If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам ,не съм чувал
Чл. 111. ЗППЦК
(6) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2002 г., изм., бр. 52 от 2007 г., в сила от 3.07.2007 г.) Публичното дружество уведомява комисията за броя собствени акции, които ще изкупи в рамките на ограничението по ал. 5, и за инвестиционния посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването. Уведомяването трябва да бъде извършено най-късно до края на работния ден, предхождащ деня на изкупуването. Комисията дава публичност на получената информация чрез водения от нея регистър за публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа.
това е за акции ,а за облигации не знам дали дължат уведомление
И аз мислех така , ама те вместо да изкупят облигации или прив,акции изкупиха обикновени на същата цена или по висока при непрозрачна процедура ,която даже е в разрез със закона .
... дали не са изкупували облизвации?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
И аз мислех така , ама те вместо да изкупят облигации или прив,акции изкупиха обикновени на същата цена или по висока при непрозрачна процедура ,която даже е в разрез със закона .
остава да направят емисия варанти върху обикновените акции, след това опции върху привилегированите, след това може да пуснат и една нота, обезпечена с обратно изкупените си акции, а след това и един etf върху златото, което имат.
Стига свободни съчинения. Привилегированите изтичат тази година след последния дивидент. Няма никаква логика да се изкупуват обратно, при положение, че се конвертират автоматично в обикновени.
Търговото, което искат да отправят е заради намерението им да купят повече от 3% от капитала. Законът позволява това, като не е задължително да се изкупуват всички акции, а само количество, което е посочено в търговото предложение. Цитирал съм нормативната уредба.
Ако и това отдолу ви мързи да прочетете, нямам лек за такова състояние.
Стига свободни съчинения. Привилегированите изтичат тази година след последния дивидент. Няма никаква логика да се изкупуват обратно, при положение, че се конвертират автоматично в обикновени.
Търговото, което искат да отправят е заради намерението им да купят повече от 3% от капитала. Законът позволява това, като не е задължително да се изкупуват всички акции, а само количество, което е посочено в търговото предложение. Цитирал съм нормативната уредба.
търговото предлагане от страна на емитент към акционерите си е пионерство. Излиза, че ще пускат преференциални акции, с приходите от които ще правят обратно изкупуване на обикновени акции Тея са гоуеми!
Предполагам, че ще изкупят само привилегированите, които са 400к, тоест излиза до 5 лв. на акция.
Коментар