми аз спечелих малко ...за вас не знам ......
                      Успех на гордите собственици тук
                      когато не знаеш нещо - не е хубаво да обобщаваш - че само се излагаш
                      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
                        Първоначално изпратено от fant0mas
                        Ако издребняваме дотолкова, че 30 стотинки месечна такса са от значение т.е. търсим оптималната услуга в полза на клиента с разплащателните сметки, дайте да сравним всичко - в ПИБ единствената такса е 30 ст. на месец и 1 лев такса откриване, но ако имаш дебитна карта към сметката няма абсолютно никакви такси и дори се натрупва месечно лихва по сметката. В случая ОББ нямат такса, но удобство като карта към сметката няма, а също задължават да има 50 лв минимален остатък по сметката и 2 лв откриване - дръжте си 50те лв на лихва по-добре и не плащайте за откриване. Да не говорим за други банки, които имат и дебели такси за закриване, което е тежичко.

Дебитните карти на ОББ са най-добрите на пазара, освен това може да се вържт няколко на една сметка...

А за работното време, ОББ има денонощни банкомати в които могат да се внасят пари

Абе ти внасянето е само една услуга.Аз ти говоря за комплексно обслужване.Няма друга банка с такова работно време в България ! Това е факт.А относно печалбата от акцията която обсъждаме - ще кажа .....ми аз спечелих малко ...за вас не знам ......
                        Успех на гордите собственици тук

Коментар

• ...и с италианци:
                          - закриване на фирмена сметка в евро: 30 евро
                          - месечна такса: 10 евро.

Ама ще я закрия и ще им платя 30 евро пък да се задавят...

Първоначално изпратено от markov
                          С Гърци вземане - даване да нямаш....

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka
                              Нещо сте се объркали за какво иде реч, тук обсъждаме акцията и възможноста за печалба от нея , та в тоя ред на мисли трябва да ни радва ако банката оспява да събира големи такси от всичките си клиенти

Ако все пак говорим за такси ПИБ няма база за сравнение с ОББ, аз лично до преди 2-3 години ползвах ОББ , но после въведоха наистина кожодерски такси и ме загубиха като клиент.
                              Такси от 5 лева за вносна бележка към бюджета, или 2 лева такса за превод от фирмена сметка + 10 лева месечна такса ...аиде няма нужда.
                              С Гърци вземане - даване да нямаш....
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka

Коментар

Working...
                                X