Тук вече ми изглежда добре за влизане на 9.10-9.20. Струва ми се че ако цената остане и тази седмица над 9 то ще е твърдо дъно. Как мислите, дали ще има много бързащи да кешират? IPO-тата са далеч все пак...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Съни, не знам на какви цени минават по-големите пакети (от Енергия вероятно имаш предвид). Кажи ако знаеш.
Beckner - нямам акции на Енергия, Ако имах с удоволствие ще ти продам, но нямам вече, продадох ги. Ако можех бих влязъл в "къса позиция"- да продам акции които нямам, добра печалба ще се направи. "Друга и е съдбата" казваш - каква е тази друга съдба ? Но акциите им изглеждат много надценени, т.е. цената не отговаря на паричните потоци, който компанията е в състояние на генерира към акционерите. Верочтно цената е пораснала покрай общия ръст на пазара и в частност еуфорията около Монбат.
Коментар
-
Защо не отворите тема за ENER, след като ви е интересна акцията))
ПИЧ, като такъв- действай, звънни им на момчетата, пийнете по едно, пък и ще обсъдите конкуренциятаЩе сравните P/E-та,PV-та, пазари, намерения...Поглеждал ли си на какви цени минават по-големите пакети...
А какви ще са цените скоро, само пазарът решава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75само не разбирам защо ELHIM и ENER ги забравяте като конкуренти, а говорите само за чуждестранни такива?!?!?
Кои са собствениците там (на Енергия)? Ако четат да ми се обадят, тънко ще им излезе, по-добре отколкото да крачат надолу.
Коментар
-
az imam chuvstvoto che na pazara vlastva druga logika - razlichna ot chesto spomenavanata tuk - vse pak tova e pazar i toi se vodi poveche ot FEAR/GREED faktori i ne tolkova ot P/E
zatova i nezavisimo ot fundamentalnite pokazateli razlichnite pozicii se dvijat vse nagore - primerno/za sega
ako pomnite 2000 yahoo beshe $350 sled 3-4 meseca mnogo po-malko - i togava mnogo analizatori sa predrichali che mnogo ot tia kompanii ne struvat no pre bull mkt niama znachenie zashtoto ima silen momentum
az ne razbiram ot korporativnio finansi i ne moga da se izkaja avtoritetno otnosno otcheta na MONBAt ili drugo drujestvo - - predlagam prosto da pomislim i v tazi posoka..
pozdravi!
Коментар
-
По предварителни данни продажбите на "Монбат" за 2006 г. възлизат на 79 млн. лв. спрямо 47 млн. лв. предходната година, което е близо 70% ръст, каза Атанас Бобоков, председател на управителния съвет на компанията. Нетната печалба се очаква да е над два пъти повече спрямо 2005 г., когато е била 3.44 млн. лв., според проспекта на дружеството. "Монбат" е експортно ориентирана компания, като държи около 40% от българския пазар, а с придобиването на завода за акумулатори "Старт" ще достигне 50%, като капацитетът ще се увеличи от 2.2 млн. акумулатора годишно до 2.5 милиона, поясни Бобоков
Мноооого добре
Коментар
Коментар