IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    за месец януари 2015 година „СОФАРМА” АД реализира спад в продажбите си с 43% спрямо същия месец на предходната година. Волатилността на рублата наложи актуализация на цените на продуктите предназначени за руския пазар, поради което дружеството ограничи износа си към Русия през периода. Считаме, че това забавяне в началото на годината ще бъде наваксано през първото тримесечие.

Общо, продажбите за износ бележат спад от 61%, докато продажбите за вътрешен пазар нарастват с 11%.
    "Считаме, че това забавяне в началото на годината ще бъде наваксано през първото тримесечие.'' - много хубаво че така считат, но какво очакват да се случи през тези оставащи два месеца?!?
    - Искаше ми се да не са толкова лаконични, имайки предвид влошаващата се ситуация в Русия и Украйна!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Никога до сега не бях взимал препоръките на някого тук за чиста монета, без да направя собствен анализ. Например колкото и да се кефя на Батя никога не съм взимал Синергон или Хим, защото той ги препоръчва или колкото и да се познавам с Фортис и Импето не мога да кажа че харесвам Атера - просто не е моята компания. Може би така е по-лесно да се прехвърли отговорността на друг? Сега разбирам защо някои опитни инвеститори избягват да изказават мнението си в публични теми, а го правят само на лични.
      Взимам си поука! Успех на всички!
      Тони, какво стана с чУшмЪтЪ, която беше снимал преди време, ще пият ли акционерите по една студена вода от нея
      Сега и по-сериозно, не е лоша компанията, да се надяваме, че проблемите около Русия ще се разрешат или мениджмънта, ако може да стъпи на други пазари ще е чудесно. Лично аз не очаквам някакъв сериозен спад тука, евентуално до 3.2-3.3 лв. Затова и тези дни си купих и още може да взема, дано не съм се подвел.
      Атерката си е супер, правилно ти е казал Импето и аз съм и фен, както и на Хима де

Коментар

• Тони, не обръщай внимание на когото не трябва !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
          Не бъди толкова саркастично! Той беше толкова убедителен с приказката за добрия бате Оги...
          Мъж поема загуби, без да рИве.
          Никога до сега не бях взимал препоръките на някого тук за чиста монета, без да направя собствен анализ. Например колкото и да се кефя на Батя никога не съм взимал Синергон или Хим, защото той ги препоръчва или колкото и да се познавам с Фортис и Импето не мога да кажа че харесвам Атера - просто не е моята компания. Може би така е по-лесно да се прехвърли отговорността на друг? Сега разбирам защо някои опитни инвеститори избягват да изказават мнението си в публични теми, а го правят само на лични.
          Взимам си поука! Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            A kакво ще кажеш за числата 1, 9 или дори ...7 Лорде ... прочети мислите на Костолани за борсата вместо да се ловите на кукичките на нашия форумен юноша бледен бате тони-xx5 )))
            Не бъди толкова саркастично! Той беше толкова убедителен с приказката за добрия бате Оги...
            Мъж поема загуби, без да рИве.

Коментар

Тук купих скоро ама вече няма да се влияя от никове в които присъства числото 5, колкото и да възхваляват дадена позиция!
              A kакво ще кажеш за числата 1, 9 или дори ...7 Лорде ... прочети мислите на Костолани за борсата вместо да се ловите на кукичките на нашия форумен "юноша бледен" )))
              Last edited by precakanoto; 06.02.2015, 12:10.
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• и аз изтръпнах
                айде вижте с какво съм Ви поздравил по-долу

Коментар

Майтап бе Уили /Тони 1975/ Ако толкова ме тровиха финансови загуби от порядъка на 300х5ст. едва ли някога щях да търгувам ва БФБ.
                  Изкара ми акъла бе човек! Аз си мислих, че става въпрос за хиляди.

Сега ще си плюя в пазвата и ще пия едно питие за успокоение.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    айде сега - това в моя двор ли е?!?!
                    съжалявам ако мое мнение те е довело до финансова загуба!
                    Майтап бе Уили /Тони 1975/ Ако толкова ме тровиха финансови загуби от порядъка на 300х5ст. едва ли някога щях да търгувам ва БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      А защо купуваш акции на база мнения във форума?

За да си спестя кьоравенето във финансови отчети да не дигам "дьоптъра.

Коментар

• https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater

може би всеки желае да получи своята минута от подобно изживяване !!!!!!!

но ТУК много заслужава

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Aко мениджмънта бе толкова добър както постоянно натъртваш нямаше да си остане с наследените от комунизма пазари, а малко от малко щеше да ги диверсифицира.
                          Пропилян четвърт век за това, сега ще бере плодовете си.
                          Абсолютно същото е положението с продуктовата гама, основните пера са също от бай Тошово време.

И защо никой не коментира как ще се отрази тук приетото решение от Русия ( не съм сигурен думата ли беше или правителствен план, ще го изровя ако трябва) от преди 5-6 месеца предвиждащ минимум 70% от лекарствата да се произвеждат в Русия. Мисля че цитираха навремето около 20-22% сега дял на местната фармация.

ПС Ликвидността е също смехотворна за капа де има. Да не говорим че половината е вероятно от обратното.
                          четох те по телефона и викам хайде като се прибера на компа тогава
                          Виж сега:
                          1. Мениджмънта не е управлявал 25години, моля моля. Това са хората които изправиха сфарм на крака, те обновиха заводите, те погълнаха малките конкуренти, те купиха много аптеки в прибалтика, които да осигурят настъплението там, те въвеждат всяка година 4-6лекарства и аз искам повече, но в тоя бизнес за да стигне новата продукция до клиента отнема години. Това са мениджърите които увеличиха значително печалбата от 2005-6година и резултата от 20милки за 2014 при положение че на двата ти основни пазара има война и финансов колапс е достоен за уважение!
                          2. Аз искам да ти отговоря за желанието на Другаря да призвеждат руски лекарства - смях , смях, смях!!! Той путин заповяда и да се возят само с руски коли )) налЕ, твойта кола руска ли е и ако не ЗАЩО??? Кой идиот ще си обрече семейството на гибел, като го тъпче с медикаменти произведени по заповед на другаря Путин за да се спре прогнилата западна колонизация? Кой ще избере лекарства произведени по заповед на партията пред медикаменти минали изпитания и покриващи хиляди изисквания, сертификати и т.н. в Европа? Да може би някой чукча!!!

Те руснаците и смартфони се опитаха да произвеждат и коли и телевизори и......моляте не разчитай на техните лекарства!!!
                          виж в съседна тема малко снимки от болниците на най-ботатата на ресурси държава в света - и сам се сети тази държава какви медикаменти ще произвежда по заповед!

http://www.cracktwo.com/2014/06/an-i...-hell.html?m=1
                          Last edited by tony1975; 05.02.2015, 20:37.

Коментар

Тук купих скоро ама вече няма да се влияя от никове в които присъства числото 5, колкото и да възхваляват дадена позиция!
                            А защо купуваш акции на база мнения във форума?

Коментар

айде сега - това в моя двор ли е?!?!
                              съжалявам ако мое мнение те е довело до финансова загуба!
                              Last edited by tony1975; 05.02.2015, 20:20.

Коментар

• Тук купих скоро ама вече няма да се влияя от никове в които присъства числото 5, колкото и да възхваляват дадена позиция!

Коментар

Working...
                                X