IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от boro4aga1
    Майсторе,отиваш на бензиностанция Шел-там продават и двете марки(Бош и Монбат)-гледаш и сравняваш,апък за рентабилноста е само предположение(въобще не е невъзможно,даже е много логично)!
    така си и мислех
    то тая работа само с гледане и предположения не става
    честно казано и аз нямам данни за рентабилността на бош ама си мисля че не е задължително да е по висока от тази на монбат
    даже обратното
    бош имат хиляда бизнеса и едва ли разчитат точно на акумулаторите
    понякога големите си седят в някоя пазарна ниша дори и при много ниска рентабилност само и само за да не влезе някой друг на освободеното от тях място
    *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

Майсторе,отиваш на бензиностанция Шел-там продават и двете марки(Бош и Монбат)-гледаш и сравняваш,апък за рентабилноста е само предположение(въобще не е невъзможно,даже е много логично)!
      Ти пък намери какъв пример да дадеш! Те Шел ги няма вече на картата ти ми ги даваш за пример. Освен това да те попитам нещо - Кой си купува акумулатор или масло от бензиностанция - НИКОЙ, или само някой който пак си мисли, че си е друго сам да си го пипнеш ... аз лично като чуя за марката Бош и се сещам веднага за Турция.

Коментар

• Това че Монбат държат цена около тази на Bosch за нас е много добре.Не подбиват пазара.Повече пари ще им влизат.Предполагам че и разходите им за ед. продукция са по-малки от тези на Bosch.

Коментар

• Майсторе,отиваш на бензиностанция Шел-там продават и двете марки(Бош и Монбат)-гледаш и сравняваш,апък за рентабилноста е само предположение(въобще не е невъзможно,даже е много логично)!

Коментар

Батя, да ,ама не!
            В едно интевю Бобоков казва, че граденето на бранд не е цел и ако правят реклама то е по най евтиния начин.Приоритет е рентабилноста,което много ме радва защото резултатите се виждат веднага.И все пак си мисля,че Bosch имат доста по-добра рентабилност щом успяват да постигат същите цени при по-високи разходи за транспорт .
            футболистчето,
            от де ги зе тия данни за бош
            или само си предполагаш
            *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Батя, да ,ама не!
              В едно интевю Бобоков казва, че граденето на бранд не е цел и ако правят реклама то е по най евтиния начин.Приоритет е рентабилноста,което много ме радва защото резултатите се виждат веднага.И все пак си мисля,че Bosch имат доста по-добра рентабилност щом успяват да постигат същите цени при по-високи разходи за транспорт .

Коментар

• Може би отговора се крие в думите на г-н Бобоков от едно интервю - "Не целим пазарен дял на всяка цена" , т.е. Монбат има къде да си пласира продукцията и затова няма интерес да подбива цените. Ето защо явно са ги позиционирали до тези на Бош. Целта е да градят име на качествена марка (равна на европейските) а не на евтина.

п.с. Мисля че и тази година Монбат ще има с какво да ни радва!

Коментар

• Bosh=Bosch,sorry за неграмотното изписване!

Коментар

• Скоро купувах акумулатор и ми направи впечатление следното:цените на монбатските и на bosh-акумулаторите са почти едни и същи при еднакъв ампераж и еднаква технология(maintenance free).В края на краищата купих монбат,защото изкупуват стария за 12 лв(около 10% от цената на новия),защото съм убеден че технологията на производство не е по-лоша,и освен това обичам да подкрепям българското производство.Все пак някои въпроси продължават да ме човъркат:Bosh-а е произведен в Испания ,което означава големи транспортни разходи,търговската марка има силен имидж и той би трябвало да е включен в цената,изглежда по-добре външно(ако купува жена определено ще избере бош-а).Как става така ,че докарват цена близка до Монбат?Дали рентабилноста на тяхното производство е значително по-добра или просто тази на монбат е ниска?Изключвам момента да подбиват пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от cobos4e
                      Преди 1, 2 години цената на батериите вървеше приблизително 1 лв за ампер час. Днес с удивление установих, че вече са 2 за ампер час. Еми ръснах се 120 лв за 55 Ah.

cenata e 2 lv. na amper ot minalata zima , az ochakvah tazi da stanat 3 lv. daje

Коментар

• Преди 1, 2 години цената на батериите вървеше приблизително 1 лв за ампер час. Днес с удивление установих, че вече са 2 за ампер час. Еми ръснах се 120 лв за 55 Ah.
                        Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                          Първоначално изпратено от investor4fun
                          Пак го изпуснах това обиране.
                          Че то си беше толкова очаквано, как така го изпусна. Щом си искал да продаваш къде бля, не видя ли колко народ се беше наредил под 31 лв. Но Батя ви лично предпочете нарочно да го изпусне обирането. Ще хвана някое доста по-нагоре. Важното е че който искаше да продаде на тези нива беше удовлетворен. Сега пътя нягоре ще е доста по-лесен
                          Не исках да продавам под 31,50 и ми се стори малко вероятно 106 да се жертват да оберат над 10000 акции. Та затова не сложих ордер. Но всяко зло е за добро.

Честита нова година на всички.

Коментар

• Kuroperatore, interesno mi e kolko go slagash market risk premiuma za da izchislish cost of equity?
                            Mersi predwaritelno za otgowora

Коментар

• нова игра-купуваш през седмицата и чакаш в петък 13.59 106 да ти купят акцията с бонус
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Обирането беше очаквано, можех да си направя добра печалба като за Коледа, но и аз се въздържах...след 1-2 месеца ще видим кой прав, кой крив

Коментар

Working...
                                X