IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Този въпрос задължително трябва да се зададе и изясни на събранието ,ако не и преди това дори ! Мениджмънта и компанията , ако държат все още на доброто си име и репутация трябва да дадат ясни отговори какво е продиктувало това участие там, и защо за няма и месец от както са го придобили вече е обявен за продажба ?

Коментар

• Артанес Майнинг има един-единствен актив – кашон с папки за проекта „Ломски лигнити“.
      Депозитът е в един от най-плодородните краища на България, дълбоко под земята, под подземни води, които са жизненоважни за иригацията на този регион. ОВОС-ът му беше крайно отрицателен, отрицателна е и стойността на вътрешната норма на възвръщаемост на проекта. Това е нещо, което не се е променило от времето на бай Тошо, та до днес, просто защото няма технология, която да прави икономически изгодно разработването на находището.
      Мислени са какви ли не екзотични решения – включително подземно изгаряне на депозита, когенерации и т.н. Ползвани са какви ли не консултанти.
      С две думи, вероятността някой да стартира проекта, хеле пък фалиралата Енемона е нулев.
      Защо София Комерс би „инвестирала“ в кашон с папки, оценен на 23 пъти book value, остава за мен непонятно.
      Въпрос на време е инвестицията да бъде преоценена на нула лева, колкото е реалната стойност на акциите.
      Което ни кара да си задаваме въпроса – какво на същата стойност е изчезнало от Софком, за да им се налага да правят подобна врътка? Отговорите на въпросите съществуват ли одитор и регулатор са ни вече известни.

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
        Финансови
        активи на разположение за продажба
        (1
        )
        Активи, които имат котирана пазарна цена на активен пазар
        Към 31 декември
        2014 година
        Дружеството няма инвестиции в ценни книжа, търгувани на
        активен пазар.
        Към 31 декември 2015 година
        Дружеството
        притежава една единствена
        инвестиция в такива ценни книжа

акции емитирани от
        Артанес Майнинг Груп АД
        .
        Инвестицията е придобита на 1
        8 декември 2015 година
        на активен пазар
        , поради което
        Дружеството
        приема, че цената й на придобиване е добро приближение на справедливата й
        стойност към 31 декември 2015 година

Това е от отчета им ! За какво по дяволите им е била тази инвестиция декември месец, а сега са я обявили като актив за продажба !

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
          "Артанес Майнинг" = "Енемона." Ако някой им е гледал отчетите и има повече инфо що за компания са, да пише.
          http://www.investor.bg/novini-i-anal...aining-140475/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Кое им е негативното? Сделка на номинал.
            Негативното беше големия обем под номинал на 98,50. Но може би някой е бързал, ако са му трябвали пари. Няма да търся под вола теле. Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              ПРИЛЪГАХА ?!?!?!?

Абе, момко - Златният жабок бе най-доходоносната инвестиция на Патриотите в продължение на 9-10 години !!! Страхотно прилъгване - ти Шеста година що не се прилъга, та да вземеш досега 6 кинта само от дивиденти?

Накъде духа вятърът - я кажи - защото като гледам отчетът печалбите на компанията не спират да растат... а за 10 години мажоритарите показаха, че са едни от най-най-коректните на нашата борса.
              ок, значи всичко е наред. Щом са доволни, пак ще си купят Ако не купят, може и нещо да не им е харесало. Нека видим.

То така и пуйката си гледала килограмите цяла година и през декември направила извод, че ако така продължава, ще наддаде 100 кг през следващата година

Коментар

• оф след няма и две седмици има оса, задавайте въпроси там. няма много смисъл да се спекулира във форума
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                  Почвате вече да обсъждате продажби, харесва ми, започвате да се усещате накъде духа вятъра.
                  Лихварите преди години някак си прилъгаха един пенсионен фонд. Втори път не вярвам да успеят, особено при текущата ситуация. Явно е, че не могат да си купят обратно акциите, носещи един дивидент. Цената показва, че нямат ресурса.
                  Не препоръчвам нищо.
                  ПРИЛЪГАХА ?!?!?!?

Абе, момко - Златният жабок бе най-доходоносната инвестиция на Патриотите в продължение на 9-10 години !!! Страхотно прилъгване - ти Шеста година що не се прилъга, та да вземеш досега 6 кинта само от дивиденти?

Накъде духа вятърът - я кажи - защото като гледам отчетът печалбите на компанията не спират да растат... а за 10 години мажоритарите показаха, че са едни от най-най-коректните на нашата борса.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Еб...л съм го аз ще стискам акциите си....квото стане

Коментар

• Почвате вече да обсъждате продажби, харесва ми, започвате да се усещате накъде духа вятъра.
                      Лихварите преди години някак си прилъгаха един пенсионен фонд. Втори път не вярвам да успеят, особено при текущата ситуация. Явно е, че не могат да си купят обратно акциите, носещи един дивидент. Цената показва, че нямат ресурса.
                      Не препоръчвам нищо.

Коментар

• Е ти как си се разбързал така за един месец - все едно си решил да ходиш при обонго
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Е, че който ми ги вземе през ноември, нали пак ще направи 1% лихва?
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            Не, става дума за облигациите! Моля, първо прочети на какво отговаряш и след това се изказвай компетентно

П.П. Похвално, че поправи "незнам" на "не знам"
                            да, пропускът е мой, защото зачетох темата от по-отдолу. а императора има от всички книжа, затова не забелязах, че точно за "облизвациите" му става дума ? И какъв е като цяло проблема, че няма да ги "шътне" ноември, а ще го направи 100% през декември ли?? Що за страхове ви владеят в последно време !? )) Да не би Дау-джонs пак да е финтирал китаеца !?
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              става дума за привилегированите, не знам каква ви е грижата за облигациите, те имат срок, нещо главница и лихва, на 6 месеца се изплаща по тях, а дали имаше опция да станат акции - да имат, но незнам дали ще е на сметка за облигационерите ако артията е под 8 лв
                              Не, става дума за облигациите! Моля, първо прочети на какво отговаряш и след това се изказвай компетентно

П.П. Похвално, че поправи "незнам" на "не знам"
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Облигациите стават обикновени акции
                                става дума за привилегированите, не знам каква ви е грижата за облигациите, те имат срок, нещо главница и лихва, на 6 месеца се изплаща по тях, а дали имаше опция да станат акции - да имат, но незнам дали ще е на сметка за облигационерите ако артията е под 8 лв
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X