IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук вече ми изглежда добре за влизане на 9.10-9.20. Струва ми се че ако цената остане и тази седмица над 9 то ще е твърдо дъно. Как мислите, дали ще има много бързащи да кешират? IPO-тата са далеч все пак...

Коментар

• Първоначално изпратено от Beckner
      Pi4 da no ne i ako se slu4i ne6to
      ENER - разни случки и слухове говорят за смяна на собствеността, но аз нищо не знам.

Коментар

• Pi4 da no ne i ako se slu4i ne6to

Коментар

• Първоначално изпратено от superlud
          Българо американска кредитна банка се изсипа сега?
          ИП "Д.И.С.Л. Секюритийс" АД

Коментар

• Съни, не знам на какви цени минават по-големите пакети (от Енергия вероятно имаш предвид). Кажи ако знаеш.

Beckner - нямам акции на Енергия, Ако имах с удоволствие ще ти продам, но нямам вече, продадох ги. Ако можех бих влязъл в "къса позиция"- да продам акции които нямам, добра печалба ще се направи. "Друга и е съдбата" казваш - каква е тази друга съдба ? Но акциите им изглеждат много надценени, т.е. цената не отговаря на паричните потоци, който компанията е в състояние на генерира към акционерите. Верочтно цената е пораснала покрай общия ръст на пазара и в частност еуфорията около Монбат.

Коментар

• Благодаря на Дундо за разяснението. Между другото в последния брой на в.Капитал има интересни коментари за БФБ .

Коментар

• Първоначално изпратено от nino
                Бихте ли ми казали как се изчислява счетоводната стойност на акция ?
                Otiva6 pri s4etovoditel i go pita6Sheguvam se ne se surdi malko humor!!
                Book Value=Sobstven kapital/Osnoven kapital ili za po-lesno OK e broq akcii

Коментар

• Бихте ли ми казали как се изчислява счетоводната стойност на акция ?

Коментар

• Pi4 prodai mi ener togava hi4 nqma da pada, druga i e sadbata.

Коментар

• Защо не отворите тема за ENER, след като ви е интересна акцията))

ПИЧ, като такъв- действай, звънни им на момчетата, пийнете по едно, пък и ще обсъдите конкуренциятаЩе сравните P/E-та,PV-та, пазари, намерения...Поглеждал ли си на какви цени минават по-големите пакети...

А какви ще са цените скоро, само пазарът решава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                        само не разбирам защо ELHIM и ENER ги забравяте като конкуренти, а говорите само за чуждестранни такива?!?!?
                        Енергия, гр.Търговище не ги виждам като конкурент на Монбата. Дори сегашните цени(около 55 лв) изглеждат високи, дори ги виждам в канала тия момчета, така че сел(sell) на акции на Енергия, цените скоро ще са под 25 лв.
                        Кои са собствениците там (на Енергия)? Ако четат да ми се обадят, тънко ще им излезе, по-добре отколкото да крачат надолу.

Коментар

• az imam chuvstvoto che na pazara vlastva druga logika - razlichna ot chesto spomenavanata tuk - vse pak tova e pazar i toi se vodi poveche ot FEAR/GREED faktori i ne tolkova ot P/E

zatova i nezavisimo ot fundamentalnite pokazateli razlichnite pozicii se dvijat vse nagore - primerno/za sega

ako pomnite 2000 yahoo beshe $350 sled 3-4 meseca mnogo po-malko - i togava mnogo analizatori sa predrichali che mnogo ot tia kompanii ne struvat no pre bull mkt niama znachenie zashtoto ima silen momentum

az ne razbiram ot korporativnio finansi i ne moga da se izkaja avtoritetno otnosno otcheta na MONBAt ili drugo drujestvo - - predlagam prosto da pomislim i v tazi posoka..
                          pozdravi!

Коментар

• толкова добре че даде над 30 % които е добре да се вземат преди повече хора да са осъзнали на колко се оценява това уникално дружество макар че си затворих хима на 7,30 а то си продължава нагоре т.е. това не е предпоставка за покриване на позиции

Коментар

• Българо американска кредитна банка се изсипа сега?
                              Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• По предварителни данни продажбите на "Монбат" за 2006 г. възлизат на 79 млн. лв. спрямо 47 млн. лв. предходната година, което е близо 70% ръст, каза Атанас Бобоков, председател на управителния съвет на компанията. Нетната печалба се очаква да е над два пъти повече спрямо 2005 г., когато е била 3.44 млн. лв., според проспекта на дружеството. "Монбат" е експортно ориентирана компания, като държи около 40% от българския пазар, а с придобиването на завода за акумулатори "Старт" ще достигне 50%, като капацитетът ще се увеличи от 2.2 млн. акумулатора годишно до 2.5 милиона, поясни Бобоков

Мноооого добре

Коментар

Working...
                                X