IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maverik
    Първоначално изпратено от AfterDark

Какви са тези заверки и 6 месеца и какъв е този дистрибутор ... просто не знам ...

Или ти нещо си се объркал ... или дистрибуторът не си върши работата като хората ...

8)
    Афтъре, ако след поставянето на новата акумулаторна батерия не е заверена гаранционната карта в оторизиран от производителя сервиз- гаранцията отпада!
    Така беше при предишния ми акумулатор ...

За този не съм убеден, но ще си препрочета пак гаранцията ...

Ако е така ... ще си я заверя ... но не вярвам да съм го пропуснал ...

P.S. Признавам си, че не съм прав ... ще видя дали мога да си го заверя ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
      Маверик, заверява се защото ако не ти е наред релето на алтернатора и презарежда акумулатора ще се скапе преди изтичането на гаранцията! (това е причината) и е нещо съвсем нормално. За това отпадат гаранции.
      Но мисълта ми беше друга - самия дистрибутор му е все едно дали ще ти смени акумулатора, ако ти прави проблеми то бъди сигурен, че проблемите идват защото на него му ги сменя трудно самия производител.
      В интерес на истината никога не съм си купувал Бош или Вартаи не знам при тях дали има замерване и заверяване на гаранцията. Мога само да предполагам че има.
      Е именно това е смисъла на заверката. При Бош също правят заверка от оторизиран сервиз, тъй като тази година ми се налижи и го знам!

Коментар

• Маверик, заверява се защото ако не ти е наред релето на алтернатора и презарежда акумулатора ще се скапе преди изтичането на гаранцията! (това е причината) и е нещо съвсем нормално. За това отпадат гаранции.
        Но мисълта ми беше друга - самия дистрибутор му е все едно дали ще ти смени акумулатора, ако ти прави проблеми то бъди сигурен, че проблемите идват защото на него му ги сменя трудно самия производител.
        В интерес на истината никога не съм си купувал Бош или Вартаи не знам при тях дали има замерване и заверяване на гаранцията. Мога само да предполагам че има.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
          Първоначално изпратено от Bouns
          Между другото примера с TFT-то и акумулаторите са много правилни не за друго а защото това са потребителски стоки които практически не подлежат на ремонт, тоест по вр. на гаранцията при дефект се подменят с нови. Което автоматически значи че проблеми със замяната ако има, то те идват от производителя не от дистрибутора При акум. има една уловка след 1-вата година не ти го заменят а ти продават нов с отбивка от цената, написано е с много малък шрифт и хората си мислят че гаранцията е 2г. но реално истинската гаранцоия е 2г.
          Понеже зачекнахте темата ще ви призная нещо съвсем честно - монбат никога не съм си купувал защото имам приятели които имаха проблеми и винаги съм бил с особено мнение. Щом Афтъра си е сменил акумул. за 4г. значи не съм сгрешил
          Последното е лично мнение, моля без нападки и няма нищо общо с акциите, защото за разлика от произвеждания продукт бих си купил акции )))
          И аз не мисля, че това е най-добрият акумулатор ... но не съм имал никакви проблеми с него за тези 4г. ...

Отново искам да споделя ... че единственото, за което споря е, че не можеш да обвиняваш производителя за грешките на някакъв си дистрибутор ...
          Все пак си имам едно наум за Монбат, а от този дистрибутор то е ясно, че повече няма да се възползвам от него

Коментар

Какви са тези заверки и 6 месеца и какъв е този дистрибутор ... просто не знам ...

Или ти нещо си се объркал ... или дистрибуторът не си върши работата като хората ...

8)
            Афтъре, ако след поставянето на новата акумулаторна батерия не е заверена гаранционната карта в оторизиран от производителя сервиз- гаранцията отпада!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
              Между другото примера с TFT-то и акумулаторите са много правилни не за друго а защото това са потребителски стоки които практически не подлежат на ремонт, тоест по вр. на гаранцията при дефект се подменят с нови. Което автоматически значи че проблеми със замяната ако има, то те идват от производителя не от дистрибутора При акум. има една уловка след 1-вата година не ти го заменят а ти продават нов с отбивка от цената, написано е с много малък шрифт и хората си мислят че гаранцията е 2г. но реално истинската гаранцоия е 2г.
              Понеже зачекнахте темата ще ви призная нещо съвсем честно - монбат никога не съм си купувал защото имам приятели които имаха проблеми и винаги съм бил с особено мнение. Щом Афтъра си е сменил акумул. за 4г. значи не съм сгрешил
              Последното е лично мнение, моля без нападки и няма нищо общо с акциите, защото за разлика от произвеждания продукт бих си купил акции )))
              И аз не мисля, че това е най-добрият акумулатор ... но не съм имал никакви проблеми с него за тези 4г. ...

Отново искам да споделя ... че единственото, за което споря е, че не можеш да обвиняваш производителя за грешките на някакъв си дистрибутор ...

Коментар

• Между другото примера с TFT-то и акумулаторите са много правилни не за друго а защото това са потребителски стоки които практически не подлежат на ремонт, тоест по вр. на гаранцията при дефект се подменят с нови. Което автоматически значи че проблеми със замяната ако има, то те идват от производителя не от дистрибутора При акум. има една уловка след 1-вата година не ти го заменят а ти продават нов с отбивка от цената, написано е с много малък шрифт и хората си мислят че гаранцията е 2г. но реално истинската гаранцоия е 2г.

Коментар

• Оставете доставчика и качеството. За всеки влак си има и пътници. Проблемът е, че с тази инфлация пътниците намаляват.

Коментар

• Добре е да има разграничение между двата етапа, но аз си правя изводи за самата компания. Това все пак си е мое мнение, с което не ангажирам никого

Коментар

• Първоначално изпратено от red arrow
                      Първоначално изпратено от AfterDark
                      Първоначално изпратено от red arrow
                      явно доставчика е скапан, но аз лично си правя изводи за монбат.
                      Ако си купиш TFT Samsung и телефон Nokia ...

И доставичикът те пре.бе с гаранцията, подръжката, доставката и другите работи ...

Какви изводи ще си направиш за Nokia и Samsung?

Извинявай, че те питам ... ама ми стана интересно ...

8)
                      Ами каквито си правя и за Монбат сега
                      Т.е. ти не разделяш производствения процес и дистрибуцията?

И смяташ, че всяка компания по света е длъжна изкъсо да следи цялата си дистрибуторска мрежа? До най дребното магазичне в Джебел?

Коментар

Първоначално изпратено от red arrow

И доставичикът те пре.бе с гаранцията, подръжката, доставката и другите работи ...

8)
                        Ами каквито си правя и за Монбат сега

Коментар

8)

Коментар

• явно доставчика е скапан, но аз лично си правя изводи за монбат.

Коментар

Bouns,

акумулатора има гаранция 30 месеца от датата на производство и щяха да ми го заверят само за 6 месеца... Иначе аз го купих от Ексон ООД, които са доставчици на Монбат /намират се до Лукойла при КАТ/.
                              Карах с някакъв Монбат към 4г. ... мисля, че беше от тези необслужваемите ...

Преди тази зима го смених ... като си взех нов Монбат (пак необслужваем) на някаква бензиностанция (примерно ЕКО) ...

Гаранцията ми е от датата на покупката ... в момента я гледам ... валидна е 2 години и трябва да си пазиш гаранционната карта и касовата бележка (т.к. съм го купувал с кредитна карта със сигурност си я пазя някъде по папките) ...

8)

Коментар

Bouns,

акумулатора има гаранция 30 месеца от датата на производство и щяха да ми го заверят само за 6 месеца... Иначе аз го купих от Ексон ООД, които са доставчици на Монбат /намират се до Лукойла при КАТ/.
                                релакс - те знаят по-добре от теб
                                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

X