IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bobi75
    Очакван от пазара растеж за следваща година:
    MONBAT- 13%
    ELHIM- 50%
    ALUM- 15%
    EMKA- 3%
    FZLES- 1.8%
    KDN- 83%
    ORGH- 2.6%
    SFARM-16%
    SEVTO- 4.6%
    TOPL- 8%
    MOSTS- -73% (minus 73%)

Колко по-нисък е процента, толко по-подценено е дружеството.
    Цифрите са извлечени от текущите цени и последните отчети.
    Bobi не мислиш ли че е по-добре да се изчислява PEG ratio-то. Така ще се добие по-ясна представа, коя компания е сравнително подценена и обратно?

Иначе и аз съм съгласен, че в момента на нашата борса се търгуват бъдещите очаквания за earnings growth. Но това си е съвсем в реда на нещата. И в този смисъл при разчетите на МОНБАТ за дабъл на продажбите през 2007, не виждам какво се притеснявате от тази позиция....поне докато не излязат отчетите

Коментар

• какви познания, кви формули, кво чудо видя, justpassingby?

Изказвам само мнение. И разчитам точно на такива като теб критици да се аргументират като не са съгласни, та и аз да науча нещо...

...или се майтапя,защото нещо лично на мен не ми е достатъчно сериозно)))Виж и Никола колко шегаджийски е настроен)))

Коментар

• Съни я бива в абсолютно всичко!
        Колеги без това си имаме една жена във форума нека не я прогоним и нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
          Първоначално изпратено от VKVK
          Monbat 15 lv - nai-malko da ne kazvam 25
          Хе-хе, това насън или наяве)))
          и коя година?)))

Успешна и весела година на вси4ки!
          A? Abe nesto mnogo formuli mnoooogo tesli letjat iz foruma, mnogo poznania

Suny (s edno "n" i "y") ti sigurno si mnogo silna v njakoj nauki, no borsata maj ne e tvojata stihia, a?

Коментар

• Съни, ама как винаги улучваш в целта и правиш много точни забележки )))

Ако е отрицателен earning growth, то мнозонството смята, че съответната компания ще губи позиции и ще е на загуба със времето.

А колкото по-нисък е earning growth, то товз означава, че цената е такава, че компанията е евтина за закупуване при много добри показатели.

А коефицента очаквания на инвеститорите за earning growth = (P/E - 8.5)/2

Автор: Бенджамин Греъм

Коментар

• Ветре, таз позиция вятър я вее на бял кон)))))))

а дано Боби обясни и тук как го смята тоз ърнингс гроут
              от извода Колко по-нисък е процента, толко по-подценено е дружеството. следва да насочим вниманието си много активно към мостчетата)))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                [code]имах предвид earnings growth[/code]
                Боби извиневай, че пак те връщам, я мисла така: па на тва убаво време, много строеж се направи, много кабел се прекара, па тея от Емката ако добават 2млн към печалбата за годината, то де иде цената... Па ги не знам тея чуждите думи как се сметат, би ли написал на ЛС, кога имаш време как се смета тва еарнинг гровт, там квото е, и на другите се извиневам, че тъй у тая тема стана вапроса по тея сметки
                Слънчев вятър - направо къртиш акомулатори с диалекта си. И актьорите в шоуто на Слави не могат да ти стъпят на малкия пръст. Струва ми се, че ще изкараш повече пари от скечове от колкото от борсата. Кефиш.

Коментар

• [code]имах предвид earnings growth[/code]
                  Боби извиневай, че пак те връщам, я мисла така: па на тва убаво време, много строеж се направи, много кабел се прекара, па тея от Емката ако добават 2млн към печалбата за годината, то де иде цената... Па ги не знам тея чуждите думи как се сметат, би ли написал на ЛС, кога имаш време как се смета тва еарнинг гровт, там квото е, и на другите се извиневам, че тъй у тая тема стана вапроса по тея сметки

Коментар

• Първоначално изпратено от безимен
                    Да ви кажа още едно мнение - моето: не приемайте глагола "рециклирам" винаги като допълнение към съществителното "отпадък".

В случая "рециклирам" олово (една доста дефицитна суровина), което изобщо не е масово явление (а би било добре да е точно такова!) е свързано с използване на оловния диоксид (двуокис), от който са изпълнени положителните плочи и шуплестото олово, от което са изработени отрицателните плочи на киселинните акумулатори.

Не виждам какво лошо има в това ДА СЕ РЕЦИКЛИРА ОЛОВОТО. Точно напротив - ако бях ангажиран с производството на акумулаторни батерии, бих организирал обратното изкупуване на цени, по-високи от тези на изкупвателните пунктове за вторични суровини и, познайте как това би повлияло на себестойността на продукцията, а и на нашият джоб - в частност... Не, че не се прави, но е недостатъчно!

Помислете малко по горното тълкуване!

Иначе (без препоръки към никого): и аз бях там (на БФБ), и аз си диверсифицирах портфейла с някоя друга акция...
                    абсолютно резнонно мнение. но МОНБАТ все още не рециклират, а се готвят да построят завод за това в Сърбия. И за това трябват мощности. а банито приема желаното за реалност нека изчака малко
                    а все пак съм от Монтана

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                      Боби, виж пак у сметките, нещо да нема убъркано по тая таблица. ЕМКА че стане 40 лв. на март месец и тва е 30% за 3 месеца, и по другите има корекции, па не знам как сметаш, ама па виж у сметките, некой път стават грешки. И колко по-сложно, толкоз повече грешки изляват Я трудно сметам и немога да проследа откъде става убъркването
                      имах предвид earnings growth

Коментар

• Да ви кажа още едно мнение - моето: не приемайте глагола "рециклирам" винаги като допълнение към съществителното "отпадък".

В случая "рециклирам" олово (една доста дефицитна суровина), което изобщо не е масово явление (а би било добре да е точно такова!) е свързано с използване на оловния диоксид (двуокис), от който са изпълнени положителните плочи и шуплестото олово, от което са изработени отрицателните плочи на киселинните акумулатори.

Не виждам какво лошо има в това ДА СЕ РЕЦИКЛИРА ОЛОВОТО. Точно напротив - ако бях ангажиран с производството на акумулаторни батерии, бих организирал обратното изкупуване на цени, по-високи от тези на изкупвателните пунктове за вторични суровини и, познайте как това би повлияло на себестойността на продукцията, а и на нашият джоб - в частност... Не, че не се прави, но е недостатъчно!

Помислете малко по горното тълкуване!

Иначе (без препоръки към никого): и аз бях там (на БФБ), и аз си диверсифицирах портфейла с някоя друга акция...

Коментар

• Боби, виж пак у сметките, нещо да нема убъркано по тая таблица. ЕМКА че стане 40 лв. на март месец и тва е 30% за 3 месеца, и по другите има корекции, па не знам как сметаш, ама па виж у сметките, некой път стават грешки. И колко по-сложно, толкоз повече грешки изляват Я трудно сметам и немога да проследа откъде става убъркването

Коментар

• kakto kazah ti si goliam razbira4 i mnogo gi razbirash neshtata i shtom kazvash 4e e elementarno znachi e taka

Коментар

• bonito, доста елементарно драги.
                              след още няколко поста ще се сетя кой си всъщност

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                                бонито, и как го рециклират драги. всеки дето има акумулатор МОНАБТ го носи обратно в завода ли? мдаааааа

am4i kak se reciklira olovo ...kato te gledam BOBI75 ti imash otgovor na vseki vapros i vsiaka tema DRAGI. taka 4e nema nujda da ti otgovariam shtoto ti si znaesh otgovora aidiii uspeh ot bai ti BoNiTo kiskiskis

Коментар

X