If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Един по умен от мен преди 10 години обясняваш тези аномалии .....
той казваше така ...
ДФ имат информация за влизане на нов кеш от примерно 10 милиона и затова този дф вдига цената на дяловете като купува на пазарна горе ако пък на касата има голяма сума за излизане кеш ,те пък свалят цената на дяловете и продават на дъното...
Поздрави!
Ако е така, то явно ни чака добро бъдеще в краткосрочен план. Аз обаче си мисля, че по-вероятно е някой излизащ от фонд да прави тези магарии, с цел да му платят дяловете на по-висока стойност. Не знам обаче дали остана фонд на база Софикс? Абе българска му работа, това може да се изясни точно за половин час, но след като фондовете не дават зор, КФН също, та аз ли да им оправям бакиите . Аз с моите проблеми трудно се справям, та тях да ги мисля!
той казваше така ...
ДФ имат информация за влизане на нов кеш от примерно 10 милиона и затова този дф вдига цената на дяловете като купува на пазарна горе ако пък на касата има голяма сума за излизане кеш ,те пък свалят цената на дяловете и продават на дъното...
Поздрави!
Логично е Монти. Затова предпочитаме сами да си купим и продадем хартиите
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Често може да се прочете в Инвестора и други медии: " ..... а, акциите на XXXX записаха ръст от 1,25 % но при обем от 5 акции", като тази сделка е сключена умишлено на високо ниво.
Резонно би било курсът за деня да не бъде равен на тази последна стойност, а на средноаритметичната стойност за деня??
Професорът
потвърждавам. Професоре, и аз съм на това мнение, че курсът по последна цена е просто мечта за манипулаторите. Откакто бфб определиха такива правила, останах с някакво неприятно усещане че е направено в услуга на манипулацията.
Защо ние да ставаме за смях бе Монти? Какво вина имам аз например, че някой вдига изкуствено акцията и индекса ? Между другото, има ли останал индексен фонд за Софикс, че се чудя и аз с каква цел се правят тези магарии?
той казваше така ...
Поздрави!
Често може да се прочете в Инвестора и други медии: " ..... а, акциите на XXXX записаха ръст от 1,25 % но при обем от 5 акции", като тази сделка е сключена умишлено на високо ниво.
Резонно би било курсът за деня да не бъде равен на тази последна стойност, а на средноаритметичната стойност за деня??
Не познах , че ще има една акция в края на сесията ,цели две...
нали разбирате че почвате да ставате за смех ....
Нищо лично.....
Защо ние да ставаме за смях бе Монти? Какво вина имам аз например, че някой вдига изкуствено акцията и индекса ? Между другото, има ли останал индексен фонд за Софикс, че се чудя и аз с каква цел се правят тези магарии?
знам, че изкарваш висока доходност ежегодно
но защо портфейла ти не се забелязва
определено големите инвеститори на нашата борса се знаят кои са, ти не си и в средата.....
кажи кои са големите, щом ги знаеш, че ми се объркаха понятията)))
Само че такива с тодоров и меком можем да ги пропуснем, те са големи по подразбиране
Не е препоръка... !!!
да, Лоша работа, и буци не останаха за ритане от тези дъждове. Успокоявам се с мисълта, че ще мога да изплувам, понеже нямам котви като меком или тодоров. А да седя по цяла година в неподвижна позиция за 5% дивидент и отвреме да време да вкарвам по някой "+" във форума, за да се помръдне темата - скучна работа е това. ))
знам, че изкарваш висока доходност ежегодно
но защо портфейла ти не се забелязва
определено големите инвеститори на нашата борса се знаят кои са, ти не си и в средата.....
да, Лоша работа, и буци не останаха за ритане от тези дъждове. Успокоявам се с мисълта, че ще мога да изплувам, понеже нямам котви като меком или тодоров. А да седя по цяла година в неподвижна позиция за 5% дивидент и отвреме да време да вкарвам по някой "+" във форума, за да се помръдне темата - скучна работа е това. ))
моите инвестиции ги обрисува
напиши нещо за твоите
и предходните години не беше за хвалене май
гледай си бизнеса и не търси кусури на колегите от форума
Не е препоръка... !!!
Тази година не съм за хвалене, и не само, че нямам някаква голяма причина, но и ще отклоним темата. Тук овациите са за фармата и ще се хвърлят шапки от радост, ако вземе да расте. Разбира се и ако пада ще се хвърлят.))). Имам хартии на фармата, но ако падне на 2 лв или надолу, ще увелича теглото. Както си казвал - да видиш просната мечка - безценно. Все пак зависи и от развитието което покаже. Добре е, че дават дивидент, Кирето май правилно е преценил, че дивидентните може да се окажат по-добрите хартии и занапред. Съжалявам за неосъщественото 2-ро рали на "избушеняците" на батката, но какво да се прави - цените показват, че играчите реално не виждат там перспективата, дано е "провизирал" репата))) Събирам сили да изчакам дисциплинирано развоя до края на годината))) Както се казва - продължавам да се уча от борсата -към момента може да го приемем някакъв соломоновски повод за хвалене)))
и предходните години не беше за хвалене май
гледай си бизнеса и не търси кусури на колегите от форума
Тази година не съм за хвалене, и не само, че нямам някаква голяма причина, но и ще отклоним темата. Тук овациите са за фармата и ще се хвърлят шапки от радост, ако вземе да расте. Разбира се и ако пада ще се хвърлят.))). Имам хартии на фармата, но ако падне на 2 лв или надолу, ще увелича теглото. Както си казвал - да видиш просната мечка - безценно. Все пак зависи и от развитието което покаже. Добре е, че дават дивидент, Кирето май правилно е преценил, че дивидентните може да се окажат по-добрите хартии и занапред. Съжалявам за неосъщественото 2-ро рали на "избушеняците" на батката, но какво да се прави - цените показват, че играчите реално не виждат там перспективата, дано е "провизирал" репата))) Събирам сили да изчакам дисциплинирано развоя до края на годината))) Както се казва - продължавам да се уча от борсата -към момента може да го приемем някакъв соломоновски повод за хвалене)))
Не е препоръка... !!!
Но разликата е че фармата е генератор на новини))), а ццб е като черна кутия откъм новини- не се чете, докато не се отвори, да се види отвътре)))
Освен това скоро тук наближава ОСА!!! А това означава че ще има допълнителни производни в новините. Форти ще сподели че е измил колата например, сменил масло гуми и вероятно ред още неща, съответно импето ще каже какъв могъщ изглед има от могъщите кули, тони може да постне лек автомобил на трейдинга в реалното движение из софия, а не само на паркинг, а някой друг ще сподели колко хубаво кафе има на оса и т.н., Това според теб не са ли положителни неща!?!? Не е ли социално ангажирана компанията !?!?
Коментар