If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Оловото пада
ако падне още може Монбат да работи на загуба, защото инвестициите в рециклиращи заводи ще са пълна загуба при евтиното олово от чужбина в евтини долари
Оловото пада
ако падне още може Монбат да работи на загуба, защото инвестициите в рециклиращи заводи ще са пълна загуба при евтиното олово от чужбина в евтини долари
Паниката е тотална. Ако нямаше ограничения и ако не беше сгънала системата някой хора си мисля че и по номинал биха продавали
Нищо че дружеството си работи с пълен капацитет и това че в Азия са пръднали на криво не го засяга.
Споко бе народе, БВП на САЩ като спадне за година с 1-2% няма да се свърши света!
да, паниката е голяма и се продава безогледно, но това не е рационално поведение и не може да продължи дълго време. Също както не беше рационално БРП да се търгува на 12-13 лв. например.
В един момент акциите ще минат при тези които могат да смятат, въпроса който се питаме всички обаче е кога ще е този момент
Shtom Kaolin pochna da turguva na EV/EBITDA 9.0x, ne vijdam kak na Monbat shte mu se razmine. Tuk moje i da ne spre da pada dokato ne stigne BGN 18.00 (EV/EBITDA 9.0x).
Ебати и сравнението. Не ми казвай че двете фирми са толкова еднакви! Ръстежа на бизнеса им е страшно различен, секторите в които работят също. Мислиш ли че рентабилността на добива на пясък и глина е съизмерим с производството и рециклиране на акумулатори?
Tova v momenta niama znachenie. Sravniavam gi po tova, che sa likvidni pozicii, v koito chujdencite sa kupuvali akcii (poradi niakakav obem, likvidnost, vuzmojnost za rastej). Sega i ot dvete izlizat i tursia takava korelacia dokade shte stignat.
Chimiport puk e stignal do P/E 15.5x i sigurno oshte shte pada. Prosto ne e za viarvane.
Shtom Kaolin pochna da turguva na EV/EBITDA 9.0x, ne vijdam kak na Monbat shte mu se razmine. Tuk moje i da ne spre da pada dokato ne stigne BGN 18.00 (EV/EBITDA 9.0x).
Ебати и сравнението. Не ми казвай че двете фирми са толкова еднакви! Ръстежа на бизнеса им е страшно различен, секторите в които работят също. Мислиш ли че рентабилността на добива на пясък и глина е съизмерим с производството и рециклиране на акумулатори?
Ми дон Емилио хубвао прави като пълни. Има едно правило, купувай когато другите са песимисти и продавай когато са оптимисти. То както някой писа тука не може да вали все де, все ще спре някога, то и потоп да има все ще спре.
Коментар