IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    Да вземат да кажат на хората каква е врътката и да не се излагат повече !
    напомня ми много на случая на енемона с енергони.

Коментар

• Да вземат да кажат на хората каква е врътката и да не се излагат повече !

Коментар

• Половината от акциите на Артанес да не би да ги върнахме ?

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
          Здравей. Реших и аз да се намеся.
          1. Акцията е ниско ликвидна и е нормално при наличие на голям продавач да се 'срине' с 20 - 30 %.
          2. Ако цената на обратно изкупуване е ниска , да речем на 2 лв , кой ще си даде акциите. Та нали веднага ще оферирам на 2.01 , а някой все ще иска да купи на 2.02 и т.н. и т.н
          Нека и аз се намеся пак ! Ами представи,че при това сваляне на цената което става и продължава, когато се стегне до обратното, като нищо и пазарната може да е на същите нива ! Какъв е тогава проблема да изкупуват на 2лв при положение, че и пазарната е толкова ? Говорим хипотетично само разбира се, надявам се това никога да не стане ! Ако продължават с врътките ще загубят цялото доверие !

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
            1. Акцията е ниско ликвидна и е нормално при наличие на голям продавач да се 'срине' с 20 - 30 %.
            2. Ако цената на обратно изкупуване е ниска , да речем на 2 лв , кой ще си даде акциите. Та нали веднага ще оферирам на 2.01 , а някой все ще иска да купи на 2.02 и т.н. и т.н
            Да, това е ного правилно, което пишеш ти.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
              незнам дали е глупост, защо това което казвам да е неизпълнимо:
              1. първо ще емитират привилегиите.
              2. След набиране по т.1. ще обявят търгово на ниска цена и са хващаме за палците а на пазара остават само привилегии.

може да мисля неправилно и ще се радвам ако ме опровергаете логично и с аргументи. няма да споря с Вас защото повечето тук са икономисти а аз съм инженер по образование и професия и основните ми доходи са свързани с техниеските науки, а не с икономическите . иначе на всички пожелавам двуцифрен Булл тренд през 2016
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Най-добре пъкнете повече хора на сборището, за да зададем всички въпроси. Тодор Вачев ми каза: "В никой случай няма да озлочестим малките акционери" - засега толкова години не съм имал повод или причина да се съмнявам в неговото почтенство. Не зная - може би понякога правят някакви глупави врътки - ама на всички ни се е случвало туй.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  те не стават ли обикновенни тази година?
                  имам още един въпрос как ще се случат нещата във времето - първо ще превърнат привилигированите акции в обикновенни и след това ще правят, каквото са решили(увеличения, търгови) или паралелно ще се случват нещата
                  тая година стават обикновени, но дивидента за 2016 се решава догодина

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    имам още един въпрос как ще се случат нещата във времето - първо ще превърнат привилигированите акции в обикновенни и след това ще правят, каквото са решили(увеличения, търгови) или паралелно ще се случват нещата
                    Двете неща не би трябвало да имат каквато и да е връзка, а и няма значение.

Някой, който може да попита защо са продали на такава загуба акции на СК кредит груп и защо са набили 500К по този начин ще ходи ли на ОСА?
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                      е отговора може би също е очеваден - трябва да вземат парите през баланса и през дивидента тая година. Пък догодина, когато префовете станат обикновени, ще се направи загубата от финансовите инструменти и няма да има дивидент за всички
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                        То това мисля че е очевадно на всички, въпроса е да се постави въпроса на събранието и да се поиска отговор. И да им се напомни че все-пак и ние сме участници в това дружество и да не се опитват да ни минават метър. Ако някой има изгода от подобни изпълнения, не ние трябва да плащаме сметките.
                        е отговора може би също е очеваден - трябва да вземат парите през баланса и през дивидента тая година. Пък догодина, когато префовете станат обикновени, ще се направи загубата от финансовите инструменти и няма да има дивидент за всички

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                          явно е трябвало някой (продавача на пакета) да вземе едни пари от дружеството, без то да реализира загуби, един вид - източване
                          То това мисля че е очевадно на всички, въпроса е да се постави въпроса на събранието и да се поиска отговор. И да им се напомни че все-пак и ние сме участници в това дружество и да не се опитват да ни минават метър. Ако някой има изгода от подобни изпълнения, не ние трябва да плащаме сметките.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                            И още, защо се отклоняват от основната дейност на компанията? Инвестиции свързани със заложна търговия е едно, но да се инвестира в някаква компания която е съвсем извън основната дейност е доста рисковано.
                            явно е трябвало някой (продавача на пакета) да вземе едни пари от дружеството, без то да реализира загуби, един вид - източване

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                              Този въпрос задължително трябва да се зададе и изясни на събранието ,ако не и преди това дори ! Мениджмънта и компанията , ако държат все още на доброто си име и репутация трябва да дадат ясни отговори какво е продиктувало това участие там, и защо за няма и месец от както са го придобили вече е обявен за продажба ?
                              И още, защо се отклоняват от основната дейност на компанията? Инвестиции свързани със заложна търговия е едно, но да се инвестира в някаква компания която е съвсем извън основната дейност е доста рисковано.

Коментар

• Първоначално изпратено от ElBombero Разгледай мнение
                                Артанес Майнинг има един-единствен актив – кашон с папки за проекта „Ломски лигнити“.
                                Депозитът е в един от най-плодородните краища на България, дълбоко под земята, под подземни води, които са жизненоважни за иригацията на този регион. ОВОС-ът му беше крайно отрицателен, отрицателна е и стойността на вътрешната норма на възвръщаемост на проекта. Това е нещо, което не се е променило от времето на бай Тошо, та до днес, просто защото няма технология, която да прави икономически изгодно разработването на находището.
                                Мислени са какви ли не екзотични решения – включително подземно изгаряне на депозита, когенерации и т.н. Ползвани са какви ли не консултанти.
                                С две думи, вероятността някой да стартира проекта, хеле пък фалиралата Енемона е нулев.
                                Защо София Комерс би „инвестирала“ в кашон с папки, оценен на 23 пъти book value, остава за мен непонятно.
                                Въпрос на време е инвестицията да бъде преоценена на нула лева, колкото е реалната стойност на акциите.
                                Което ни кара да си задаваме въпроса – какво на същата стойност е изчезнало от Софком, за да им се налага да правят подобна врътка? Отговорите на въпросите съществуват ли одитор и регулатор са ни вече известни.
                                много добре казано. Просто трябват повече рискове и счетоводни похвати, за да има добра печалба преди увеличението на капитала.

Коментар

Working...
                                X